Lokasi Pulau Bunting Kedah

 Salam 1 Malaysia!!
Setelah 6 bulan, baru sempat nak update tentang Pulau Bunting. Gambar sebenarnya, diambil 6 bulan yang lepas. Kini, harapa ada perubahan walaupun tidak ada masa lagi untuk meninjau Pulau Bunting. Ada gaya macam YB tak? hehehe

Terima kasih buat Shamim yang sudi mejdikan blog ini sebagai rujukan untuk presentation nya. Di sini, mahu kongsi lokasi Pulau Bunting jika datang dari arah Gunung Jerai. Maklum la, kemungkinan Pulau Bunting tak dijumpai dalam GPS anda. Jom terjah Pulau Bunting Kedah

Mesej twitter dari Shamim!! Abang? 
Jika dari arah Yan (jalan pantai), pasti akan berjumpa dengan signboard ini
 Belok kiri apabila ternampak pondok usang dan signboard UMNO di sebelah kiri
 Teruskan perjalanan sehingga sampai ke hujung jalan dan belok kanan
 Teruskan perjalanan ke jalan yang tidak berturap itu.
 Diharap, jalan ke Pulau Bunting berjaya diturap selepas pilihanraya 
 Teruskan perjalanan sehingga berjumpa dengan gerai dan signboard di persimpangan
 Signboard inilah yang dimaksudkan dan belok  kiri
 Teruskan perjalanan dikawasan yang berlopak itu
 Jika ternampak kenderaan tersadai, maka anda telah sampai ke destinasi
 Inilah pintu masuk Pulau Bunting di negeri Kedah.

12 comment on Lokasi Pulau Bunting Kedah :

ArELeEz said... on 15 September, 2013

pulau bunting br ni 1st time dengor. klu pulau dayang buntiing yg kat langkawi tu selalu jugak la dengor. btw, tq 4 sharing.

Hidupringkas said... on 15 September, 2013

Bukan puau bunting ni ada kat Langkawi ke...?

suri said... on 15 September, 2013

salam..tak pernah ke sana lagi meh... ni tetiba nk balik mlk heeee

mie said... on 16 September, 2013

areleez!!
yang di Langkawi Pulau dayang bunting...
di sini, pulau bunting, bentuk seperti wanita yang bunting..
ehehehhee

mie said... on 16 September, 2013

hidupringkas!!
yang di langkawi tu, Pulau dayang bunting..
ehehehehee

mie said... on 16 September, 2013

suri!!
sebelum balik melaka..
singgah la sini dulu..
eheehehhee

Ismail N said... on 17 September, 2013

Wah! ada org take note gambar yg diambil dan mahu guna lagi tu. Hmmm.. petanda baik tu. Ada potensi jadi travel photographer.

Btw, Pulau Bunting tu dan bersalin ker belum? :D

Myra Jay said... on 18 September, 2013

Pulau Bunting? 1st time dengar walhal Penang ngan Kedah bukan jauh pun ;D

teh ramuan said... on 18 September, 2013

aku hanya pernah ke langkawi je beberapa kali
pulau2 lain belum ada kesempatan

mie said... on 21 September, 2013

Ismail!!
niat hati nak jadi travel photography..
itu kalau ada sponsor la...
dah lama tunggu pulau tu bersalin..
hehehhee

mie said... on 21 September, 2013

myra!!
biasa la, kurang popular sebab xde daya tarikan..
eehhehee

mie said... on 21 September, 2013

teh!!
sebelum ke langkawi..
singgah la ke pulau ini dulu..
ehehehhee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new