Apa Hadiah Terbaik Untuk Majlis Kahwin?

Musim cuti sekolah adalah musim mengawan. Banyak sangat undangan perkahwinan yang diterima. Yang menjadi persoalannya, setiap kali hadir ke majlis perkahwinan. Perlu atau tidak kita membawa hadiah untuk pengantin? Atau sekadar memberi "angpow". Bagi pengantin, mesti la mengharap sesuatu.

Apakah hadiah yang terbaik untuk diberikan kepada pengantin? 
Andainya, aku yang kahwin, apa agaknya blogger-blogger akan beri?

56 comment on Apa Hadiah Terbaik Untuk Majlis Kahwin? :

Raji berkata said... on 12 December, 2010

selalunya bagi pinggan mangkuk sudu garpu tu sume
;D senang citer peralatan kt rumah lah kan?

mie said... on 12 December, 2010

itu macam dah biasa..
xnampak special..
heheee

Faarihin said... on 12 December, 2010

memandangkan zaman ni ramai dah kaya raya..

apa kata bagi, peti sejuk ke? laptop ke? iphone ke? tak pun kerete sebiji pun ok gak.. hahaha..

mie said... on 12 December, 2010

gue setuju!!!!
amat amat bersetuju...

E.d.Y said... on 12 December, 2010

botol susu dan pakaian baby...biar cepat sikit dapat baby...hahaha

ahsfantasy24 said... on 12 December, 2010

biaseny org kc adiah
set cwan kew brg2 letrik, hehe..

Bapak said... on 12 December, 2010

ko kasi jer pregnancy test kit..simbolik tu...hheheh...

iekabean said... on 12 December, 2010

Ahaaa yaa,
kalau pakcik kawen nak kasi apa yaaa!!
DVD kosong boleh?

akubiomed said... on 12 December, 2010

Biasanya bagi set pinggan mangkuk maklumlah pengatin baru kahwin tak banyak set pinggan mangkuk lagi baru nak mulakan kehidupan bersama. Kalau yang berduit hadiah rumah dan kereta :-)

syahrilhafiz said... on 12 December, 2010

urm tak kan nak bagi kereta..
bagi yang special sikit sebab aku pun tak terkata nak bagi apa ni..hehe
lain gegel lain minat

penaberkala said... on 12 December, 2010

yang paling famous org bagi gelas la,haha
klu dgn org rapat, beli alat elektronik
kipas ke, blender ke, cooker ke

maCy said... on 12 December, 2010

melampau ok suggestion tu. haha

um, belilah tuala mandi bertulis selamat pngntin bru. keke

Amirrah Zawani said... on 12 December, 2010

melampau lah nak bg mini cooper..
baik belik kat diri sendiri.. hahaa!!!
selalunya org bg alatan rumah lah.. :)

NICK IRFAN said... on 12 December, 2010

sokong pndapat ko! hehe

Cik Su said... on 12 December, 2010

cik su pun ngah pk nie hadiah kawin untuk member baik

tehr said... on 12 December, 2010

kalau mampu
beri rumah sebijik pun boleh
hehehe - terutama kalau ahli keluarga yang kawin

mie said... on 12 December, 2010

edy!!!
itu betul...
doakan secepatnya..hehee

mie said... on 12 December, 2010

ahsfantasy!!
itu memang kebiasaan...

mie said... on 12 December, 2010

bapak!!!
xpenah dibuat org..
mestiu gempak...

mie said... on 12 December, 2010

ieka!!!
gue suka dvd kosong..
boleh mencetak rompak..
hahaaaa

mie said... on 12 December, 2010

akubiomed!!
itu je la yang akus lalu bagi...
arap2 ada yang bg kereta kat gue

mie said... on 12 December, 2010

syahrilhafiz!!!
betul tu...
lain org lain citarasa...

mie said... on 12 December, 2010

penaberkala!!
nampak gaya, aku beli gelas je la..
duit xbanyak...

mie said... on 12 December, 2010

macy!!!
melampau rupanya...
tuala mandi, banyak kat shopping complex tu..

