POP! Hotel Teuku Omar Denpasar Bali

Salam 1 Malaysia!!
Tempat menginap merupakan aset penting semasa pergi melancong. Ada yang inginkan hotel budget, ada juga yang inginkan hotel bertaraf 5 bintang. Dengan bantuan hostelword, akhirnya telah memilih POP! Hotel Teuku Omar Denpasar. Hanya 328 000 rupiah satu malam dan sarapan disediakan. Hanya dua malam menginap disini.

Tempatnya agak starategik dengan deretan kedai makan Muslim. Jadi tidak susahlah untuk mencari makanan HALAL. Buat pengetahuan semua, 70% penduduk Bali adalah beragama hindu. POP! Hotel menjanjikan penginapan yang selesa dan bersih. Hotel ini juga terkenal dengan rangkaian hotel budget di Indonesia.

Walaupun agak jauh dari Ngurah Rai International Airport Bali, tapi tetap juga menjadi tumpuan pelancong luar. Kebijaksanaan permaianan warna juga menarik minat untukpengunjung datang ke hotel ini. Yang pasti, wife free disediakan. Ops! wifi free yang disediakan. Untuk lebih lanjut boleh lawati facebook POP! Hotel ataupun website POP! Hotel

Disajikan lolipop semasa check in!
 Cewek pendaftaran! Simple tapi menarik perhatian
 Kaunter informasi, boleh juga menempah van dengan POP! Hotel
 POP! Simbolik utama di setiap rangkaian POP! Hotel
 Hanya 328 000 rupiah untuk satu malam
 Ruang lepak dan istirehat
 Suasana dalam POP! Hotel Teuku Omar Denpasar
Kantin POP! Di sinilah sarapan disediakan
 No Smoking Room!!
 Bersih disepanjang kaki lima hotel
 Hotel budget tapi tetap selesa
 Simbul tanda seru [!] memang banyak ada di hotel ni
Bilik air nya didalam kapsul
Welcome to POP! Hotel Teuku Omar Denpasar Bali



28 comment on POP! Hotel Teuku Omar Denpasar Bali :

Hazmin Hamudin said... on 10 October, 2013

Hotel warna warni macam ni memang jadi perhatian la. cantik tengok.

mie said... on 10 October, 2013

itu la...
disamping konsep yang menarik..
harga pun berpatutan..
heehhee

smbotak said... on 10 October, 2013

menarik gila kalau dapat wife percuma! hahaa... apa pun konsep macam ni (simple, ceria) memang sesuai dengan traveller.

apa maksud POP?

encikarman said... on 10 October, 2013

unik macam nih, tak pernah aku jumpa lagih

mie said... on 10 October, 2013

smbotak!!
banyak traveller dan penduduk setempat je di sini..
POP? tu pop kot..
ahahhhaaa

mie said... on 10 October, 2013

encikarman!!
memang unik..
sebab tu la menjadi pilihan..
ehehhee

ArELeEz said... on 10 October, 2013

cantik & sempoi.

Denaihati said... on 10 October, 2013

memang menarik konsep hotel ni, bujang atau baru kawin masih ok, muat lagi dengan bilik saiz ni.

mie said... on 10 October, 2013

Areleez!!
persekitaran memang cantik..
pekerjanya pun sempoi2..
ehehhehe

mie said... on 10 October, 2013

Denaihati!!
betul tu...
sesuai sangat xkira usia...
heheehe

iN said... on 10 October, 2013

gantengnye cewek penyambut tetamu..
x sangka cewek2 bali kiyut....
hahahahahaa

Sylarius Yusof said... on 10 October, 2013

Cantik dan ringkas. Walaupun hotelnya adalah hotel bajet, tengok fasiliti yang disediakan kira lengkap jugaklah. Hiasan interior dia pun menarik. Kat Malaysia harap ada lebih banyak hotel yang gunakan konsep yang macam ni.

mie said... on 10 October, 2013

ubie!!
ganteng kan,
macam org jawa...
haahahahhaa

mie said... on 10 October, 2013

sylarius!!
betul tu, kalau hotel budget malaysia macam ni kan bagus..
ehehehee

fairus said... on 10 October, 2013

TERINGIN NAK KE BALI.. MUNGKIN SUATU HARI NANTI YANG ENTAH BILA.. :)

mie said... on 10 October, 2013

mungkin akan tiba juga masanya..
heehehhee

Myra Jay said... on 10 October, 2013

Cantiknyaaa tengok, ceria dan ebrwarna warni :D

QueeN TerataI said... on 10 October, 2013

comelnya hotel ni... menarik!!!

mie said... on 10 October, 2013

Myra!!
memang cantik..
walaupun budget hotel je..
tapi kecerian tu terasa mahal pula..
ehehehe

mie said... on 10 October, 2013

queen!!
memang comel..
ehehehee

suri said... on 10 October, 2013

tak pernah ke sana lagi kalau dapat mmg lonjak2 atas katil heeee

teh ramuan said... on 11 October, 2013

memang penuh dengan warna la
nampak sungguh ceria

mie said... on 11 October, 2013

suri!!
insyaalah, kalau ada rezeki boleh ke sini..
ehehhee

mie said... on 11 October, 2013

teh ramuan!!
keceriaan tu penting dalam menarik minat pelancong..
ehehehehe

Dulu Lain Sekarang Lain said... on 11 October, 2013

Bagi kawe, walaupun brg kat Indon murah, tapi hotelnya agak mahal sikit ehh. Kalau mahu murah bagus book online tapi mesti kena pasti lah hotelnya ok. Rasanya kalau hotel yg mcm di atas tu standard la dalam lingkungan 300,000 +++ semalam.

Tapi namapak cantik dan bersih la bro. Kalau kawe pi sana, kawe cari lah hotel ni.

mie said... on 11 October, 2013

betul tu...
hotel tu banyak rangkaian di Indonesia...
Mungkin di Bali, ramai pelancong...
harganya di up sedikit..
ehehheee

Mak Lagenda said... on 11 October, 2013

Wlupun kecik tp nmpk menarik dan bersih!

mie said... on 11 October, 2013

kebersian memang diutamkan..
walaupun kecil saja hotel ni..
ehhehehe

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new