Rahsia di Sebalik Nasi Kenduri Kahwin

Undangan ke Majlis perkahwinan lagi. Nampak gayanya, dapat juga menambah berat badan yang semakin hari semakin kurang ni. Zaman sekarang ni, bukan saja nasi minyak yang dihidang. Ada yang buat Nasi Arab, Nasi Beriani, Nasi Hujan Panas, dan segala jenis nasi.Kalau macam tu!! Majlis aku nanti hendak cuba hidang Chicken Chop ataupun T-bone Steak la. Boleh ke?

Semalam, ada 5 kenduri member-member SMKAY. Yang sempat pergi hanya 3 buah saja. Cadangan untuk member yang nak kahwin pada hari yang sama, korang tempah dewan sekolah saja dah la. Buat sekali harung je, baru senang member nak datang. hahaa. Eh!! apa rahsia nasi kenduri kahwin?

Sebenarnya, aku pun tak tahu la rahsia sebenarnya. Tapi memang best makan nasi kenduri ni. banyak sebabnya
# Dapat makan free (macam dapat Blackberry)
# Makan ramai-ramai, sekejap dah kenyang 
# Makan banyak, door gift pun banyak ( macam grab Celcom Sale)

Tapi yang paling penting!! dapat tidur dengan selesa. Best pula tidur sampai 3 pagi baru terjaga. Sedangkan rumah blckout pun tak sedar. Hilang penyakit Imsonia. hahhahaa

90 comment on Rahsia di Sebalik Nasi Kenduri Kahwin :

a'im said... on 19 December, 2010

aku tak heran nasi kenduri tu..aku heran awek yang datang..haha

Raji berkata said... on 19 December, 2010

hahahaha smpai 5 org mmber dh kawen...
si empunya blog sekadar berkongsi kebahagiaan dgn makan free je lah dlu kan?
hak2

hanafi said... on 19 December, 2010

Kalo kenuri ada chickchop dgn steak maka jatuh hukum HARUS pergi,hehe

mie said... on 19 December, 2010

a'im!!!
itu memang slau sangat org tengok...
siap jadi paparazi lagi..

mie said... on 19 December, 2010

raji!!
beri peluang yang sampai seru dulu...
hahhaaaaa

mie said... on 19 December, 2010

hanafi!!
harus saja pergi?
memang dikehendaki tu.. hehee

Ery Farieha said... on 19 December, 2010

macam dah lama tak pergi kenduri

hahaha

mie said... on 19 December, 2010

uiskk!!
skrg ni musim kenduri..
terjah je mana2.. hehee

iekabean said... on 19 December, 2010

pagi2 masuk sini, terus terasa lapar....
asyik dgr cerita pasal nasi minyak orang. bila lagi pokcik?

mie said... on 19 December, 2010

eh!! kan gue dah bagitau..
esok kenduri gue...
hahahaa

adib ahyar said... on 19 December, 2010

tggu nasi minyak dr aku..hehehe

mie said... on 19 December, 2010

ok!!
bagus2, itu yang mahu dengar..

ahsfantasy24 said... on 19 December, 2010

awk..!!
SMKA Yan ke??

mie said... on 19 December, 2010

ahsfantasy!!!
ex SMKAY.. why?

akubiomed said... on 19 December, 2010

Sekarang kalau lauk pauk majlis kahwin sekarang dah semakin simple. Bagi yang berduit tentu berbelanja besar buat majlis macam di kayangan :-)

khairunnisa ♥ said... on 19 December, 2010

tapi makan nasi minyak untuk kahwin lagi best kot.

^__^ hoh, suka makan daging masak hitam masa kenduri. tambah kacang pea ^__^

Berita Sukan terkini said... on 19 December, 2010

musim sekarang nie ... yelah tengah cuti sekolah...

mie said... on 19 December, 2010

akubiomed!!
sekarang banyak guna catering...
menu pun standard je..

mie said... on 19 December, 2010

khairunnisa!!!
daging masak hitam lama dah gue xjupe..
heheeee

mie said... on 19 December, 2010

berita!!!
kena ikut musim juga...
heheheee

E.d.Y said... on 19 December, 2010

ada kenduri kawen kat lorong depan rumah ni..tp xdpt jemputan..tp nak makan free..rasa2nya leh pergi tak?hahaha

mie said... on 19 December, 2010

alamak!!!
tu mesti terlupa nak jemput...
cuba pergi tanya tuan rumah.. hahaaa

Puteri Iqa Izyan said... on 19 December, 2010

haa.dulu suke gile pergi kenduri sbb suke mkn daging. tp skang dh mls gile kot..
nk kne siap2 lagi. pkai cantik2(kot2 jumpe jodoh).. haha

