Apa Uniknya i-city Shah Alam?

 Salam 1 Malaysia!! Sudah lama rasanya pergi i-city Shah Alam. tapi bau hari ini berkesempatan nak kongsi gambar lampu-lampu i-city Shah Alam. First time datang i-city, tak tahu la pula kena bayar untuk masuk kawasan ni. Bayaran RM10 untuk setiap kereta.

Terbaca juga dalam blog Eyriqazz tentang perkara yang tidak disukai di i-city. Ada juga kebenaran di situ. Apa yang menjadi persoalan, mengapa pelancong luar kurang datang ke i-city? Mari sama-sama berfikir sambil menghayati gambar warna warni i-city Shah Alam.








82 comment on Apa Uniknya i-city Shah Alam? :

.sweet-ants. said... on 14 April, 2011

biase je pon..xde yg menarik.hari2 lalu i-city

missSenget said... on 14 April, 2011

penah gi sekali..

tak rasa nk dtg lagi..

adwafarahin said... on 14 April, 2011

x samapi2 lagi situ -___-"

Amir Said said... on 14 April, 2011

Pernah datang sekali. For me, biasa2 je. Maybe dorang boleh buat something utk tarik orang ramai datang iCity. Salji tu salah satu daripadanya la.

Mr PenyuBiru said... on 14 April, 2011

tak pernah sampai sini lagi wpun tmpt keje bini aku dekat² situ jer..hehe

blog ini masih belum memerlukan tagline said... on 14 April, 2011

Apa yang uniknya i city sebab ada hantulah memandai je kankan hihi.

mie said... on 14 April, 2011

sweet!!!
perlu sesuatu impak untuk tingkatkan lagi i-city..
ehehehee

mie said... on 14 April, 2011

miss senget!!
sama la, hehehee

mie said... on 14 April, 2011

adwafarahin!!!
kalau ada peluang, sampai la tu..
ehehehee

mie said... on 14 April, 2011

amir!!
betul tu...
mungkin boleh kurangkan harga masuk....
heheeee

mie said... on 14 April, 2011

penyubiru!!
boleh la bawa anak2 nanti..
ehehheee

iN said... on 14 April, 2011

1st time g...bak org kata..
indah rupa dari khabar...hehehe...
g sekali ckup la (tp terpegi 2 kali lak)...
sekurang2nya xde la jakun sgt bile org sebut apa itu i-city....=)

mie said... on 14 April, 2011

tagline!!!
hantu, gossip baru ini..
ehehheee

mie said... on 14 April, 2011

ubie!!!
kenapa pula nak jakun...
lampu2 tu perkara biasa...
hahahaa

gadisBunga said... on 14 April, 2011

last year free tau!

M a W a D D a H said... on 14 April, 2011

tgk lampu2 yg berkaler2 kat i-city tue...tp sama jer la kalau g kali kedua...xberubh kan...maybe kena tambah lain2 function kot utk kelihatan lebih menarik dan rse nk dtg lg..hehe

burung biru kt dlm blog ko asyik ikut aku jer nie...hehehe

mie said... on 14 April, 2011

gadis bunga!!
sekarang dah berbayar..
eheheee

mie said... on 14 April, 2011

mawaddah!!
betul tu, kena ada sedikit perubahan..
eheheee

M a W a D D a H said... on 14 April, 2011

ko nyer background blog dlm laut...menarik gak kalau letak sekawan ikan..mesti aku suka dtg sini sll...kehkehkeh

mie said... on 14 April, 2011

ye ke?
gue xpandai edit2 backgrounnd..
ehehee

zamdotcom said... on 14 April, 2011

baru pegi sekali, masa tu pegi xde kena bayaran apa2..xtahu pulak skang ni kena bayar..huhuhu

p/s: dengar kata kat i-city ada rumah salji..betul ke?

mie said... on 14 April, 2011

gue pun hanya pergi skali...
rumah salji, nak masuk pun kena bayo..
gue xmasuk pun..
ehhehehe

arep_lockermonth said... on 14 April, 2011

mungkin sebab berbayar kot!sebab tu special haha~

iekabean said... on 14 April, 2011

sebab pelancong dari luar tak suka tempat2 yang membazir elektrik macam ni. (kawan ieka yang ambik tourism yg ckp)

kata nak selmatkan bumi, tapi buka lampu sana-sini. Tak praktikal laaaaa!

