Latihan Tentera "Road To Heaven"

 Salam 1 Malaysia!! Terlebih dahulu nak ucapkan "Selamat Ulangtahun Tentera Darat ke-78" untuk semua anggota tentera darat termasuk ayah aku yang telah lama pencen. Dengan slogan "Tetap Gagah Tetap Setia". Pelbagai aktiviti diadakan di dataran Merdeka.

Dalam tentera, pelbagai pasukan ditubuhkan. Kali ini, jom kita saksikan latihan "Road To Heaven" untuk memasuki pasukan askar elit di Taiwan. Pasukan ini dikenali dengan nama Sea Dragons. Sanggupkah anda mengikuti latihan ini?






52 comment on Latihan Tentera "Road To Heaven" :

zahidah dihaz said... on 06 March, 2011

perempuan ada tak? hehehehe...saya pun tentera 'pencen' jugak...hehehehe


NEW ENTRY: Aku BUKAN orang Semenanjung

nelly said... on 06 March, 2011

Orang kata , latihan tentera seksa o0 .

mie said... on 06 March, 2011

dihaz!!
awanya pencen...
maybe ada kot...
eheheee

mie said... on 06 March, 2011

nelly!!!
seksa hanya seketika..
ehehehee

iekabean said... on 06 March, 2011

Wahhhh...Amo la!!!
kesian je tgk deorang niiii....

adwafarahin said... on 06 March, 2011

mencabarnye
sakitnye rse

A.s.t.i.n.a said... on 06 March, 2011

ni wat latihan begini.. tiba2 negara kena serang.. dorang tak larat dah nak menentang musuh... sian

khairunnisa ♥ said... on 06 March, 2011

selamat hari tentera ^_^

Rie said... on 06 March, 2011

fuhhh..kelihatan sgt seksa tu
xpe2, menambah ketahanan.
tu yg jd kuat tu

selamat hari tentera juga :)

IMANSHAH said... on 06 March, 2011

mak datok..tak sanggup den

hidayah said... on 06 March, 2011

huuu

MAPPIAU said... on 06 March, 2011

cukuplah papairfan je sorang askar. huhuhu, nehi nehi nehi

ika said... on 06 March, 2011

bapak ahh . azab gile .

mie said... on 06 March, 2011

ieka!!
try la, confom best ni..
ehehheee

mie said... on 06 March, 2011

adwafarahin!!
nama pun nak masuk pasukan elit..
ehehee

mie said... on 06 March, 2011

astina!!!
ada pasukan back up..
eheheee

mie said... on 06 March, 2011

kahirunnisa!!
selamat hari tentera juga..
eheheee

mie said... on 06 March, 2011

rie!!
betul tu...
perlukan persediaan fizikal dan mental..
eheheee

mie said... on 06 March, 2011

imanshah!!!
itu la, kerjaya mencabar..
ehehehee

mie said... on 06 March, 2011

yaya!!
hoooooo

mie said... on 06 March, 2011

mappiau!!
xkan sorang je..
ehehehee

mie said... on 06 March, 2011

ika!!!
baru azab tentera tu...
belum azab musuh..
eheheee

Edy Zaidi said... on 06 March, 2011

latihan tentera best...boleh kurus..hehe

mie said... on 06 March, 2011

bab tu memang setuju..
eheheheee

Raji berkata said... on 06 March, 2011

huhu kalau ak dpt msuk tentera awal2 lgi dh benti x.x"
cnfirm xtahan latihan der

niesz said... on 06 March, 2011

huhu..niesz dulu pnh ade kwn yg minat giler nk jd tentera..mayb sbb ayah die dulu polis..selamat ulangtahun tentera yg ke78 :)

papabear said... on 06 March, 2011

bukan mudah nak pertahankan sebuah negara..

mie said... on 06 March, 2011

raji!!
kena ada persedian mental dan fizikal..
baru la dinamakan perwira negara..
ehheeee

mie said... on 06 March, 2011

niesz!!
sama2 kita meraikannya..
eheheee

mie said... on 06 March, 2011

papabear!!
betul tu..
persiapan kena ada..
ehehee

kulanz said... on 06 March, 2011

aku baru tengok 4-5 keping gambar dah terasa seksa.. inikan pula nak ikut latihan.. confirm lepas latihan hari pertama dah masuk hospital :D

mie said... on 06 March, 2011

itu la..
persediaan kena ada..
eheheee

Mohd Ridhuan said... on 06 March, 2011

selamat hari tentera gak...
perit derita seorang askar untuk negara...

mie said... on 06 March, 2011

itu la, pengorbanan mereka tidak berbelah bagi..
eheheee

tehr said... on 06 March, 2011

kalau aku la
langkah pertama pun dah gagal
haha

mie said... on 07 March, 2011

eh, macam tu plak..
kena try dulu..
ehehee

mr.syazwan said... on 07 March, 2011

F
U
U
Y
O
O
O
O

sanggup melihat je

=_=

mie said... on 07 March, 2011

eh try la training dulu..
ehheheee

puteri ain said... on 07 March, 2011

tentera punya latihan tough betul..
nak masuk memang rasanya its ok la..bukan apa cuma bagi peluang kat orang lain..=) hehe

mie said... on 07 March, 2011

wah!!
kenapa nak beri peluang..
banyak lagi peluang dibuka ni..
eehehehee

SoLy SoLicious said... on 07 March, 2011

perghh..mantap2..heee

mie said... on 07 March, 2011

mantap dan menyeksakan..
ehheeee

manueng said... on 07 March, 2011

ape benda yg diorg wat tu?golek2 atas batu2 tu ke?huhu

mie said... on 07 March, 2011

begitu la kot..
pada waktu panas terik..
ehehee

shamsiah shamsuddin said... on 07 March, 2011

bapa kita same la profesionnya..
heee..
hmm sebenrnya kat mlaysia tak teruk mane pun trainingnya..
lau teruk n paling teruk pun nka jadi komando je la,
setakat rekrut tu n latihan2 yang survival tu semua ade tujuan..
nak bg mantap n belajar..
tapi ape yang disuruh buat tu bukan saja2..
semua ade tujuan dan pengaplikasiannya tuk kegunaan masa hadapan...
seyes tak tipu..
da rase...

mie said... on 07 March, 2011

itulah persedian yang kena ada..
gue setuju juga ni..
eheheee

Bro Fit said... on 08 March, 2011

perghh susah gila nak jadi askar elit ni.. macam terseksa ja..

mie said... on 08 March, 2011

memang susah....
kena ada persedian mental dan fizikal..
hehheee

fikryn said... on 08 March, 2011

Mak ai..
Tengoklah latihannya..
Tp iyalah kan.. tentera ni akan menghadapi situasi yg tak menentu dan kalau tak bersedia mental dan fizikal.. hampeh..

Nice!

mie said... on 09 March, 2011

betul tu..
persediaan memang kena ada...
itulah kelebihan pasukan tentera elit

puteraduyong said... on 05 May, 2011

wah...ini baru tertera kan...

mie said... on 05 May, 2011

itula...
baru betul2 training..
heheeee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new