Warung D'Sawah Menyajikan Makanan Khas Bali

Salam 1 Malaysia!!
Makanan Lombok sudah dicuba, kini kita cuba makanan dari Bali pula. Kebetulan balik dari Tanah Lot, singgah makan tengahari di Warung D'Sawah. Warung yang di kelillingi dengan sawah pun ada di sini. Walaupun Kedah memang terkenal dengan nama jelapang padi, tapi susah nak jumpa warung begini. Yang mengabdikan sawah sebagai tema warung nya.

Pelayan restoran nya muda-muda lagi. Nasib baik sanggup melayan kerenah untuk memilih makanan di sini. Akhirnya, ambil saja masakan Bebek Bertutu. katanya amat terkenal di sini Warung D'Sawah. Walau bagaimanapun, tidak digalakkan untuk "traveller budget". harganya agak mahal. Tapi yang penting ada wife free. Boleh melepak lama sikit sambil menghirup angin sepoi-sepoi bahasa.

Welcome to Warung D'Sawah!!
Pintu masuk Warung D'Sawah
Laluan ke Warung D'Sawah
Pentas live band pun ada
Dikelilingi sawah tapi bukan musim nya sekarang
Simple tapi menarik
Tempat basuh tangan pun dihiasai sempurna
"Mini bar" Warung D'Sawah
Order please!!
Jus tembikai penghilang dahaga
Bebek Bertutu dan Sate Lilit
Hanya nasi putih!!
Supnya enak dimakan begitu saja!!


15 comment on Warung D'Sawah Menyajikan Makanan Khas Bali :

teh ramuan said... on 22 October, 2013

memang dah gaya kampung dan sawah
ada lauk ikan sawah ke, bro?

Knor said... on 22 October, 2013

TERINGAT DULU2 MMG BEST MKN DI KELILINGI SAWAH YG LUAR..NYAMAN AJE RASANYA..

INI MMG JLN2 CARI MKN NI..

Knor said... on 22 October, 2013

LUASLAH BKN LUAR....

nUR_rOsALiNdA said... on 22 October, 2013

Bebek bertutu tu apa ek?

Myra Jay said... on 23 October, 2013

Bestnyer tengok warung ni, menenangkan :)

Eh jap, bebek bertutu tu apa?
Nampak macam ayam

Jard The Great said... on 23 October, 2013

teringin nak gi lombok. hehehe. tak pernah sampai sana lagi

ArELeEz said... on 25 October, 2013

bebek b'tutu tu maksudnye apekah..?

mie said... on 27 October, 2013

teh ramuan!!
lauk ikan sawah xde kot..
heheheheh

mie said... on 27 October, 2013

Knor!!
memang nyaman walaupun ramai xbrapa suka suasana kampung..
semestinya program jalan2 cari makan
eheheheh

mie said... on 27 October, 2013

rasalinda!!
bebek bertutu ni kira masakan terkenal di Bali..
ehehehehe

mie said... on 27 October, 2013

Myra!!
bebek tu itik...
bertutu tu salah satu kaedah masakan Bali..
ehehehehe

mie said... on 27 October, 2013

Jard!!
kalau ke Lombok jangan mudah terpedaya dengan orang Lombok..
takut menetap disana pula..
ehehehee

mie said... on 27 October, 2013

Areleez!!
bebek bertutu tu itik yang dimasak secara bertutu..
eheehhee

Hazmin Hamudin said... on 02 November, 2013

Dekorasi restoran memang menarik dah tu. Nampak makanan tu macam pedas je.

mie said... on 02 November, 2013

makanan bali memang agak pedas..
dah request minta pedaskan..
ehehehehe

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new