Prince Halilintar said... on 14 April, 2011

skrg ni ade tmpt baru kat situ..Snow Walk..tmn tema ais..masuk rm25 tuk dewasa..xpernah try lagi..

pipoq said... on 14 April, 2011

brape ringgit sebulan nak bayar letrik tu ? hehehehe

puteri ain said... on 14 April, 2011

yg menarik cahaya lampu2 dia je kan ?
hehe..

ni pun kawan ckp..tak pernah sampai lagi pun ke sana..

nabilah_2908 said... on 14 April, 2011

di negara asing..lampu2 mcm ni..bnyk dah...so bila tiba sini dah tk heran.. ;)

sy pun belum sampai lagi ke sini...entah bila pun enth la..hehe.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
BLOGGING..SAMPAI BILA ??

Afzainizam said... on 14 April, 2011

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??
pilihan motorsikal kupcai terbaik

yuppp pergi waktu malam mmg indah sesangat lerrr... kalau berdating sungguh romantik.... but mmg pernah pergi sana mmg menakjubkan

buDAK keCIK said... on 14 April, 2011

wah!! teruja gak nk prgi sane. tp still xde masa lg nk ke sana...

mgkin sbb kurang advertisement kot shngga menyebabkan pelancong luar xtaw kewujudan i-city ni. maybe...

amny said... on 14 April, 2011

bse2 je kott..huuhuhu....tapi pemandangan kt situ cntikkk..^^

fiezah91 said... on 14 April, 2011

err.. apa yang best ada kat situ.serius tak pernah sampai situ lagi.hahahaha

mie said... on 14 April, 2011

arep!!
boleh jadi juga tu..
ehhehee

mie said... on 14 April, 2011

ieka!!
ada kebenaran juga tu..
first time bagi pendapat yang bernas..
ahahahhaa

mie said... on 14 April, 2011

halilintar!!
x nak la try..
mahal la pula.. heheee

mie said... on 14 April, 2011

pipoq!!
berjuta2 kot....
ehheheeee

mie said... on 14 April, 2011

puteri ain!!
sekali pergi pun dah cukup...
heheheee

mie said... on 14 April, 2011

nabilah!!
ye ke, xperasan pula gue..
so, bukan daya tarikan la ni..
eheheee

mie said... on 14 April, 2011

afzainizam!!!
memang menakjubkan...
tambah2 kalo sentiasa ada perubahan..
heheeee

mie said... on 14 April, 2011

budak kecik!!
macam tu ke?
rasa nya jarang juga dengar iklan tentang i-city ni..
ehehehee

mie said... on 14 April, 2011

amny!!
pemandangan lampu memang menakjubkan..
eheheee

mie said... on 14 April, 2011

fiezah!!
hanya lampu2 berwarna warni ....
pergi sekali pun cukup la..
ehehee

Sharinginfoz said... on 14 April, 2011

tengok snow hari tu oklah RM10 sorang ada promosi

mie said... on 14 April, 2011

snow lampu ke real snow?
rajin ye pergi bila ada promosi..
eheheee

oranglidi said... on 14 April, 2011

tak pernah pergi lagi....dapat g jalan kaki tak kat situ? kalau jalan kaki kena bayar tak?


New Entry: CHEAPSKATE.COM | THE BEST DEALS IN TOWN

HonEyBuNNy said... on 14 April, 2011

salam....rindu lak nk g i-city...heheh

MR. SYAH said... on 14 April, 2011

xpernah pergi i-city.. teringin nak pergi sekali kat sana.. mcm menarik..

KUREKURE COMEL said... on 14 April, 2011

mina selalu lalu sana....tak menarik sgt...patutnya ada la ckit aktiviti kat sana kan....

aLya maNip said... on 14 April, 2011

teringin sangat nak pie i-city tapi xde org pon nak bawakkan..huhu

lea said... on 14 April, 2011

x sampai lagi situ
selalu kansel jerk

tehr said... on 14 April, 2011

aku belum pernah sampai lagi la
eh, kalau waktu siang, apa pula istimewanya, mie?

