Senaman Kuruskan Badan Untuk Wanita

Masalah berat badan ataupun struktur badan untuk wanita memang selalu menjadi isu pada wanita. Tidak terlepas juga ke pada lelaki. Tapi kali ini nak tunjukkan cara-cara senaman kuruskan badan khasnya untuk wanita. Mudah dan senang untuk diamalkan.

Seperti senaman untuk punggung yang menarik merupakan keyword yang dicari, Samada nak melansingkan tubuh badan mahupun mengecilkan paha. Untuk wanita, dipersilakan mengikuti langkah-langkah yang bisa dilakukan di mana anda berada. Jangan lupa, Celcom sedang mengadakan SALE besar-besaran!! Senaman sambil shopping. hehe!!









107 comment on Senaman Kuruskan Badan Untuk Wanita :

iN said... on 15 December, 2010

dislike..dislike!!

mie said... on 15 December, 2010

gue tau, ni mesti nak senman tinggikan badan ek..
hahaaaaa

iN said... on 15 December, 2010

yela..guwe nk same tinggi ng pakcik..
hahahhahaha

mie said... on 15 December, 2010

bagus2..
kira gue ni idola la..
hahaaaa

adrinaqamarina said... on 15 December, 2010

wah, harus cuba ne! hehe

ahsfantasy24 said... on 15 December, 2010

nice sharing mie,
ley cube nei ^^..

thanks!

E.d.Y said... on 15 December, 2010

xcukup seksi..haha

mie said... on 15 December, 2010

adrinaqamarina!!!
kena cuba ... hehee

mie said... on 15 December, 2010

ahsfantasy!!!
sharing is caring...
heheee

mie said... on 15 December, 2010

edy!!
terpaksa ditapis...
ada budak xcukup umur..
hahaaaa

MAPPIAU said... on 15 December, 2010

wohaaa..pas ni konpem leh kurus nih...suke suke suke hiks

mie said... on 15 December, 2010

uiihh!!
nak kurus ke?
hahaaa

- zuriey - said... on 15 December, 2010

mana dapat pic gerak2 ni..cute lah..anyway senaman gemukkan badan ada tak..hehe

mie said... on 15 December, 2010

fuh!! dari email..
nak gemuk plak..
isk isk

dotblogspotdotkom said... on 15 December, 2010

wow!!.. ingat blog encik nih sudah tukar pada blog erobik... huhuhuhu...

mie said... on 15 December, 2010

sekali sekala...
berlatih aerobik..
heheeee

MAPPIAU said... on 15 December, 2010

uiiii mestila nak kurus, dah pueh dah membawa lemak2 berlebihan nih kehulu kehilir

AdiaLuze said... on 15 December, 2010

Yeeaahh!! n3 yang ckup bermakna untuk akak yang nak kurus nie..Hahahaha

mie said... on 15 December, 2010

mappiau!!!
ada keinginan...
cuba la senaman ni, kita tggu resultnya..
heheeee

mie said... on 15 December, 2010

adia luze!!!
ramai nak kurus rupanya..
heheeee

miss nina said... on 15 December, 2010

siap ada ilustrasi bergerak lagi. maju la entri ni :)

mie said... on 15 December, 2010

thankz..
baru la mudah skit...

Puteri Iqa Izyan said... on 15 December, 2010

huarghhh...tak best. huhu..

eyh,ade something utk kamu.meh singgah kat blog ;)

papabear said... on 15 December, 2010

kalau lelaki yg buat jadi apa eh?

miSs Zie said... on 15 December, 2010

wahhh..nk cube arr..blh lgsing nih..hahaha

aleen aiden said... on 15 December, 2010

ha3,hencek E.D.Y 2 nak seksi camane lagi.huuu

secantikmanis said... on 15 December, 2010

alamakkkk kurus kat lain plak dah
mcm mana nie??
:p

Raji berkata said... on 15 December, 2010

kena bookmark nih~
hahahah petang2 bole exercise sambil blog walking xD
exercise yg duduk tu jer lah =.="

khairunnisa ♥ said... on 15 December, 2010

amalkan gaya hidup sihat ^__^

iekabean said... on 15 December, 2010

Ok, lepas ni kena g senaman neh =)

