Hari Ulangtahun Tentera Darat Ke-79

 Salam 1 Malaysia!!
Selamat menyambut ulangtahun tentera darat ke 79 (HUT TD). "Tetap Gagah tetap Setia", itulah motto yang dipegang oleh warga tentera darat. Walaupun bukan merupakan tentera darat, tapi aku bangga kerana merupakan anak seorang tentera darat. Dengan tidak langsung, ada kaitan juga dengan tentera darat. hehe!!

Sempena hari yang khas tentera darat ni, mari kita saksiakan gambar latihan tentera khas (komando). Tapi bukan komando Malaysia. Ini adalah gambar latihan tentera khas korea selatan semasa musim sejuk. Kalaulah Malaysia ada empat musim, adakah tentera Malaysia pun kena latihan seperti ini?








17 comment on Hari Ulangtahun Tentera Darat Ke-79 :

~ariFFin~ said... on 01 March, 2012

perhhh...terbaik la..nak try buat cm ni nanti..

mie said... on 01 March, 2012

memang terbaik...

pipoq said... on 01 March, 2012

kalau kat Malaysia cuma ada PLKN je..tu pun cam hangat hangat taik ayam je semangat pesertanya..

cuba Malaysia buat cam K.S tu, setiap orang wajib kena daftar masuk army..hahaha..baru la segak..

mie said... on 01 March, 2012

betul tu!!!
baru best kan...
hehehehee

rahman said... on 01 March, 2012

kalau ada 5 musim pun kena buat gak.. nama pun askar :)

mie said... on 01 March, 2012

itu la!!
nama pun tugas menjaga negara...
kena la ada latihan..
ehehhee

khairunnisa ♥ said... on 02 March, 2012

@_@ sejukkk..memang bertahan laa diorang semua ^_^

mie said... on 02 March, 2012

bukan tahan fizikal je kena tahan..
mental pun kena tahan...
ehhhee

Nelly The Strange said... on 03 March, 2012

terbaik gilaa !
:D

mie said... on 03 March, 2012

xgila la...
extreme.. hahahaa

tehr said... on 05 March, 2012

Latihan komando ni memang lasak
Kalau aku memang gagal masa saringan lagi
Haha

tehr said... on 05 March, 2012

aku memang tak layak masuk ni
huhu

mie said... on 05 March, 2012

sama la!!
kalo time muda2 dah dilatih ok je...
skrg memang xtahan la kalo camni..
eheheee

nizamghazi said... on 05 March, 2012

Gambar2 tu buat aku rasa nak tengok dorang training depan2.
Sangat2 kewl :)

mie said... on 05 March, 2012

alamatnya nanti..
kena tarik training skali..
ehehehee

chii said... on 14 March, 2012

mmg xtreme..tp chii pernah dgr sendiri pengalaman komando malaysia..mmg sgt xtreme...rasanya chii x terboleh buat rasanya

mie said... on 14 March, 2012

semua org ssh nak buat...
tapi kalo chii boleh...
gue salute..
ehehhee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new