Bilakah Umur Ideal Untuk Berkahwin?

 Tahun 2010 kian melabuhkan tirainya. Majlis perkahwinan untuk 2010 telah selamat di hadiri. Yang tinggal hanyalah menunggu diri sendiri diijab kabulkan. Tapi bilakah? Agak-agaknya, bilakah umur yang sesuai untuk mendirikan rumah tangga? 19 tahun? 25 tahun? ataupun 32 tahun?

Apapun, special entry untuk member-member SMKAY yang telah selamat diijab kabulkan. Tahniah diucapkan untuk Caet, Kaam, Shamil, Wani Mas dan Apityan. Nampak gayanya, tak semua majlis dapat dihadiri. Apapun, harap sentiasa berbahagia dan dimurahkan rezeki. Amin..

 Caet dan isteri
 Kaam dan isteri
 Shamil dan isteri
 Wani Mas dan suami
Apityan dan isteri

75 comment on Bilakah Umur Ideal Untuk Berkahwin? :

Balqees Amanda said... on 23 December, 2010

hmm..ade schoolmates ni dah nak kawen dah thun dpan..umur 22thun..ntah la..rase rleks la dulu kot..ambik masa dulu..kawen ni kena ready btol2 dulu..kalau boleh nak la kawen skali je seumur hidup dan dgn yg paling terbaik utk kita kan..=)

mR.sYaH said... on 23 December, 2010

mie dan isteri mana??? hehe...
nnt dh kahwin jgn lupa tunjuk gmbr isteri.. hehe..

SyahmiFikri said... on 23 December, 2010

huhu.. apa lagi.. kawan2 dah kawenn anda bila lagi.. bg aku 27 much better for men.. kira elok2 matang la tuhh.. serius...

athirah said... on 23 December, 2010

sekarang... lalalalalallalallalallalalalalallalaa

Dila Halim said... on 23 December, 2010

kawen kawen !
tggu apa lagi kan.ehehe

mie said... on 23 December, 2010

balqees!!
kena ready dan pilih yang terbaik..
xkisah umur muda mhupun tua

Zikri Husaini said... on 23 December, 2010

kalau dah tiba masanya.. anythime.. hehe

mie said... on 23 December, 2010

syah!!!
tunggu dan terus menunggu

mie said... on 23 December, 2010

syahmifikri!!
itu la, gue rasa pun macam tu juga

mie said... on 23 December, 2010

tra!!
xsabo dah ke..
hahahhaaa

mie said... on 23 December, 2010

dila!!
mesti ada mende yang nk ditunggu ni..
heheeee

mie said... on 23 December, 2010

zikri!!!
betul tu...
harap tiba secepat mungkin

Dila Halim said... on 23 December, 2010

hehe xde mende lah..
xlmbat kaklong, lps tu schedule dh free.
tp klu abg mie kawen, boleh turn org lain plak kan.kewkewkew

biskut said... on 23 December, 2010

bukan soal umur mie..soalnya dah sedia ato tidak..

mie said... on 23 December, 2010

dila!!!
siap ada perancangan lagi..
ni mesti nak potong que..

mie said... on 23 December, 2010

biskut!!
so, sudahkah anda bersedia?hahaa

hanafi said... on 23 December, 2010

Berat ni kawen,komitmen,singgit kongsi 2,berkorban,ada org ckp kita x dewasa selagi belum kawen,hehe.rasa 27keatas sedia pikul tnggngjwb

mie said... on 23 December, 2010

itu mmg umur yang sesuai..
komitmen dimana saja kena ada..

iekabean said... on 23 December, 2010

Ehemmmm,
pakcik, enjoy dulo!!!!
relex dulu..

AdiaLuze said... on 23 December, 2010

Zaman skrg ni ader ke umur ideal nak kawin...kalo jodoh dah sampai, kawin je la..Takyah nak tunggu2 seru ke aper ke..Hikhikhik

Nurul Husna said... on 23 December, 2010

bila lagi nak kawin???
heheheh..
jgn lupa jemput nnt

ahsfantasy24 said... on 23 December, 2010

adeh..
isau pk sal kawen..
nk kne cari calon nei..huhu

E.d.Y said... on 23 December, 2010

asyik cite kawen je, hang dah xlama lg ke?

- zuriey - said... on 23 December, 2010

bila lagi mie..mie umur berapa..saya ni pun asyik dapat undangan je

Affan Ruslan said... on 23 December, 2010

agak2 setahun lepas grad, dgn aggapan dah kerja waktu tu. hehe

Puteri Iqa Izyan said... on 23 December, 2010

kau bila lak?
haha

mie said... on 23 December, 2010

ieka!!
memang gue slalu enjoy pun..
hahhaaaa

mie said... on 23 December, 2010

adia!!!
itu tandanya xsabar nak kawen la tu...

mie said... on 23 December, 2010

husna!!!
after husna kot..
hahaaaa

mie said... on 23 December, 2010

ahsfantasy!!
cari jangan x cari..
heheee

mie said... on 23 December, 2010

edy!!!
xlama lagi tu...
bila la agaknya...
heheheee

mie said... on 23 December, 2010

zuriey!!
gue muda lagi...
baru je baligh, hahahaa

mie said... on 23 December, 2010

affan!!!
kira cukup la untuk menampung anak orang ek...

mie said... on 23 December, 2010

puteri iqa!!
tunggu dan terus menunggu..
heheheee

MAPPIAU said... on 23 December, 2010

insyaallah jike ade jodoh tu tak kemane dik :))

mie said... on 23 December, 2010

insyallah!!!
tunggu jodoh sampai la...
heheee

si suraya said... on 23 December, 2010

25 orr 26 kot
bila kewangan dah kukuh.hehe

mie said... on 23 December, 2010

gitu ek!!!
kewangan masih belum kukuh...

