Hidangan Seafood Terkenal Di Jimbaran

Salam 1 Malaysia!!
Ada yang pula yang bertanya, pergi Bali untuk jalan-jalan atau cari makan? Alang-alang berada di negara orang, apa kata jalan-jalan cari makan. Hari terakhir sempat juga menikmati hidangan seafood di Jimbaran. Memang banyak deretan restoran seafood di Jimbaran.

Disebabkan hanya 2 orang yang makan, nak mudah ambil saja pakej yang sudah tersedia. Daripada nak memilih ikan, lobster  dan segala seafood tu. Peringatan juga buat "traveller budget" restoran seafood di Jimbaran agak mahal harganya. Tapi kalau 10 tahun sekali, boleh agaknya.

Selalunya, orang ramai menikmati seafood di waktu senja. Dengan keindahan "sunset" dan restoran tepi pantai menggamitkan suasana. Lagipun, dapat juga melihat kapal terbang mendarat kerana restoran seafood terletak berhampiran dengan airport. Makan malam di bawah pancaran matahari terbenam.

Dalam banyak-banyak restoran, akhirnya telah memilih restoran "Blue Ocean Seafood". Ada sesuatu yang menarik di restoran ini. Bila musim tengkujuh, restoran ini tidak beroperasi. jadi tidak digalakkan untuk bercuti di Bali pada hujung tahun. 

Meja nombor 9!! Order please
1 jus & 1 pinggan kacang habis sebelum makanan sampai
Bekas nasi kecil tapi penuh isinya
Air basuh tangan lebih menarik dari sayur
Lobster & ikan dot dot dot
First time makan masakan begini
Aneka sos pencicah
Udang masak "Bali style"
Sotong goreng tepung
Surprise! lagu jepun khas buat pasangan Jepun
Selamat menjamu selera!!




20 comment on Hidangan Seafood Terkenal Di Jimbaran :

penaberkala said... on 27 October, 2013

fuuuh, mengancam betul gambar

mie said... on 27 October, 2013

mengancam ok la..
jangan diancam sudah la..
eheheheh

ArELeEz said... on 27 October, 2013

fuyyoohh! ade restaurant's buskers lagik! cayalah!

mie said... on 27 October, 2013

restoran buskers?
hehehehehee

Knor said... on 27 October, 2013

tq doakan kakak..alhamdulillah dh sehat pun..

tak thn tgok juadah2 tu..tambah2 si udang tu

Denaihati said... on 27 October, 2013

menatik lah makan tepi pantai macam ni dengan ada live musik lagi.

mie said... on 27 October, 2013

knor!!
bagusla dah sihat...
udang tu memang tip top..
eehehehehe

mie said... on 27 October, 2013

Denaihati!!
live music tu banyak2 genre dan bahasa diorang nyanyi..
bergantung pada nationality customer

encikarman said... on 28 October, 2013

udang galah hoho... nak makan nih..

mie said... on 28 October, 2013

mana udang galah?
udang biasa saja tu..
hahahaaa

iN said... on 28 October, 2013

hari tu gue pegi perhentian pun kedai dia tepi laut..kalau air pasang kaki leh kena air laut...

mie said... on 28 October, 2013

bestnya, pesal x ajak gue...
boleh tumpang makan free..
ahahahahhaha

hafizmd said... on 28 October, 2013

Lobster tu mmg menyebabkan mulut ambe meracau...arghh

Bahrain said... on 28 October, 2013

tengok gambar memang meleleh oooo...

mie said... on 28 October, 2013

hafizmd!!
baru tengok dah meracau...
bila makan...
heheheheh

mie said... on 28 October, 2013

Bahrain!!
dah meleleh tu kira kenyang la..
ahahahahaha

Myra Jay said... on 30 October, 2013

Wowww!! Lobster tu...
Bestnyer :D

mie said... on 30 October, 2013

lobster tu memang best..
xcukup ambil seketul..
hehehehhe

Hazmin Hamudin said... on 02 November, 2013

Lobster tu paling menarik. Haha. Rasa macam mana bro? Kena tak dengan harga yang mahal tu?

mie said... on 02 November, 2013

rasanya memang terbaik...
xpuas ada satu je lobster...
huuhuhuhhu

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new