Senaman Yang Tidak Disengajakan

 Salam 1 Malaysia!! Sejak akhir-akhir ni, asyik makan saja. Satu-satu resepi diperkenalkan. Senaman pula makin ditinggalkan. Perut yang sememangnya ada six pack, kini buncit kembali. Terpaksa ikuti senaman-senaman sebelum ni.

Tahukah anda, kadang-kadang kita juga melakukan senaman tanpa kita sedar. Segala pergerakan adalah senaman, ia memang bagus terutamnya yang sedang berusaha untuk membentuk otot badan. Tak percaya? Lihat diagram di bawah ni.







64 comment on Senaman Yang Tidak Disengajakan :

Amirrah Zawani said... on 27 February, 2011

makan suka.. senaman tak suka.. hehe!! :D

mr.syazwan said... on 27 February, 2011

SOLAT pun 1 senaman juga

=_=

Faezah Hannah Al Baj said... on 27 February, 2011

cool la senaman nie~ sy suka jogging ekceli :)

menci!

budu masin said... on 27 February, 2011

laki memang..makan lebih sikit perut dah naik dah

anyway aku dah bertukar ke domain n web hosting sendiri
http:www.budumasin.com

arep_lockermonth said... on 27 February, 2011

wah! senaman yang senang!!


arepnakbebel: KAMI SANGAT COMEL! UNDI KAMI!
arepnakbebel: RESPECT HIM!
arepnakbebel: KP ( kuala Perlis )

manueng said... on 27 February, 2011

lawak gile gamba2 tu...haha~ =D

gamba no 2 xleh blah....huhu=p

Raji berkata said... on 27 February, 2011

hohoho sume bnder yg kte buat ni senaman gak eh ;D

iekabean said... on 27 February, 2011

yuhhhuuu! pakcik rajin ea senaman2...

A.s.t.i.n.a said... on 27 February, 2011

saya tak suka bersenam outdoor.. :)

Rie said... on 27 February, 2011

aku suka cycling
tp member tak ramai la sini
boring je kalau cycling sorg
adeii

pipoq said... on 27 February, 2011

setuju dengan kata kata encik Syazwan tu..solat yang sempurna gerak geri pun satu senaman jugak..bukan saja dapat memantopkan tubuh tapi kesihatan diri pun terkesan sama..

Firdaus Kasim said... on 27 February, 2011

setuju dgn syazwan.. solat pun senaman juga

mie, sy dah letak banner blog nie.. kita tukar2 k?

http://kisahcintasayang.blogspot.com/p/iklan-komuniti-blog.html

Cara-Cara Blogwalking yg Betul

sissyira said... on 27 February, 2011

salam

petang2 jog kat tasik bukit raja =)

MrsAyie said... on 27 February, 2011

Betul tu. Solat pun senaman juga, masa sujud tu membekalkan oksigen yang secukupnya ke otak ;) buat kerja rumah pun senaman juga kalau buat bersungguh-sungguh

papabear said... on 27 February, 2011

hahaha boleh pakai ke sanaman2 di atas tuh?

aLya said... on 27 February, 2011

senaman tak sengaja..cam comei lak..hehe

SyahmiFikri said... on 27 February, 2011

yea.. everythng we do is senaman!!

hehe.. antara berat dan ringan jer.. hahaha

ahsfantasy24 said... on 27 February, 2011

bsenam jgn xbsenam..
klw bncit pas kawen, nomal
la tu, hehehe..

Terbaru:
Bila Cinta Diibaratkan Sebiji Limau
Yang Aku Mahu, Hanya Kamu

mR.sYaH said... on 27 February, 2011

hahah.. kdg2 kita xsedar kita tgh bersenam.. heheh,,,

tehr said... on 28 February, 2011

maknanya aku selau senaman la
hahaha

pemalas betul la aku, kan?

iN said... on 28 February, 2011

hari2 gue bersenam..jalan kaki kluar masuk mmhe..
sb tuh gue slim!!!!
hahahaha

fizalinolie said... on 28 February, 2011

Perkongsian Ilmu yang menarik... I like it. Good Job.. Untuk membuat senaman, ia tidak terbatas kepada sesuatu bentuk aktiviti.. Ada pelbagai jenis senaman. Tapi, kalau kita dok makan tido.. makan tido... Errrm... Bukan bersenam namanya.. Membiak lemak adalah. Hehehe, ketawa gak salah satu jenis senaman. Kalau nak tahu lebih lanjut jom terjah blog saya.

