Indahnya Taman Tamadun Islam Terengganu

 Ya salam. Bila cuti-cuti di Terengganu, jangan lupa singgah ke Taman Tamadun Islam. Lagipun pusat convocation memang di sekita Taman Tamadun Islam. Sempat juga la pergi melawat walaupun hanya 1jam saja. Disamping tu, ambil peluang promosi sempena convocation Jabatan Tenaga Manusia (JTM).

Memang tak rugi datang sini. Selain Monument Park, ada juga River Cruise di Tok Ku Paloh jetty. Ada Paddle Boat dan Kanu. Dengan lain perkataan "macam-macam ada". Pasport Taman Tamadun Islam akan diberi bagi setiap kali lawatan. Ada kelebihan untuk "next visit".

Untuk lebih information, lawatilah laman web Taman Tamadun Islam. so, layan lah gambar yang ada. Gambar lain, kena pergi tangkap sendiri la. Sama-sama lah kita beramal sambil menghayati. so, yang mana lebih penting? KPOP live @ Taman Tamdun Islam. hehe!!
 Suleyman Mosque, Turkey
 Aleppo Citadel, Syria
 Taj Mahal, Agra, India
 Great Mosque of Samarra, Iraq
Kul Sharif Mosque, Kazan, Russia

64 comment on Indahnya Taman Tamadun Islam Terengganu :

Adha said... on 11 December, 2010

tgk cam real je replika tu semua...mmg cantek..=)

mie said... on 11 December, 2010

nak lebih real...
pergi la taman tamadun Islam..

mieza said... on 11 December, 2010

cantikk..

mie said... on 11 December, 2010

thankz...

mR.sYaH said... on 11 December, 2010

klu ada kesempatan teringin gak nak gi...

mie said... on 11 December, 2010

pergi jgn xpergi...
masa sentiasa ada...

cutenote said... on 11 December, 2010

Wah teringin nak pergilah haha :D .

mie said... on 11 December, 2010

pergi jangan xpergi..
banyak lagi replika...

Fitrihadi said... on 11 December, 2010

woah cantik ar bangunan tu semua.. walaupun replika je..

mie said... on 11 December, 2010

itu la,
memang nampak macam real...

buDAK keCIK said... on 11 December, 2010

ohho.sgt2 bangga ngn negeri kelahiranku~!

mie said... on 11 December, 2010

bagus2...
tapi dah pergi ke? heheee

buDAK keCIK said... on 11 December, 2010

dah~!dlm mimpi...toink3

mie said... on 11 December, 2010

isk isk...
xpatut!!!

Fakhrur Razi berkata said... on 11 December, 2010

subhanAllah~
lawa betul o.O
eh Taj Mahal tu masjid ke eh?
ak xtahu plak

mie said... on 11 December, 2010

bukan kot!!!
aku pun xtau sangat sejarah taj mahal ni..
yang tau love story taj mahal je

ardzham said... on 11 December, 2010

Belum pernah lagi ke sana, namun melihat gambar-gambar tu pun dah buat hati terpaut. Insyaallah akan sampai ke sana juga suatu hari nanti...

mie said... on 11 December, 2010

insyallah!!!
banyak lagi yg menarik kat sana

syahrilhafiz said... on 11 December, 2010

fuh~ aku tak masuk dalam tu haritu..ramai gila budak sekolah
pi masjid kristal je lah
sembahyang masuk masjid~

E.d.Y said... on 11 December, 2010

cantiknya tempat ni..xpernah jejak kaki lg

YanaMIB said... on 11 December, 2010

ni yg dkt area masjid terapung tu kn?? pernah lalu je sbb xsilap kena byr kn nk msk?hehe...tp mmg cantik la replika2 masjid tu..halus btol seni org islam ni sbnrnya (^^,)

zuar said... on 11 December, 2010

cantiknyeeee....kalau ada duit nnti nk g tgk taj mahal kt india la..^_^

mie said... on 11 December, 2010

syahrilhafiz!!!
lain kali boleh pi..
hehee

mie said... on 11 December, 2010

edy!!!
jangan lupa jejak kaki..
heheheee

mie said... on 11 December, 2010

yana!!!
nak masuk memang kena bayat...
memang halus seninya...

mie said... on 11 December, 2010

zuar!!
memamng btul....
itu bila la agaknya..
heheeee

mr.syazwan said... on 11 December, 2010

perh

xnah sampai terengganu lagi

mie said... on 11 December, 2010

la, xjauh mana pun terengganu tu..
heheeeeeee

Ain Zulaikha said... on 11 December, 2010

ha ah cantik.. hari tu pergi ramai sangat orang.. sampai takut nak masuk pulak.. huhu sebab ramai orang asing.