NICK IRFAN said... on 15 December, 2010

nape xletak je org btol?? bru best nk tgk ni kartun xde semangat la nk tgk... hahahhahaha

zarifahmr said... on 15 December, 2010

dulu ghajen ler nak bersenam bagai. sekarang haremmmm. takpe makan sayur pun dah cukup kot
hehehehehe

mira.una said... on 15 December, 2010

mcm senaman ibu2 mengandung je
hhaha
solat adlh senaman paling mujarab
blieve me ;)

mie said... on 15 December, 2010

puteri iqa!!
something?apa agaknya...
heheeee

mie said... on 15 December, 2010

papabear!!
jadi boroi kot..
hheeeheeee

mie said... on 15 December, 2010

miss zie!!!
kena cuba....
amalkan slalu..
heheeee

mie said... on 15 December, 2010

aleen!!!
ntah la, nnti terseksa plak...
heheee

mie said... on 15 December, 2010

secantikmanis!!!
cepat2 pergi makan banyak dan tdo..
heheheee

mie said... on 15 December, 2010

raji!!!
bagus2, alang2 boleh dapat 6pax..
heheheeee

mie said... on 15 December, 2010

khairunnisa!!!
memang kena amalkan slalu..
heheeee

mie said... on 15 December, 2010

ieka!!!
niat yang murni..
hehheee

mie said... on 15 December, 2010

irfan!!!
semangat dengan org botol rupanya..
hahaaaaa

mie said... on 15 December, 2010

zarifah!!!
cukup ke dengan makan sayut je..
hehheee

mie said... on 15 December, 2010

mira!!!
betul tu, solat mmg banyak fungsinya...
ibu yang lps mengandung pun bole cuba..
ehheeeee

Redbloodsnow said... on 15 December, 2010

wahhh baguih ah post entry nih. sgt bergune utk mereka² yg nk kuruskan bdn. klo aku lak, aku x leh praktikkan senaman nih. kang x pepasal semakin mengeding! hahaha

Cik Gallus Gallus said... on 15 December, 2010

ni yang lemah ni

mie said... on 15 December, 2010

redbloodsnow!!!
jangan terlampau mengeding sudah la..
heheeee

mie said... on 15 December, 2010

gallus!!
senaman je, xkan lemah kot..
hehehee

Miss Lemon said... on 15 December, 2010

mie, org dah kurus ni
tp still tgk entri ni
hukhuk...mcm seksa ja mau kurus ni
senaman bg gemuk ada x?
hihihi

mie said... on 15 December, 2010

senaman nak gemuk lagi senang..
lepas makan tido...
makan smbil berbaring...
ehheehee

Jue said... on 15 December, 2010

kene cuba nie.. taw2 je sy tgh pikir nk kuruskn berat bdn.. ha2.. tq 4 sharing this (^_~)

mie said... on 15 December, 2010

memang dah lama tau ni..
heheee

maCy said... on 15 December, 2010

mietos, ini mitos! hehe

adeh2 senaman utk gemuk ada x?

.:padie_eyla:. said... on 15 December, 2010

ngantukk seyy kalau senam statik je. haha. jog.!! =p

Amirrah Zawani said... on 15 December, 2010

erkkk, rajin lah pulak aku nk buat semua ni.. huhu!! =_=

ANATI SOKI said... on 15 December, 2010

nice entry.. paling sng buat.. buat sit up je.. insha-Allah.. boleh kempiskan perut

mR.sYaH said... on 15 December, 2010

sebam jgn xsenam..

nk kurus gak.. heheh..

mr.syazwan said... on 15 December, 2010

perh! best kot tgk walaupun katun..

haha

sbbnya bkn tgk dia senaman tpi tgkkkkk xde apa2 lah

hahaha

laki punya senaman xde ke?? apa laa mie ni...

darkbatman said... on 15 December, 2010

weh,cmne nk dpt pic gerak2 cmne?

luna Q jimat said... on 15 December, 2010

nak try! tp malas..

p/s: bile lah ku mau kurus nih..adui...

syAzAnA said... on 15 December, 2010

saya nak kurusssssss!

Nur said... on 15 December, 2010

lepas nih kurus la..yeah..hehe

EnHEar said... on 15 December, 2010

hahah.. ari ni boleh lah try..
esok.. mmmm... hihihhihi...

Ain Zulaikha said... on 15 December, 2010

wow nice, gambar tu bergerak2.. boleh tunjuk cara nak senam..

Lady SharpShouter said... on 15 December, 2010

wooo, berkenan sgt aku dgn bersenam senam ni.tp masalahnya lg aku bersenam, lg aku kuat mkn.camno?

