Mini Cooper Gold Special Edition

 Salam 1 Malaysia!! Terima kasih yang sudi menjawab soalan pada entry yang lepas. Ramai juga cadangkan dihadiahkan doa untuk ibu sempena Hari Ibu. Tidak lupa juga yang mengharapkan dihadiahkan menantu. Tapi aku tertarik dengan satu hadiah ini.

Ianya mempunyai suka duka dalam kehidupan keluarga aku. Emas!! Adakah sesuai dihadiahkan untuk ibu? Cadangan dari bakal ibu. Sebenarnya, banyak kisah "emas" dalam keluarga aku. Sebelum itu, jom kita layan gambar "mini cooper gold" koleksi aku dulu.

Ibuku memang suka mengumpul emas tapi banyak emas terpaksa digadaikan. Kebanyakkan adalah untuk pendidikan anak-anak. Terutamanya zaman kegawatan ekonomi. Lagipun harga emas semakin naik, tidak salah untuk memberinya. Tapi ada satu keinginan ibuku yang pernah disuarakan.

"Ingin menunaikan Umrah & Haji"




54 comment on Mini Cooper Gold Special Edition :

Dila Halim said... on 11 May, 2011

huh ini juga sgt comel !
besarnya pngorbanan seorang ibu.
demi anak2 tersyg, ecehh sayu je kan.
hehehehehehehe

aque said... on 11 May, 2011

serius emas??? wah.... tapi kete mrbeen tu mmg comel.. hehhehe

bg emas?? bg fara ok jew... kate mak fara.. ite ingat die call die selalu pown da cukop... :)

Prince Halilintar said... on 11 May, 2011

canteknya kete tu..nk bg yg tu ke?

wat investment dlm gold jugak bagus jika amik tahu psl gold ni..hehe

nabilah_2908 said... on 11 May, 2011

erm...dah tunaikan ke belum keinginan ibu tu..? :)

MAPPIAU said... on 11 May, 2011

akak doakan mudahan dipermudahkan urusan ko dik untuk menunaikan permintaan ibumu tuh :))

zahidah dihaz said... on 11 May, 2011

bawa la emak pergi umrah...lebih kurang RM5K je kan....


New Entry: Two more day, time to fly

nurkaloi said... on 11 May, 2011

bro mie
5 ribu dah bleyh tuk pergi umrah
tp haji mahal laa
lg punn skrg nk tggu p haji sgt susah kowt

hurmm mak kaloi punn duk pikir susah nak pi haji....last2 dye wat kputusan g umrah dulu....tkut tak kesmpaian nk g t

pipoq said... on 11 May, 2011

baguih gak tu kalo dapat tunaikan hasrat ibu untuk gi ke baitullah walaupun sekadar melakukan ibadah umrah..

semoga hasrat ibu tu tercapai..ape lagi, tempah la pakej cepat..hehehe

khairunnisa ♥ said... on 11 May, 2011

mi hantar la mak ayah mi
pergi sana selagi mi mampu
dan diorang masih sihat.
moga urusan dipermudahkan. amin.

NOOR FATIN said... on 11 May, 2011

cantik sgt3!!

gadisBunga said... on 11 May, 2011

sebenarnya mak-mak kita ni tak memilih pun, asal mak tahu yg hadiah tu tulus ikhlas dari anaknya, mak dah cukup happy dah. :D

~Nabilah~ said... on 12 May, 2011

bg emas...hrga emas,ttp mhl..wlpown bla dh lme2 nnt...hehehe

MR. SYAH said... on 12 May, 2011

wow!

hans said... on 12 May, 2011

cita2 aku pun cam tu juga
teringin nak bawa emak ayah gi buat haji

aLya maNip said... on 12 May, 2011

hadiah yg paling berharga..bukn je bleh buat hati parents kita happy tapi bleh tunaikan rukun islam lagi :)

tehr said... on 12 May, 2011

kalau mak aku
pergi ke mekah lebih bernilai dari emas
dah tua2 tak mahu berhias dah
hehe

mie said... on 12 May, 2011

dila!!
sayu ke? hehee..
tuan blog ni lagi comel..

mie said... on 12 May, 2011

kereta tu koleksi gue je...
xkan nak bagi plak..
ehehehee

mie said... on 12 May, 2011

nabilah!!
belum lagi, akan diusahakan...
eheheeee

mie said... on 12 May, 2011

aque!!
macam2 cara boleh buat..
ehehehee

mie said... on 12 May, 2011

nurkalaoi!!!
itu la, dapat pergi umrah pun jadi...