Loq said... on 19 December, 2010

Seriously aku malas pergi rumah orang kawen sebab cuaca panas.Duduk rumah je berlapar.haha

MAPPIAU said... on 19 December, 2010

amboiiii sambil promote nasi kenduri kawen sempat gak tuh promote churp2 hahahaha..bijak2..akak dah klik dah sume promote2 tuh ehehehe..nanti boleh la cepat dapat buat majlis hidang Chicken Chop ataupun T-bone Steak tu kan.....hahahahaha *peace*:P

akudanblognnurhayu said... on 19 December, 2010

best jgk tu.. klu gtu kami nak request hidangan staemboat tuk mie kawin..

HonEyBuNNy said... on 19 December, 2010

hhehehhe..kenyang makan nasi kenduri banyak2...hahahha

etomyam said... on 19 December, 2010

org pompuan dapat melaram habis bila nak gi wedding ni haha

miss lolly a.k.a luvfareda said... on 19 December, 2010

l0lly t kawen nak hidang nasi minyak kat semua 0rang.. keh keh *verangan*

Affan Ruslan said... on 19 December, 2010

selalu org kahwin, tgh hari buta tu. dapat makan kenyang, pastu dapat kipas, mmg syok ah.

Ain Zulaikha said... on 19 December, 2010

wah pandainyaaaa... hehehhe

hamzah ian said... on 19 December, 2010

kawen2.. argh.. bile gua nak kwen ni..

azaliahjsalleh said... on 19 December, 2010

setuju sgt
tp malas plak na gi kenduri kahwin

fikah mus said... on 19 December, 2010

dapat jimat poket yang tengah kering.

dnoBiz said... on 19 December, 2010

tapi kalau musim hujan macam sekarang ni risua gak, takut tak larat ketandas je :D

biskut said... on 19 December, 2010

time aku gi kenduri kawen nih salam wakil tuan umah,makan n amik gift....blah balik layan movies.tuh jer kot.huhu

darkbatman said... on 19 December, 2010

paling bestnya dpt gemukkan badan. ahahaa

NICK IRFAN said... on 19 December, 2010

aku serius xmkn mkn nasi kenduri... jeles plak aku tgk ko dpt mkn sedap2...

mR.sYaH said... on 19 December, 2010

cuti ni xdpt lagi makan nasi kenduri.. xde member kahwin.. mgkn kena tggu owner blog nikot..

papabear said... on 19 December, 2010

nasi tu ada berkat kot tu sebab sedap jer... :P

brat2104 said... on 19 December, 2010

perghh.. 5 kenduri.. mmg x bincang neh.. kawin ikut dan atau ada pertandingan, kenduri sape plg ramai budak sekolah dtg.. heheeh

adamfaiz said... on 19 December, 2010

aku tak suka makan nasi minyak...kalau pegi kenduri aku insist nasi putih...tapi kahwin memang best!!! Hahhaa

sazali yusof said... on 20 December, 2010

Paling x suka bila kenduri orang cedukkn nasik.. kadang-kadang ciput.. kadang-kadang banyak plak... kan best ceduk sendiri.. kita tau kuantiti yang kita nak..

http://neizalyez.blogspot.com/

Cik Tom said... on 20 December, 2010

best sbb nasi minyak free...hehe..

thanks bg cdgn domain tue ye..jasamu ku kenang...hehe

mie said... on 20 December, 2010

puteri iqa!!
memang kena rajin la pergi kenduri...
kot2 jupe jodoh kat sana..

mie said... on 20 December, 2010

loq!!!
sanggup berlapar..
sure kurus ni..

mie said... on 20 December, 2010

mappiau!!
thankz, buat lain dari org skit...
jangan lupa dtg... hahaaa

mie said... on 20 December, 2010

nurhayu!!
request je...
xnak jadi sponsor ke?
heehe

mie said... on 20 December, 2010

honeybunny!!
memang kenyang...
hehehee

mie said... on 20 December, 2010

etomyam!!!
biasa la tu...
macam diorang plak nak kawen...
heheheee

mie said... on 20 December, 2010

lolly!!
cepat2 la kawen...
xsabar nak mn nasi minyak special lolly

mie said... on 20 December, 2010

affan!!
dapat kipas??

mie said... on 20 December, 2010

ain!!
ye, pandai pandai....