Edy Zaidi said... on 28 February, 2011

dah lama xbersenam..badan pun membulat..hehe

mie said... on 28 February, 2011

amirrah!!
uihh!, bahaya tu..
akan mengundang penyakit

mie said... on 28 February, 2011

syazwan!!
betul tu..
gue sokong 100%

mie said... on 28 February, 2011

faezah!!
bagus2, amalkan jogging slalu..
eheheee

mie said... on 28 February, 2011

budu!!
itu yang bahaya tu...
hehehee

mie said... on 28 February, 2011

arep!!
memang senang pun..
ehehee

mie said... on 28 February, 2011

manueng!!
ye ke, try la nanti..
pasti bertambah lawak..
eehheehee

mie said... on 28 February, 2011

raji!!
begitu la..
hehehee

mie said... on 28 February, 2011

ieka!!
kena la rajin..
amalkan hidup yang sihat

mie said... on 28 February, 2011

astina!!
uiih, outdoor la best..
eheheeee

mie said... on 28 February, 2011

rie!!
gue kurang skit cycling ni..
ehheeee

mie said... on 28 February, 2011

pipoq!!
itu la, segalanya benar...
hikmah disebalik solat...

mie said... on 28 February, 2011

firdaus!!
gue pun setuju..
nanti gue terjah..
ehehee

mie said... on 28 February, 2011

sissyira!!
rajin berjogging ye..
eheheee

mie said... on 28 February, 2011

mrsAyie!!
macam2 cara nak senaman rupanya..
ehehheee

mie said... on 28 February, 2011

papabear!!
boleh dicuba kalau nak tahu hasilnya..
ehehehe

mie said... on 28 February, 2011

syahmifikri!!
mulakan dengan ringan dulu..
baru yang berat...
ehehee

mie said... on 28 February, 2011

ahsfantasy!!
normal?heehheee

mie said... on 28 February, 2011

syah!!
itu la, susah nak disedari..
perlukan kesedaran..
eheehee

mie said... on 28 February, 2011

tehr!!
slalu la tu...
hehehee

mie said... on 28 February, 2011

ubie!!
slim ke?
tengok gemuk je..
hahaaa

mie said... on 28 February, 2011

fiza!!
saling kongsi mengongsi..
eheheee

mie said... on 28 February, 2011

alya!!
memang comel..
macam tuan blog ni, hehee

mie said... on 28 February, 2011

edy!!!
itu la, kalo jarang bersenam..
cepat beno nak membualt..
eheheee

buDAK keCIK said... on 28 February, 2011

ak lg best. byk mkn~! tp still maintain. tp... muka ak makin bulat okeyh. double chin tu. adeyh. kahkah

mie said... on 28 February, 2011

wow!!
double chin tu cute la..
ehehee

Prince Halilintar said... on 28 February, 2011

lar, rupenya tiap2 ari aku dah wat senaman la eh..selalu nk jogging ade je tertangguh..lps ni xyah jogging la..haha

mie said... on 28 February, 2011

jogging kn la juga...
hihihi

suri said... on 28 February, 2011

erk.. blh d guna pakai ker huuu.. hee..

mie said... on 28 February, 2011

boleh la juga..
tapi bukan 100%..
heheeee

MAPPIAU said... on 28 February, 2011

hohoho tepat pada masenye ko punye entri ni mie, memang skang ni akak terpakse bersenam!!! haru dah ni perut dah ade 2 ketul akekekeke

mie said... on 28 February, 2011

eh, kenapa berketul?
konfius den..

Bro Fit said... on 28 February, 2011

hahha yang last tu kelakar ar..adehh siot je :p

- Fitrihadi.com -

puteri ain said... on 01 March, 2011

cool ! semua yang kita lakukan adalah senaman..
solat senaman yang terbaek..:)

mie said... on 01 March, 2011

fit!!!
sekadar menyerikan majlis je tu..
eheheee

mie said... on 01 March, 2011

puteri ain!!
solat pastinya terbaik..
eheheee

MAPPIAU said... on 01 March, 2011

hahaha memang saje nak bagi ko konfius :P

mie said... on 01 March, 2011

ye ke!!
xpe, segala konfius akan di settlekan..
ehehee

HAFIZAL said... on 16 August, 2011

hehehe...mcm best jer

amirul hafizi said... on 09 December, 2011

nnt nk try yep...

mie said... on 05 February, 2013

hafizal!!
memang best...
jangan lupa mencubanya..
ehehehe

mie said... on 05 February, 2013

amirul!!
try la, jangan malu2..
ehehhe

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new