Cara Membuat Kad Ucapan 3D

 Salam 1 Malaysia!! Special untuk gadis-gadis yang suka membuat kraf. ini ada benda menarik untuk di kongsi. Terutamanya, kad ucapan untuk kekasih yang meminati dunia permotoran. Terutamanya, Mamairfan!! hehe. Agak mencabar tapi hasilnya terbaik.

Untuk download part boleh rujuk >;Papercraft 3D< Terdapat juga cara memasang seperti panduan dibawah ini. Selamat mencuba dan jangan berputus asa. Adios!!

82 comment on Cara Membuat Kad Ucapan 3D :

kyle said... on 26 January, 2011

wow....nk try gak time free :)
tqhehe

mie said... on 26 January, 2011

try jangan x try..
eheheee

apezs shah said... on 26 January, 2011

salam

ini kad ucapan real ke atau hanya dalam ni je.. ;)

mie said... on 26 January, 2011

real!!
try la download part2 untuk buat kad

Prince Halilintar said... on 26 January, 2011

wow..tapi tgk mcm complicated gak nak wat tu..hehe

mie said... on 26 January, 2011

memang complicated..
tapi hasilnya terbaik..
eheheee

mR.sYaH said... on 26 January, 2011

wow.. payah betul.. tapi mmg menarik habis..

shida mj said... on 26 January, 2011

wow..
akak ni kraf tangan x tau
keras tangan tau le..hehe

mie said... on 26 January, 2011

syah!!
tengah cari orang yang nak buat untuk gue la..
heheheee

mie said... on 26 January, 2011

shida!!
boleh melebutkan tangan buat mende ni..
ehehehee

Puteri Iqa Izyan said... on 26 January, 2011

complicated gile :D

mie said... on 26 January, 2011

mesti la,
benda menarik...
heheeee

Imran nyambek said... on 26 January, 2011

aarrhhh.gua tak reti..

mie said... on 26 January, 2011

sama la...
gue nak carikan orang tolong buatkan tuk gue..
eheheee

buDAK keCIK said... on 26 January, 2011

erk. tp zmn skrg ak dh x layan kad2 bagai nih

fb sudaa. hee

mie said... on 26 January, 2011

budak2 zaman skrg...
xpatut , xpatut..
eheheee

julietchun said... on 26 January, 2011

taktau pulak nak hantar kat sapa :P

Rie said... on 26 January, 2011

cantik tuuu..tabik lagi!
tp mesti lame kalo aku wat
sambil bercawan2 la alicafe abis
(takat wat part tayar pun mkn sehari..haha)

mie said... on 26 January, 2011

julietchun!!!
apa kata buat tuk gue..
eheheee

mie said... on 26 January, 2011

rie!!!
itu la, bab nak buat tu yang lemah..
heheeee

suri said... on 26 January, 2011

rumit..tapi kena bt plan2 hee

mie said... on 26 January, 2011

memang agak rumit..
hhehehheee

niesz said... on 26 January, 2011

nk try tp kena time btul2 free..br focus lebey..hehe..

ch!natsu said... on 26 January, 2011

wah2 menarik..
tp seyes kene tggu ada ms n time rajin.. huhu~

nelly said... on 26 January, 2011

kreatif . .. .

NICK IRFAN said... on 26 January, 2011

mcm pop up book plak? ape2pun nk buat dia agak susah sikit yer,,

nabilah_2908 said... on 26 January, 2011

bestnya....sy dh download dah...huhu..

cuma nk cari masa jer tuk membuatnya.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
SAYANGI PEMBACA ANDA

Nadia Mashuri said... on 26 January, 2011

huhuu..
menarik la..
boleh cube lepas ni..
kad yg d buat sndri lbh bermakna..

Anonymous said... on 26 January, 2011

wahhh.. cam best je.. nak download la.. nak try test tgk.. ilmu baru ni.. tengkiu for sharing..

-papairfan-

puteri ain said... on 26 January, 2011

menarik..tapi macam complicated je..hehe..
btw thanks for the info..

saiful said... on 26 January, 2011

wow,menarik ni,kalau siap x bagi org dah.simpan buat koleksi,heheh

nora said... on 26 January, 2011

aku tanak buat

ko buat pastu post kat aku ek

ko kan baaaaaikkkkkkkk


Cinta kat Salah Orang??

