Gambar Sekitar Puncak Gunung Jerai

Salam 1 Malaysia!!
Apa program hari raya cina yang lepas? Bermain mercun ataupun mengutip angpow? Kebetulan cuti yang panjang, rumah bertambah meriah dengan kehadiran anak saudara. Di kesempatan ini, banyak perancangan cuma yang menjadi adalah ke Gunung Jerai.

Gunung Jerai!! Antara tempat yang menarik untuk dilawati di Kedah. Kali terakhir mendaki Gunung Jerai sewaktu zaman persekolahan. Gunung Jerai memang popular dengan aktiviti yang mencabar. Untuk pengetahuan semua, Tangga Kenari 1000 Tahun menghubungkan puncak Gunung Jerai dengan kawasan peranginan Titi Hayun.

 Puncak Gunung Jerai 986 meter
 Terdapat "TheRegency Hotel"
 Antara hotel & resort di puncak Gunung Jerai
 Antara hotel & resort di puncak Gunung Jerai
 Antara hotel & resort di puncak Gunung Jerai
Antara hotel & resort di puncak Gunung Jerai
 Royal Villa!! The Regency 
 Pusat aktiviti yang tiada aktiviti menarik
 Laluan ke tangga kenari 1000 tahun ditutup
Kolam renang untuk pengunjung
 Dari puncak boleh nampak Pulau Bunting
Ramai penunggang basikal sampai ke puncak
 Apa yang diseronok sangat tu
Tak habis-habis sengih sejak berumur 1 tahun

26 comment on Gambar Sekitar Puncak Gunung Jerai :

pipoq said... on 18 February, 2013

belum pernah sampai lagi gunung jerai ni..

eita said... on 18 February, 2013

nampak pn memang dah best...kalau pergi sana mau tak nak balik kan

tehr said... on 19 February, 2013

mendaki dengan basikal?
hebat juga mereka ni

aku belum pernah sampai kat puncak jerai ni

mie said... on 19 February, 2013

pipoq!!
kalau ada peluang datang la bercuti bersama keluarga..
eehhehee

mie said... on 19 February, 2013

eita!!
jangan, kena balik juga..
ehehehehee

mie said... on 19 February, 2013

tehr!!
itu la, sebelum ni hanya mendaki..
naik basikal pun best juga...
eehhehehee

CiKPuaNLawA said... on 19 February, 2013

ade ukir nama kat awan gunung jerai tak...?!!

kena pe gi nihhh..

mie said... on 19 February, 2013

ku ukir namamu di awan gunung jerai...
xkesampaian,
kabus banyak..
ehehehehheee

suri said... on 19 February, 2013

seni bina yg cantik..bkh di fikirkan nnti utk bercuti2 bersam kuga tercinta

Knor said... on 19 February, 2013

akak sgt busylah dik..tak mcam org dpt jln2 mkn angin..

Aretikz said... on 19 February, 2013

Gunung Kinabalu bila pula? hehe..

Nana Liena said... on 19 February, 2013

gunung ledang dah terjah? huhu..bestnya dapat daki gunung..huuh..me belum ada kesempatan nak naik ke puncak..hehe..tak ada kekuatan lg..huhu

Razfira said... on 20 February, 2013

COMELNYE DIE MENYENGIH

Tinta Lana said... on 20 February, 2013

Salam.

Boleh buat akt berbasikal sampai ke puncak? Best tu.

Cuti raya cina baru ni, pi Melaka je mie. Tu pun tak seronok sgt, sbb terlalu la ramai org (-_-)

Myra Jay said... on 20 February, 2013

Cantik... :)

Teringin jugak nak ke Gunung Jerai.. Tp entahlah... :D

mie said... on 20 February, 2013

itula...
dulu lain je..
sekarang dah menarik..
eehehehhe

mie said... on 20 February, 2013

knor!!
time cuti la nak berjalan2...
bila tak busy singgah la..
ehehehee

mie said... on 20 February, 2013

aretiks!!
xde sapa nak ajak gi sana
jheehheehe

mie said... on 20 February, 2013

nana!!
ini xmendaki pun..
naik van je..
ahahahhaa

mie said... on 20 February, 2013

razfira!!
pak ngah dia lagi comel kalau menyengih..
hahahahha

mie said... on 20 February, 2013

tinta!!
boleh, ramai penunggang basikal tu...
melaka memang sesak bila musim cuti..
ehehehee

mie said... on 20 February, 2013

myra!!
bila free, datang la singgah gunung jerai..
eheheheee

Dulu Lain Sekarang Lain said... on 20 February, 2013

Lepas ni boleh try lah Gunung Kinabalu... Errr.. kawe sendiri pon tak pernah naik. Tinggi sangat!

mie said... on 22 February, 2013

teringin nak ke sana...
tapi xde geng...
ehehheeh

Sha said... on 10 June, 2013

Tangga 1000 / titi ayun itu ditutup sampai bila? tengah plan untuk mendaki gunung jerai. Mgkn boleh cadangkan perlu guide atau tidak ke sana?

mie said... on 03 September, 2013

tak pasti pula ditutup sampai bila
kalau nak lebih informasi boleh k information centre di kaki gunung jerai..
eheheheee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new