KiubRubik said... on 23 December, 2010

bila ckup duit, hehe.

mie said... on 23 December, 2010

kena kumpul betul2 ni...
tapi batin pun kena sedia..

Hanisah Safian said... on 23 December, 2010

bile dah lengkap segalnya.bile dah mmpu bagi mak abah at least 1000 sebulan.ececececece~ :P

mie said... on 23 December, 2010

ooo..
macam tu je...
heheee

papabear said... on 23 December, 2010

umur untuk kawin? bila dah matang.... ehhe... sesetengah orang umur 18 dah matang dan ada pulak yg dah 40 pun belum matang.... :P

mie said... on 23 December, 2010

ye ke!!
macam mana nak uji tahap kematangan tu..
ehheee

Drunbella Khoo said... on 23 December, 2010

25 paling bagus sorang perempuan utk kawen.
hihihihihi.
=)

mie said... on 23 December, 2010

sorang je?
xboleh lebih ke?hahaaaa

NICK IRFAN said... on 23 December, 2010

ko bila nk kwin plak? hahaha

khairunnisa ♥ said... on 23 December, 2010

mie ;) ada jodoh ada la nanti kan. jangan lupa jemput pi kenduri ^__^

Ain Zulaikha said... on 23 December, 2010

hik hik nak kawin gak, hik hik hik

mie said... on 23 December, 2010

irfan!!!
soalan standard bila buat entry tentang kawen..
penat jawab soalan sama..

mie said... on 23 December, 2010

khairunnisa!!
kalo jemput wajib datang..
hehehee

mie said... on 23 December, 2010

ain!!
jom ramai2 kawen...
hehehee

zana ahmad said... on 23 December, 2010

ntah la...
sekarang dah jadi trend orang kawin awal...
tapi kalau zana...
zana more prefer umur antara 25 thn ler...
kawwin awal x blh berbakti pd pa n ma la...

etomyam said... on 23 December, 2010

25 hingga 28 umur paling ideal :D

adib ahyar said... on 23 December, 2010

aku nk lps spm..hehe..
pastu tros kawen 4..wakaka

Heidi Shafiq said... on 23 December, 2010

'adik' dah lame ready.. abg je takde money.. :P

Ali ridha said... on 23 December, 2010

bagi aku 22 - 25 tahun
lelaki.

Ali ridha said... on 23 December, 2010

jodoh tu ada dan tak kemana.

mie said... on 23 December, 2010

zana!!!
betul tu, berbakti untuk keluarga dulu...

mie said... on 23 December, 2010

etomyam!!!
gue pun rasa camtu...
heheee

mie said... on 23 December, 2010

adib!!
bagus sangat tu...
xpayah tunggu lama2..

mie said... on 24 December, 2010

heidi!!!
kasihan, kumpul la duit banyak2..

mie said... on 24 December, 2010

ali!!
xterlalu awal ke?
jodoh dimana pun ada..

Amirez said... on 24 December, 2010

yang penting adalah kesediaan untuk berkahwin. umur sekadar angka :)

mie said... on 24 December, 2010

betul tu!!!
sentiasa bersedia!!!

tehr said... on 24 December, 2010

saya kawin umur 27 rasanya dah sesuai
anak2 habis belajar sebelum saya pencen

mie said... on 24 December, 2010

dah siap perancangan ni!!
gue de masa lagi..
heheeee

HonEyBuNNy said... on 24 December, 2010

laki umo 25 or 26 la....plg lwt 27....for me la....hehhehe

Mat Pintu said... on 24 December, 2010

salam kenal :)

jgn la kawen awal sangat. lepas abis belajar, keje, balas jasa mak bakap dlu, baki duit skit sbyk. pastu baru pikir nk bagi duit kat bini.
jejaka miskin mcm gua ni mmg lewat sgt ar kawen. kihkih

siapa apex @ khairul fahmi??

mie said... on 25 December, 2010

honeybunny!!!
uihh!!muda lagi tu...

mie said... on 25 December, 2010

mat piatu!!
semua tu rezeki...
ntah2, bertambah rezeki kalo kawen awal..

miss nina said... on 28 December, 2010

tahniah utk kawan2 mie!!
umur yang ideal utk berkahwin subjektif , dah sedia & ada calon, langsungkan saja :)

mie said... on 28 December, 2010

gitu ke?
i'm ready.. heheee

riff said... on 21 April, 2011

duit tak cukup.. tapi hati ingin kawenn..hehe

mie said... on 21 April, 2011

sama la..
jom sama2 kumpul duit..
ehhheeee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new