Siti Nurhayati Dollah said... on 14 April, 2011

cantiknya i-city bila dirakamkan dalam seni foto.

mie said... on 14 April, 2011

oranglidi!!
try la dulu..
gue pun xsure..
ehehehee

mie said... on 14 April, 2011

honeybunny!!
kenapa beloh rindu plak?
ehehehee

mie said... on 14 April, 2011

syah!!
pergi skali pun cukup la..
ehehheee

mie said... on 14 April, 2011

kurekure!!
ada juga aktiviti kat sana..
tapi xmenarik la...
eheheeee

mie said... on 14 April, 2011

alya!!
ye ke, nanti ada la yang bawa tu..
ehehehee

mie said... on 14 April, 2011

lea!!
maybe akan sampai bila tiba masanya..
eheheheee

mie said... on 14 April, 2011

tehr!!
waktu siang paling special...
x payah guna electric..
ehehheeee

mie said... on 14 April, 2011

siti!!
sebagai kenangan dan tanda pergi sana..
eheheee

Afzainizam said... on 15 April, 2011

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??
pilihan motorsikal kupcai terbaik

kat sana ada tambah benda apa lagi yerrr... aku dah lama tak menyinggah ke sana lerrr... almaklum dok JB kalu ke KL setahun sekali ajer nak kerumah Pak long...

Amirrah Zawani said... on 15 April, 2011

dah jemu pg icity.. tp lama dah tak pg.. yea lah, depan umah i je :)

mr.syazwan said... on 15 April, 2011

x best mana pun..

kalau bawak budak2 ok la kot..

dr pendapat ku ermm biasa2 je..

cume ku respect teknologi yg di gunakan itu je..

=_=

mie said... on 15 April, 2011

afzainizam!!
gue pun xtau apa yang tambah..
sebab gue ke sana baru sekali..
eheheee

mie said... on 15 April, 2011

amirrah!!
itu yang perlukan sesuatu impak ni..
ehehee

mie said... on 15 April, 2011

syazwan!!!
itu la, gue pun suka teknologi je..
nak kata menarik perhatian, xde la sangat..
ehehee

moonie said... on 15 April, 2011

dkat tepi umah gue je pon

x berbaloi asenyer bayo rm10. cni jgak la tempat couple2 dating esp kat layar besar

pegi skali xmo pegi dahhh

mie said... on 15 April, 2011

gue pun xterasa nak pergi dah..
eheheee

sissyira said... on 15 April, 2011

salam

malam-malam lihat dari luar je...belum terbuka hati nak masuk dalam..heheh

MAPPIAU said... on 15 April, 2011

weih kalo lampu2 kat i-city tuh kasi letak kat umah akak musti meriah tu kan kan kan ahahahaaaa

mie said... on 15 April, 2011

sissyira!!
kat luar pun boleh nampak...
hanya sekadar lampu..
eheheee

mie said... on 15 April, 2011

mappiau!!
sure makin gempak...
boleh la caj untuk visitor juga..
eheheeee

Nadia Mashuri said... on 15 April, 2011

selalu juga dtg shah alam,
tapi tak pernah lagi pergi i-city..

mie said... on 15 April, 2011

ye ke...
lain kali boleh singgah ...
ehehehee

MDHAFiZ.NET said... on 15 April, 2011

memang unik bro..teringin nak kesana :)

toyolkiut said... on 15 April, 2011

selain cahaya2 mlm tu apa yg istimewanya?
TK lum pnh samapai lg..

skrg ni dh trend kn, asal masuk je tmpt tumpuan plancong kena bayar..
mcm kt taman tamadun islam (TTI)terengganu jg..

mie said... on 15 April, 2011

mdhafiz!!
ada peluang, dapat la kesana..
ehehee

mie said... on 15 April, 2011

TK!!!
semua tempat ada keistimewaan tu..
tapi bayaran masuk yang xbrape nak best..
maybe untuk proses penyenggelaraan..
ehheee

decrewz said... on 16 April, 2011

Owh, dah kena bayar ke? Lama dah Jai x g sana..

mie said... on 17 April, 2011

gue pergi haritu..
kena bayar RM10 satu kereta..

miss nina said... on 17 April, 2011

teringin nak p sana
haha

mie said... on 18 April, 2011

pergi la..
semua boleh pergi..
eeheheee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new