mie said... on 12 May, 2011

zahidah!!
itu la, tengah usahakan..
eheheeee

mie said... on 12 May, 2011

mappiau!!!
harap segalanya dipermudahkan...
thankz...

mie said... on 12 May, 2011

khairunnisa!!!
amin, moga segala dipermudahkan...

mie said... on 12 May, 2011

pipoq!!
dalam perancangan....
teringin sangat tunaikan..
eheheeee

mie said... on 12 May, 2011

nabilah!!
itulah konsep emas sekrang....
kena tahu caranya..
eheheheeee

mie said... on 12 May, 2011

fatin!!
memang cantik...
eehheheeeee

mie said... on 12 May, 2011

syah!!
wooooooo

mie said... on 12 May, 2011

gadisbunag!!
betul tu, pemberian anak2 selalu ditrima dengan ikhlas...

mie said... on 12 May, 2011

tehr!!
betul juga kalo difikirkan....
last2 dpat kat bakal menantu juga..
hehheheee

mie said... on 12 May, 2011

hans!!
cita2 kita sama...
ehehheeee

mie said... on 12 May, 2011

alya!!!
ye ke, sama2 kita tunaikan..
eheheeee

SumBody Me.. said... on 12 May, 2011

dulu ada 1 time aku curi tgk akaun bank mak aku..fuh..banyak gile saving dia..da bole beli keta cash..tapi baru2 ni aku tgk akaun 2 dh makin kontang..smuanya dh dihabiskn utk anak2..huks..sedih rasa sbb dia x tgglkn apa2 utk diri sendiri.. (T,T)

n'way..Mr.Bean gold 2 sgt cantik + cool..nak sebijik..!!

Mr PenyuBiru said... on 12 May, 2011

ade rezeki ko sponsor aa mak ko pi haji.

Afzainizam said... on 12 May, 2011

Kasihnya ibu
Membawa ke syurga
Kasihnya saudara
Masa berada

Berkorban raga
Rela binasa
Berkorban nyawa
Tanda kasihnya

Kasihnya ayah
Sanggupkah berpisah
Dan kasih anaknya
Berkorban nyawa

Biar pun jiwa
Akan tersiksa
Ikhlas dan rela
Asal kau bahagia

kalau di berikan emas segunung tak terbalas jasa seorang ibu tau.....

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
diy bumbung kereta karat

iekabean said... on 12 May, 2011

Pengorbanan ibu pasti tak dapat dilupakan =)

HAHAHHAHA
Bila nak kasi menantu?? jgn lupa jemput ieka~

Nick said... on 12 May, 2011

wa.. so nice!!

Nava Krishnan said... on 13 May, 2011

looks so nice, love the simmering color of gold.

MDHAFiZ.NET said... on 13 May, 2011

cute bro...mcm kura2 kecil..

SRenungan said... on 15 May, 2011

assalam..
cantik betul keta ini..mesti mahal..
semoga saudara dpt menunaikan impian ibu saudara..

mie said... on 18 May, 2011

dila!!
secomel empunya kereta ini..
eheheheee

mie said... on 18 May, 2011

aque!!!
warna emas sahaja..
ehehehheee

mie said... on 18 May, 2011

prince!!
mak gue xberminat mende macam ni..
eheheheeee

mie said... on 18 May, 2011

nabilah!!
belum kesampaian lagi nak tunaikan..
eheheeee

mie said... on 18 May, 2011

mappiau!!
amin, begitulah hendaknya..
eheheeee

mie said... on 18 May, 2011

dihaz!!
ye ke, kena tengok pakej juga
sekarang ni, buat baik pun ada yang ditipu..

mie said... on 18 May, 2011

nurkaloi!!!
ye ke, itu la, hasrat perlu ditunaikan..
eheheeee

mie said... on 18 May, 2011

pipoq!!
memang seronok kalau hati ibu digembirakan..
eheheeeee

mie said... on 18 May, 2011

khairunnisa!!
insyallah, akan ditunaikan...

mie said... on 18 May, 2011

fatin!!
memang cantik..
eheheheee

mie said... on 18 May, 2011

gadis bunga!!
betul tu, apa yg diberi pasti di trima..
heheheee

mie said... on 18 May, 2011

Srenungan!!!
xde la mahal sangat..
impian ibu mesti la ditunaikan..
eehheeee

miss nina said... on 18 May, 2011

mie, moga murah rezeki kamu. boleh tunaikan hajat si ibu, amin :)

mie said... on 18 May, 2011

amin!!
begitulah hendaknya...

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new