mie said... on 20 December, 2010

hamzah!!
cepat2 la kawen...
habis hilang segala kontroversi

mie said... on 20 December, 2010

azaliah!!!
gue pun malas juga...
tapi kenduri kawen member2 kena la pergi

mie said... on 20 December, 2010

fikah!!
makan free memang menjimatkan

mie said... on 20 December, 2010

dino!!!
itu bahaya kao mkn byk tempat ni..

mie said... on 20 December, 2010

biskut!!!
siap ada schedule lagi..
hehehee

mie said... on 20 December, 2010

darkbatman!!!
ye, gemukkkan badan..
lps tu, guna tips dari bro...

mie said... on 20 December, 2010

irfan!!!
rugi oh rugi....

mie said... on 20 December, 2010

syah!!!
no problem...
doakan aku cepat buat kenduri...

mie said... on 20 December, 2010

papabear!!!
itu la, nak inta berkat la...

mie said... on 20 December, 2010

brat!!
skrang tgh rebut ranking paling awal kawen dlm batch..
hahahahaaa

mie said... on 20 December, 2010

adam!!!
lain selera pula ye...
heheheee

mie said... on 20 December, 2010

sazali!!!
betul tu...
oleh makan banyak sikit...
hehehheee

mie said... on 20 December, 2010

cik tom!!!
memang best....
heeheheee

- zuriey - said... on 20 December, 2010

chicken chop? wah bestnya..jemput i nanti eh

suri said... on 20 December, 2010

hurm..
munkin sb bila kita mkn ramai2 kita makan pun jadi berselera..

laut sedap atau tdk tu belakang cerita haa..heee..
yg penting kita doakan peganti baru jadohnya kekal dan berpanjagan sllu.amin

suichi said... on 20 December, 2010

skrg kan zaman berkenduri~~~~ fuh fuh

NARDtheNERD said... on 20 December, 2010

emak kata kena pergi kenduri orang baru orang datang kenduri kitaa.

bukan sebab nasik.
hehe.

Pencacai Alim said... on 20 December, 2010

abih tu ko?

miss nina said... on 20 December, 2010

2-3menjak ni entri kahwin je
makan lah mie selagi ada di darat :)

A.D.A.M. said... on 20 December, 2010

Sape nak sponsor mie? Cepat2 la gtau oiii.. Aku dah x sabar ni haaa nak tunggu door gift. Hehehe.

mie said... on 20 December, 2010

zuriey!!!
gue memang nak jemput....
rasanya,jawatan pencuci pinggan masih kosong...

mie said... on 20 December, 2010

suri!!!
betul tu...
amin, doakan tuk gue skali...

mie said... on 20 December, 2010

suichi!!!
zaman berkenduri....
setiap zaman ada ni.. hehee

mie said... on 20 December, 2010

nard!!!
itu sebabnya gue pergi...
nnti kawen jemput la gue...

mie said... on 20 December, 2010

pencacai alim!!
aku tetap aku...
heheheee

mie said... on 20 December, 2010

miss nina!!!
bukan 2-3 je..
lps ni ada lagi..hahhaaa

mie said... on 20 December, 2010

adam!!
bagus2 tu..
tolong carikan sponsor...

ANATI SOKI said... on 20 December, 2010

setuju!!!!
tapi kan.. ada perasan tak... tiap kali g makan kenduri kan... makan banyak giler ar.. tp balik rumah je lapar balik.. padahal dah 2,3buah eknduri dah diterjah dlm satu hari..

iN said... on 20 December, 2010

nk guwe supplykan ciken cop yg sedap dan pemes dijohor utk kenduri kawen pakcik ke????

zuar said... on 20 December, 2010

kalau kenduri ada kfc dengan pizza kan sedap...yum3..

AdiaLuze said... on 21 December, 2010

Nak kawin buat hidangan cam ala2 western la ni yek?Hehehe...

Agak2 kalo kita g mana2, lepaih tu tetiba lapo leh tak mkn free kat mana2 kenduri kawin yg kita jmpa? Ahaksss

mie said... on 21 December, 2010

anati!!!
lain kali kena tapau nasi kenduri tu..
heheheee

mie said... on 21 December, 2010

ubie!!
ada ke yang sedap..
tapi janji free..hahaa

mie said... on 21 December, 2010

zuar!!
apa kata ko plak pecah tradisi..
heheheh

mie said... on 21 December, 2010

adia!!
boleh la kalo xmalu....
tapi xrasa bersalah ke?

ahsfantasy24 said... on 21 December, 2010

batch bile?
kite de kwn rmai gak ctu..
hee~

mie said... on 21 December, 2010

ye ke!!!
xknl gue kot...
batch 98-02

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new