Tiger Balm Garden @ Haw Par Villa Singapore

 Salam 1 Malaysia!!
Tempat pertama yang dikunjungi di Singapura adalah Haw par Villa atau lebih dikenali sebagai Tiger Balm Garden. Ini kerana taman ini dibina oleh pengasas Tiger Balm. Disini terdapat beberapa patung dan diorama yang menarik. Tapi yang ingin dilihat semestinya "Journey To The West".

Mesti ada yang pernah menonton drama " Journey To The West". Dewa monyet yang mempunya pelbagai perangai pelik tu la. Mudah saja mencari taman ini, kerana ianya terletak bersebelahan dengan MRT Haw Par Villa. Di sini juga kita dapat mengetahui warisan dan budaya cina. 

 Bersebelahan MRT Haw Par Villa
 Maskot Tiger Balm!! 
 Kereta antik hak milik Aw Boon Haw dan Aw Boon Par
 Villa Tiger balm Garden!! tapi tak jumpa pun
 Ten Courts Of Hell!! 
Apa yang dipromosikan Uncle Sumo ni?
 Produk Tiger Balm rupanya
 Jangan risau kalau tersesat. Banyak signboard!!
 Journey To The West dah start
 Sun Wukong bertemper dengan Anak Merah
 Puteri teratai kah?
Welcome to Haw Par Villa!! Free admission

17 comment on Tiger Balm Garden @ Haw Par Villa Singapore :

pipoq said... on 24 January, 2013

patut la macam pernah dengar..dasat jugak la sampai leh ada taman sendiri..bila pulak agaknya minyak cap kapak villa nak dibina ye ? hehehe

QA's ~ mamapapa said... on 24 January, 2013

wahh..besar betul tempatnya,ye?inshaaAllah nk try pegila klau ke singapore :))

mie said... on 24 January, 2013

pipoq!!
kiter tunggu pengasas minyak cap kapak bina villa la pula..
ehehehehe

mie said... on 24 January, 2013

mamapapa!!
boleh je singgah sana kalau berpeluang..
eheehhhe

tehr said... on 24 January, 2013

wah, hebat
taman hak milik persendirian ke ni, bro?

Dulu Lain Sekarang Lain said... on 24 January, 2013

Ho ho.. bunyi mcm minyak angin.. Berangin ker tempat tu? :D Rasa tak pernah pegi tempat ni. Kalau pernah pun sure tak ingat... Boleh take note, kalau lawat Singapore one day.

Dulu Lain Sekarang Lain said... on 24 January, 2013

Btw, bagus gak pi tempat2 mcm ni. Kalau lepak kat Marina, seguni duit abis.. he he..

eita said... on 24 January, 2013

comel jugak maskot ni

the malay male said... on 24 January, 2013

ingtkan USS je yang popular kat singapore.

boni kacak said... on 24 January, 2013

wah.. menarik juga tempat ni ye bro...

mie said... on 25 January, 2013

tehr!!
asalnya hak milik persendirian...
tapi dah lama dibuka umum..
cuma kurang sambutan je..
ehehehe

mie said... on 25 January, 2013

dulu lain!!
adik beradik minyak angin juga ni...
betul tu, laju je duit habis kat marina bay tu..
ehehehee

mie said... on 25 January, 2013

eita!!
maskot rimau...
hehehhehee

mie said... on 25 January, 2013

the malay male!!
tempat ni xde la popular sangat...
ehehhehe

mie said... on 25 January, 2013

boni!!
menarik memang menarik..
banyak lagi menarik kat situ..
ehehehehe

MAPPIAU said... on 25 January, 2013

semua tempat ko dah pergi kan. Ermmmmm...Putrajaya pernah sampai? akekekeke :p

mie said... on 25 January, 2013

putajaya?
yang sebelah stesen putra lrt kan..
ahahaahhahaha

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new