NOOR FATIN said... on 26 January, 2011

tlg buatkan XD

MAPPIAU said... on 26 January, 2011

hahahaha patutla akak tersedak2 jer tadi time kursus. ghupenyer ko ngumpat akak yek kat sini :P.

hadoiiiii camno nak buatkan untuk papairfan nih, juling dah mate akak ni haa tengok step by step hahaha.

ni kalau papairfan bace nih konpem die pakse akak buatkan jugak nih pitamssssss :P muahahaha :P

Solihin Zubir said... on 26 January, 2011

pergh! nampak sgt rumit! mmg tak la kalau aku yg nak wat.. ehehe..

mie said... on 26 January, 2011

niesz!!
memang kena fokus ni..
ehehheee

mie said... on 26 January, 2011

ch!natsu!!
pasti memerlukan tumpuan yang lebih..
ehehehee

mie said... on 26 January, 2011

nelly!!
memang kreatif...

mie said... on 26 January, 2011

irfan!!
mende menarik, pastinya rumit..
heheheee

mie said... on 26 January, 2011

nabilah!!
kalo dah siap, tunjuk la..
ehehehee

mie said... on 26 January, 2011

nadia!!
betul tu, lebih dihargai...
ehehheheee

mie said... on 26 January, 2011

papairfan!!
cuba jangan tak cuba...
ehheheee

mie said... on 26 January, 2011

puteri ain!!
memang complicated...
ehehehee

pipoq said... on 26 January, 2011

perghh..tak rajin tul aku nak buat menda camtu..kalo banyak sangat masa terbuang bole la kot nak layan

mie said... on 26 January, 2011

saiful!!
uihh, xkan xnak sedekah..
ehehehee

mie said... on 26 January, 2011

nora!!!
gue kan baik...
hehehehee

mie said... on 26 January, 2011

fatin!!!
uihh!!
kena cari masa ni..
ehehehee

mie said... on 26 January, 2011

mamairfan!!!
terngumpat la pula...
jangan lupa cuba..
ehheee

mie said... on 26 January, 2011

solihin!!!
memang rumit..
perlukan penumpuan...

mie said... on 26 January, 2011

pipoq!!
mungkin lepas ni banyak masanya..
ehehehe

E.d.Y said... on 26 January, 2011

macam susah je bro..huhu

mr.syazwan said... on 26 January, 2011

tgk sekali imbas mcm payah je

kusut kepala n mata melihatnya

huhu

khairunnisa ♥ said... on 26 January, 2011

hoh.. nak try nanti :)

mie said... on 26 January, 2011

edy!!
memang susah..
itu nak suruh orang buatkan..
ehhehee

mie said... on 26 January, 2011

syazwan!!
lu mesti boleh buat..
ehehheee

mie said... on 26 January, 2011

khairunnisa!!
try jangan x try..
ehehehee

brat2104 said... on 26 January, 2011

buatkan untuk aku 1!

mie said... on 26 January, 2011

ok, no problem..
tapi ntah bila la nak buat..
ahhahaaa

Mohd Ridhuan said... on 26 January, 2011

banyak step gak...
kene try buat ni...
nice tips...

mie said... on 26 January, 2011

ye ke!!!
complicated sikit..
eheheee

DiriKu said... on 26 January, 2011

waaa...nice..eh..tapikan..macam mana nak buat shoutbox macam tu...tolong ajarkan..boleh??smart laa.. :D

Betta sp said... on 26 January, 2011

cantik memang cantik, tapi kalo nak buatnyer kena rajin la. dah try buat ke?

hans said... on 26 January, 2011

bukan kan den satu
hehehehe

Vote Hans Bernombor 10 Diruangan Komen

IMANSHAH said... on 26 January, 2011

aku nak satu wahai en mie

tehr said... on 26 January, 2011

wah
nampak macam ambil masa juga nak siapkan ni, bro

MataHati @ MH said... on 27 January, 2011

terbaik...aku dgn rela hati nak mencubanya..

mie said... on 27 January, 2011

diriku!!!
gue pun belajar dari blogger lain..
nnti gue try cari step tu..

mie said... on 27 January, 2011

betta!!
belum lagi..
gue malas, ehheee

mie said... on 27 January, 2011

hans!!
bukan? hehehee

mie said... on 27 January, 2011

imanshah!!!
tunggu gue buka kedai..
ehehee

mie said... on 27 January, 2011

tehr!!
memang amek masa ni..
ehehee

mie said... on 27 January, 2011

matahati!!!
memang terbaik..
eheheee

chooz said... on 27 January, 2011

x sggup aku nk buat.. haha...

Asrul "iLham" Sany said... on 27 January, 2011

follow ur blog, harap follow juga ya ;)

mie said... on 27 January, 2011

chooz!!!
ye ke, cabaran tu..
ehehhee

mie said... on 27 January, 2011

asrul!!
thankz, insyallah..

zik said... on 27 January, 2011

macam mana aku nak buat tuh... hurm...

mie said... on 27 January, 2011

perlu kan fokus ni..
eheheee

Fyruz Isma said... on 26 March, 2011

hebatnya :D
kat skolah sy skang ni ada kerja kursus seni. sy pilih soalan yg kna buat kad 3D. so, sy mintak gambar ni lah sbg rujukan sy yah. tima kasih :)

mie said... on 26 March, 2011

xkisah,
ini pun memang nak dikongsi..
ehehheeee

puteri Nabila said... on 20 May, 2011

inda ku suka kan buat kad3d ani hey malasku inda lagi ku pandai buat

mie said... on 21 May, 2011

apa kata mencubanya..
ehehehee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new