mie said... on 12 December, 2010

amirrah!!!
peralatan rumah??
set sofa kulit dari Itali...
ahhaaa

mie said... on 12 December, 2010

irfan!!!!
yes, 100 peratus...

mie said... on 12 December, 2010

cik su!!
kita share la..
hahaaaa

mie said... on 12 December, 2010

tehr!!
memang xmampu.. hahaaa

hans said... on 12 December, 2010

set pinggan mangkuk
seterika
pemanas air
cadar
hahaha
hadiah wajib

P/S : Jom Join Contest Nih Ramai - Ramai!

mie said... on 12 December, 2010

cadar?
xpenah bagi lagi ni..
hehee

i am ummi said... on 12 December, 2010

seelok2nya hadiah tu bagus laa kalau benda yang baik dan berguna. sy selalunya akan hadiahkan pasangan baru berkahwin tafsir quran ataupun hiasan frame yg allah dan muhammad tu. tak mahal pun tapi insyallah bermanfaat. =)

donny said... on 12 December, 2010

angpow la baru besh hehe..

mie said... on 12 December, 2010

ummi!!!
ini memang gue dah cari..
ada dalam list...

mie said... on 12 December, 2010

donny!!!
angpow tu berapa dolar nak letak..
heheeeee

Puteri Iqa Izyan said... on 12 December, 2010

keh keh keh. nak bagi hadiah2 tuh? terbaik ah. nk jugak.. :P

tp biasa bg brg2 kegunaan masa depan la.. hee

Heidi Shafiq said... on 12 December, 2010

hadiah perkahwinan?
emm.. bg tongkat ali n manjakani sekotak.. :)

etomyam said... on 12 December, 2010

tak lain tak bukan hadiahku adalah CADAR PERKAHWINAN.. hehe

Rahsia cadar kahwin

miszes ugly said... on 12 December, 2010

hadiahkan doa selamat kat korang..
sebab jauh kan..
ok lah tu kan?hihi :)

Ain Zulaikha said... on 12 December, 2010

bagi lah oven..

mie said... on 13 December, 2010

puteri iqa!!!
barang kegunaan amsa depan..
poket doraemon..
heheee

mie said... on 13 December, 2010

heidi!!!
produk terbaik tu..
hehee

mie said... on 13 December, 2010

etomyam!!!
terbaik gak ni..
hehee

mie said... on 13 December, 2010

miszes ugly!!
syukur ada member camni...

mie said... on 13 December, 2010

ain!!!
terlalu mahal..
heheee

Cik Tom said... on 13 December, 2010

kalau mie kahwin cik tom bg tuala mandi..hehe ;P

mie said... on 13 December, 2010

wh!!!
ni yang buat gue mandi tiap2 jam ni..
heheeee

Eazy Izzuddin said... on 13 December, 2010

jika anda khawin
hadiah nya?
aderlah hehe

layans
Blogshop for on9 shopping kat Lovely De' Fashion

mie said... on 13 December, 2010

dapat layan free ke??
heheheee

faizul said... on 13 December, 2010

oh, bagi sejadah pun dah memadai kan? dalam makna tuh. :)

mie said... on 13 December, 2010

memang dalam..tapi banyak pahala bila solat menggunkan sejadah yg diberi..

::NelyLeyana:: said... on 13 December, 2010

bg sekadar yang mampu n mest ikhlas...

mie said... on 13 December, 2010

betul betul!!!
janji ikhlas..

Ardzham said... on 13 December, 2010

Selalunya memang belikan peralatan asas sebuah rumahtangga seperti pinggan mangkok atau periuk kuali.

Nak bagi kipas angin pun elok juga kan, biar mereka tak kepanasan...

mie said... on 13 December, 2010

memang itu yang slalu diberi....
kipas memang diperlukan kat Malaysia ni

Balqees Amanda said... on 13 December, 2010

bagi pokok kepala or palm ke sepokok tanam depan umah tu..rendang2 boleh buat parking kereta..

mie said... on 13 December, 2010

balqees!!
pernah ke ada org bagi tu..
special tu...

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new