Warung Pink Tempong Raja Pedas

Salam 1 Malaysia!!
Trip ke Bali ini banyak jalan-jalan cari makan dari melawat tempat menarik. Jadi, banyak lah restoran atau warung yang nak diperkenalkan. Warung Pink Tempong ini terletak berdekatan dengan POP! Hotel Teuku Omar. Terdapat juga hotel-hotel lain berdekatan seperti Fave Hotel dan All Season Hotel.

Apa keistimewaan Warung Pink Tempong ini? Adakah disebabkan warna pink ataupun masakannya? Walaupun hanya sebuah warung di tepi jalan, warna pink turut menarik minat pelanggan di sini. Serba serbi warna pink saja. Tambahan pula, makanannya memang pedas. Buat peminat masakan pedas, jangan lupa singgah di Warung Pink Tempong

 Pink menjadi tema Warung Pink Tempong
 Pekerjanya juga memakai t-shirt khas berwarna pink
 Ramai juga pengunjung di waktu malam
 Yang pasti, dijamin HALAL
Antara menu di Warung Pink Tempong
 Nasi Tempong! Simple saja
Sambal yang pasti menghangatkan badan
Lokasinya betul-betul di tepi Jalan Teuku Omar, Denpasar



16 comment on Warung Pink Tempong Raja Pedas :

encikarman said... on 19 October, 2013

usih... sambal cam best jer...

mie said... on 19 October, 2013

Sambal tu memang best...
pedas kaw kaw..
hehehee

Denaihati said... on 19 October, 2013

Memang menarik warong konsep merah jamnu ni. Nasi Tempong nampak menyelerakan walaupun simple.

teh ramuan said... on 19 October, 2013

sambal tu je yang aku tak suka
tak tahan pedas la, bro

mie said... on 19 October, 2013

Denaihati!!
menyelerakan bila pedas tu membuak2..
ehehehee

mie said... on 19 October, 2013

Teh!!
sambal tu simbolik warung ni..
kalau x, xpedas la..
ehehehee

nUR_rOsALiNdA said... on 21 October, 2013

Lapar terus

iN said... on 21 October, 2013

wah..
pakcik pinky..pinky

Myra Jay said... on 23 October, 2013

Nama makanan pun tempong ;)

Ai like pinky2 gitu heheee

mie said... on 27 October, 2013

rosalinda!!
jemput makan..
jangan tahan lapar..
ehehehehe

mie said... on 27 October, 2013

ubie!!
pinky so cute..
tergoda kah?
hahahhahhaa

mie said... on 27 October, 2013

myra!!!
konsep pink menarik wakaupun hanya warung biasa2 saja..
ehehehehe

Hazmin Hamudin said... on 02 November, 2013

Maknan apa lagi yang menarik bro? Rasanya ramai yang tertarik sebab pink tu kan

mie said... on 02 November, 2013

banyak lagi yang menarik..
hehehehee

Mak Lagenda said... on 06 November, 2013

warong pink, astu sambal plak meletop..mmg terbaek woh!!

mie said... on 09 November, 2013

memang letup dan hampir meletup...
hehehehehe

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new