Fakta Menarik Tentang Universal Studios Singapore

Salam 1 Malaysia!!
Nampaknya, sudah sampai penghujung untuk entry mengenai Universal Studios Singapore. Cukuplah sekadar dapat berkongsi gambar di sana. Pasti ramai yang ingin menjejak kaki ke Universal Studios Singapore ini. Masih menunggu alamat dari entry [Top 4 Dari Blogger Untuk Blogger]

Setiap Universal Studio, pasti ada gambar "globe" yang bertulisan Universal. Nampaknya, globe ini lebih popular jika hendak dibandingkan dengan benda lain. Walaupun tidak masuk ke dalam Universal Studios Singapore, boleh juga bergambar bersama "globe" ini sebagai bukti pernah sampai disini. 

 Di luar universal Studios Singapore terdapat keday coklat yang beraneka jenis yang dikenali sebagai "Candylicious"
 Geng-geng Mesir pasti menggangu pengunjung sambil menunjukkan muka bengis. Untuk menghilangkan bengisnya, ajaklah bergambar.
 Spaghetti Space Chase akan dibuka di Universal Studios Singapore tidak lama lagi
 Persembahan jalanan pasti menghiburkan walaupun hanya sekadar menari. 
 Geng Sesame Street turut akan menyerikan jalanan dengan persembahan mereka di pentas yang sediakan
 Penyanyi dari restoran Mells akan menghiburkan pengunjung di pentas mini di luar restoran Mells.
 Jika sebelah pagi penyanyinya dari kumpulan wanita, pada sebelah petang kumpulan lelaki pula akan menyerikan pentas mini Mells
 Di luar Universal Studios Singapore juga terdapat SEA Aquarium dan Maritime Museum
Hard Rock Cafe Sentosa terletak berhampiran dengan Universal Studios Singapore

23 comment on Fakta Menarik Tentang Universal Studios Singapore :

pipoq said... on 07 February, 2013

agak2 kalau satu hari suntuk boleh puas tak kat USS ni ?

mie said... on 07 February, 2013

boleh!!
dapatkan pas express...
tak perlu beratur panjang..
heheheheh

tehr said... on 07 February, 2013

ok juga tu bergambar kat luar je
hahaha

macam kedekut je aku...

mie said... on 07 February, 2013

bukan kedekut..
tapi berjimat...
heheheheh

soooooour said... on 07 February, 2013

ni semua dekat luar USS ke??x perlu bayar tiket??nice..

mie said... on 07 February, 2013

x la, ada juga yang didalam...
mcm muzium dgn aquarium tu kena beli juga tiketnya..
ehehehe

dwaty said... on 07 February, 2013

1st time p singapore mmg nak cari globe tu jer... tapi pusing2 tak jumpa... siap sesat lagi.... hehehe

mie said... on 07 February, 2013

globe tu depn pintu masuk uSS je...
nak kena berebut dengan orang ramai la kalau nak dapat angle yang menarik..
ehehehee

nUR_rOsALiNdA said... on 07 February, 2013

Kat KLCC pun ada Candylicious.. Rambang mata tgk macam² candy kat situ

eja said... on 07 February, 2013

mmg best USS...harap dpt p Hong Kong lak..

mie said... on 07 February, 2013

rosalinda!!
bahaya kalau rambang mata..
tu lalu tepi je..
xmasuk kedai..
ehehehee

mie said... on 07 February, 2013

eja!!
wow, jom gi hong kong..
ehehehee

fiezaradzi said... on 07 February, 2013

seronok je nampak.. bila lah nk jejak kaki ni..

Knor said... on 07 February, 2013

ye best ye..nti boleh le jln2 lagi..adik ipar berkerja di sana..boleh numpang rumah dia..heheh

tak payah sewa2kan mie..kan

luqman zakaria said... on 07 February, 2013

pergh..seronok jgk nih..tak pernh lg sampai ke sana,,hhuuhu.

the malay male said... on 07 February, 2013

mahal2 barang kat sana

mie said... on 08 February, 2013

fiezaradzi!!
memang seronok..
try la jejak kaki nnti..
ehehehe

mie said... on 08 February, 2013

Knor!!
untung la, bleh berjimat dah..
maklum la, hotel sana mahal2
hehehhee

mie said... on 08 February, 2013

luqman!!
sila pergi segera...
ehehehe

mie said... on 08 February, 2013

the malay male!!
betul tu...
kena pandai2 berjimat..
eehhehee

DuluLainSekarangLain said... on 08 February, 2013

2013 ni, kawe lah pulak pegi :D he he.. Thanks for sharing bro.

mie said... on 08 February, 2013

selamat bercuti...
ehehehehee

Travel Delight said... on 24 November, 2013

Pakej Tempat-tempat Menarik di Singapura
- Universal Studios Singapura
- Singapura Marine Life Park
- Singapura Flyer
- Day + Night Safari di Singapura
- Tempahan Singapura Marina Bay Sands Hotel
- Tempahan Hotel Masa Perayaan Sentosa Singapura
dan lain-lain

Travel Delight
http://traveldelight.biz
QQ: 841-888-666
ask@traveldelight.biz
+65 6292-2221

Hai, kami adalah agensi pelancongan di Singapura. Blog yang anda tulis sangat sempurna, gambar-gambar anda juga menarik dan cantik. Ia sangat berguna untuk tetamu kami. Bolehkah kami bekerjasama dengan anda?

Kami mengharapkan balasan anda.

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new