HonEyBuNNy said... on 11 December, 2010

cantik la....teringin nak g...uawwaw

lizz said... on 11 December, 2010

cantiknyer!!!!tak sempat lagi nak pegi sana. huhuhu

mie said... on 11 December, 2010

ain!!!
itu la, ramai dtg nak tengok..
boleh pergi skali lagi

mie said... on 11 December, 2010

honeybunny!!!
pergilah, xjauh mana pun
heheee

mie said... on 11 December, 2010

lizz!!!
bila2 masa boleh pergi...

Puteri Iqa Izyan said... on 11 December, 2010

ish. tak penah lagi msuk sini.nme je org tgnu.haha :P

NICK IRFAN said... on 11 December, 2010

wah! semua cantik2,... aku ske Great Mosque of Samarra, Iraq

Zura said... on 11 December, 2010

salam..

xthlah bila dapat kesana.. :)

Fadli [www.mytravellicious.com] said... on 11 December, 2010

menarik....setaun aku kat ganu...tak penah gi kat cni..hehehe

tehr said... on 11 December, 2010

memang banyak belanja nak bina dan urus benda ni
harap2 berbaloi

♡ Sutera Kasih ♡ said... on 11 December, 2010

wahhhhh chanteknya..teringin nk pegi tganu huhu

secantikmanis said... on 11 December, 2010

wahh memang niat dihati nak pergi jalan2 di terengganu..

Thalhah Amir said... on 11 December, 2010

wah.. lawa dowh

membuat efek objek jatuh dari blog

mie said... on 11 December, 2010

puteri iqa!!
esok lusa boleh pergi..
hehee

mie said... on 11 December, 2010

irfan!!
memang cantik...
banyak lagi yang menari...
cepat2 la pergi tti

mie said... on 11 December, 2010

zura!!!
bila free, boleh je ke sana
hehheee

mie said... on 11 December, 2010

Fadli!!
rugi oh rugi..
buat la trip ke terengganu plak..

mie said... on 11 December, 2010

tehr!!!
banyak kot..
harap2 berbaloi gak hendaknya...

mie said... on 11 December, 2010

sutera kasih!!!
kalo pergi terengganu..
jangan lupa singgah...

mie said... on 11 December, 2010

secantikmanis!!!
jangan lupa singgah ke sini..
hehehee

mie said... on 11 December, 2010

thalhah!!!
memang lawa..
heheee

Mohammednajib said... on 11 December, 2010

tiket berapa harga?lawanya semua replika tu

mie said... on 11 December, 2010

gue dapat harga tiket promotion, RM 10 & diskaun kupon makanan...
Tapi normal RM 15 utk pemegang my card...
untuk foreigner Rm25..

penaberkala said... on 11 December, 2010

menarik gak tempat ni
tp masih belum berkesempatan utk pergi melawat
usha-usha gambor kat sini je lah dulu

mie said... on 11 December, 2010

jangan usha je..
pergi dulu baru tau..
heheeee

maCy said... on 11 December, 2010

tadi baru smpi sana! err. mksd macy tgk sign board je. hee

mie said... on 11 December, 2010

ok la tu!!
dah dekat...
sok lusa lajak masuk dalam plak

Wan Perlis said... on 11 December, 2010

tak pernah sampai lg Ganu

mie said... on 11 December, 2010

xpe, pergi la bila ada kelapangan..
heheheee

Cik Tom said... on 12 December, 2010

cantik..tp serius cik tom org ganu tp xpernh msk dlm..hihi ;)

mie said... on 12 December, 2010

cik tom pun org ganu....
biasa la, org luar je excited nak masuk..

nora said... on 12 December, 2010

wei apsal comment aku takde pun, ni aku nk sedih ni

mie said... on 12 December, 2010

ni mesti xbayo bil....
xpatut oh xpatut..

akubiomed said... on 12 December, 2010

Cantik replika seni bina Islam. Hebatkan orang terdahulu dengan serba kekurangan dengan jentera berat mampu membina seni bina yang hebat dengan tulang 4 kerat. Yang hebat lagi tidak pula seni bina itu roboh. Ini belum sampai setahun dah bising sana sini retak

mie said... on 12 December, 2010

itu la!!
harap disini anak bangsa akan datang dapat melihat kecantikan seterusnya

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new