Norfa said... on 15 December, 2010

wah..best senaman ni..huhuhu

Fitrihadi said... on 15 December, 2010

untuk lelaki tak sesuai ke???

kulanz said... on 16 December, 2010

best juga ni.. siap tunjuk cara senaman lagi.. tapi aku bukan wanita, hehe

yusof sadjirin said... on 16 December, 2010

nak jadi gemuk???
hehhehe

Afendi Othman said... on 16 December, 2010

haha...siap animation lagi...

mie said... on 16 December, 2010

macy!!!
eh, nak gemuk plak...

mie said... on 16 December, 2010

padie!!!
senaman pn boleh ngantuk...
heehehheee

mie said... on 16 December, 2010

amirrah!!
ko memang rajin buat mende camni..
heheeee

mie said... on 16 December, 2010

anati!!!
sit up pun bagus...
tapi buat mende lain sama lagi bagus..

mie said... on 16 December, 2010

syah!!!
laki pun bole try...
hehehee

mie said... on 16 December, 2010

syazwan!!
ni special untuk perempuan...
laki xperlu senam...

mie said... on 16 December, 2010

darkbatman!!!
ini gue dapat dari email la..
gue xpandai sgt nak buat mende2 ni..

mie said... on 16 December, 2010

luna!!
xpe, slow slow..
sure kurus lps ni..

mie said... on 16 December, 2010

syazana!!
anda pasti boleh..
hehheee

mie said... on 16 December, 2010

nur!!!
semestinya...
boleh saja kurus..

mie said... on 16 December, 2010

enhear!!
xpe, janji buat sudah...
hehheeee

mie said... on 16 December, 2010

ain!!!
macam ni baru menarik sikit nak bersenam..

mie said... on 16 December, 2010

sharpshouter!!
macam tu plak....
makan pun kena jaga juga...

mie said... on 16 December, 2010

norfa!!!
memang best...
senang dan ringkas...

mie said... on 16 December, 2010

fitri!!!
lelaki pun boleh..
tapi simple sangat la...

mie said... on 16 December, 2010

yusof!!!
minum weight gain la..
heheeee

mie said... on 16 December, 2010

afendi!!
baru menarik sikit kalo ada animation...

mie said... on 16 December, 2010

kulanz!!!
xpe, bagi peluang kat wanita..
heheee

brat2104 said... on 17 December, 2010

pekata pasni, ko buat entry, letak gambar sebelum dan selepas ko buat senaman ni? kalau aku tgk ko makin mantop, aku pun nak try gak. hahaha

(weh, email kat aku gmbr2 ni. mcm comel la plak)

mie said... on 17 December, 2010

gue dah mantap dah...
segan la, nntide nak minta autograph..
hahaaaaaa

akubiomed said... on 19 December, 2010

Senaman yan ditunjukkan bukan setakat untuk stamina tapi boleh menguatkan bahagian pelvis. BAgi yang berumahtangga tahu apa maknanya tu. Tak boleh nak cerita panjang-panjang :-) 18sx

mie said... on 19 December, 2010

begitukah!!
gue kena berumah tangga secepat mungkin..
heheeee

oktant said... on 27 December, 2010

Bagus... Siap dgn animasi lg. Memang ramai org cari petua ni.

mie said... on 27 December, 2010

itu la!!
semua nak badan cantik

puteri ain said... on 29 December, 2010

like like like !
wajib buat ni..bukan wajib try dah ni..haha..

mie said... on 29 December, 2010

buat jangan tak buat..
hehehee

suri said... on 20 February, 2011

erk..
biar betui heee...

ada yg pelik sikit ttg senaman tu hee..

jgn terliat sudhlah heee

mie said... on 20 February, 2011

ye ke!!
pelik ke? hehehee

♥♥Cikngah♥♥ said... on 19 October, 2011

nk tryla

LilyNrman.Com said... on 21 February, 2012

aku tak tahu lah ni rutin yang betul ke tidak. Macam nak tergeliat urat dah aku tengok.

mie said... on 02 April, 2012

cikngah!!
try la, jangan lupa share kalo berjaya..
ehehheee

mie said... on 02 April, 2012

lily!!
bila urat tergeliat, tanda kurus la tu..
ehehheee

puanbee said... on 29 July, 2012

nampak senang tp susah nak rajinkan diri tu

mie said... on 29 November, 2012

itu la, perkara senang tu yang malas nak dilakukan..
ehehehehehe

Anonymous said... on 08 January, 2013

Kejap ja dh berpeluh....

mie said... on 08 January, 2013

ok la tu...
nampak macam ada hasilnya...
hehehee

Fatimah Bt Tony said... on 03 May, 2014

perkongsian yang sangat menarik admin. Saya pun ada share tip kurus di blog saya. Jemputlah melawat. http://bit.ly/tipcantikdanlangsing