Tempat Menarik Di Melaka Bandaraya Bersejarah

 Salam 1 Malaysia!!
Panjang lagi nampaknya cerita "Cuti-cuti di Melaka" ni. Jom kita kenali dulu tempat-tempat menarik di Melaka. Kali terakhir membuat lawatan di Melaka semasa darjah enam. Pernah juga belajar di Melaka tapi tidaklah sehingga melawat setiap pelusuk Melaka.

Niat sebenar hanyalah membawa makcik dan maksu melawat "Puteri Cinonet" saja. Kebetulan cuti Krismas, terancang pula membuat lawatan di Melaka. Anak, menantu dan cucu saja yang pergi ke Melaka. Tok dan Tokwan ditinggalkan di Kedah sebab malas nak ikut. Jom tengok tempat-tempat menarik yang sempat dilawati.

 Melaka Wonderland Theme Park & Resort
 Taman Mini Malaysia & Asean
 Taman Botanikal Melaka
 Zoo Melaka
Melaka River Cruise
 Menara Taming Sari
 Kota A' Famosa
 Muzium Samudera
Muzium Tentera Laut Diraja Malaysia
Puteri Cinonet yang semakin lasak

30 comment on Tempat Menarik Di Melaka Bandaraya Bersejarah :

iN said... on 05 January, 2013

x pegi jongker wall ke mlm2 pakcik...
Mcm bazar karat...tp lg meriah...

luqman zakaria said... on 05 January, 2013

arituh g melaka sehari jer..xcukup nk explore byk tmpt..huhu!

mie said... on 05 January, 2013

ubie!!
xsempat nak pergi...
mesti area sana pun jammed...
gue rimas...
hahahahaa

mie said... on 05 January, 2013

luqman!!
itu la, banyak tempat yang dirancang xsempat nak pergi..
eheehhhehee

cinta siswi said... on 05 January, 2013

seronok! siswi xsmpai melaka lg.. nk bt gena nie.. huhu

mie said... on 05 January, 2013

ada peluang ni datang la...
walaupun xsempat nak explore semua tempat..
ehehhee

Azzaira Syafina said... on 05 January, 2013

sudah besar ? seronok la tu pakciknya rajin nak bawak gi jalan..

mie said... on 05 January, 2013

xbesar pun..
masih sama saiz je...
hahaha

Hans said... on 05 January, 2013

rindu sungguh aku pada melaka

Dulu Lain Sekarang Lain said... on 05 January, 2013

Wonderland tu bukan sama dgn A' Farmosa ehhh? Lama tak pi Melaka, nampak banyak nak kena update. Rindu gak sama River Cruise tu.... Rasa last year tak sempat nak singgah sana.. walhal, 40 minit jer dari Muor'.

mie said... on 06 January, 2013

hans!!
datanglah melawat melaka...
ramai tengah tunggu tu..
ehehehhee

mie said... on 06 January, 2013

dulu lain!!
xsama la, A'Famosa mungkin lebih menarik..
sebab wonderland ni baru lagii..
tunggu entry nnti..
ehehehhee

ArELeEz said... on 06 January, 2013

dlm bnyk2 gambar, gambar puteri cinonet tu gak yg plg kiut! he3..

Knor said... on 06 January, 2013

tunggu rombongan puan nor datang ye..melaka.

mie said... on 06 January, 2013

areleez!!
pakngah dia pun cute juga...
ehehhehee

mie said... on 06 January, 2013

knor!!
siap nak bawa rombongan lagi tu..
eheheheh

the malay male said... on 06 January, 2013

Byk juga tempat menarik kat Melaka ni yea

mie said... on 06 January, 2013

kalau ikutkan, banyak lagi..
cuma xsempat saja nak pergi
hehehehe

Cikgu Ma said... on 06 January, 2013

best la...

saya dh lama tak cuti2 malaysia...

mie said... on 06 January, 2013

bukan selalu..
sekali sekala je tu..
eehehehhe

anamizu kaito said... on 06 January, 2013

wahwahwah MELAKA! haritu cik ana join trip bebudak tadika punye rombongan.. tapi pegi sehari je mmg x sempatla nak round byk tmpt2 best + menarik kat Melaka nih.. nk kena plan trip laen nti nih. rawrrr~





slm tahun baru,
cik ana :)

Miss A said... on 06 January, 2013

Melaka memang bandar yang best! :)

BW here

eita said... on 06 January, 2013

teringin nak gi tapi sampai hari ni tak gi jugak

mie said... on 06 January, 2013

anamizu!!
itu la, xsempat nak ronda2 melaka..
at least seminggu..
hehehehe

mie said... on 06 January, 2013

Miss A!!
memang best, tapi selalu jammed la..
ehehehe

mie said... on 06 January, 2013

eita!!
ada masa nnti..
sampai juga..
ehehehehe

tehr said... on 06 January, 2013

kali terkhir ke melaka
aku singgah kat muzium samudera je
menara taming sari tu, gayat pula nak naik
haha

mie said... on 06 January, 2013

kalau naik malam2 kurang gayat skit...
tapi xbest la pula..
tengok lampu je..
ehehehe

akubiomed said... on 07 January, 2013

Masa cuti sekolah baru ini sempat mengambil gambar sekitar bandar Hilir di waktu malam dan siang.

mie said... on 07 January, 2013

xsempat sangat nak bergambar...
sempat berjalan2 saja...
ehehehee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new