Blog Review: Mappiau Dan Teh Ramuan

 Salam 1 Malaysia!! Penumbuhan blog semakin berleluasa sekarang ini. Dengan menjadi blogger pun kita boleh glamour, contohnya seperti Hanis Zalikha. Tapi, betulkah blogger-blogger di Malaysia ini mengejar glamour? ataupung mengejar pendapatan Nuffnang? Sila jawab!!

Rasanya aku tak pernah review mana-mana blog. Pasti dianggap sebagai blogger sombong!! Kali ini, saja-saja nak review blog yang memang akan aku buka bila online. Sebenarnya ada banyak, cuma nak pilih dua dahulu. Iaitu Blog "Mappiau" dan "Teh Ramuan"

 Blog "Mappiau" agak lama juga ditubuhkan. Diusahakan oleh pasangan suami isteri yang lebih dikenali dengan "mamairfan" dan "papairfan". Kenapa mesti Irfan? Apa salahnya letak "Mie". Irfan merupakan anak kepada pasangan ini. Nama sebenar mereka adalah "Kak Diana" dan "Brader Adha" ini melalui file FBI aku. haha!!!

Walaupun perbezaan masa dan tempat, blog ini tetap di update oleh geng "Mappiau" ni. Sorang di Malaysia dan sorang lagi di Lubnan. Agak menarik jika dibaca walaupun blog ini lebih kepada personal blog. Diharap, blog ini dapat teruskan perjuangan dan hidup berbahagia walaupun berjauhan. maklum la, bakal-bakal isteri aku pun akan berjauhan juga nanti. Jangn lupa terjah [http://mappiau.blogspot.com]

Blog 'Teh Ramuan" ini memang baru saja aku tahu asal usulnya. Walaupun sudah lama blog ini ditubuhkan. pemiliknya adalah seorang guru yang dikenali sebagai "Tehr". Alamak, fail sulit FBI aku tak dapat menjumpai maklumat lain. Tengok gaya penulisan pun dah menarik dan matang.

Yang menjadi persoalannya, kenapa mesti "Teh Ramuan"? Kemungkinan peminat tegar teh. Kalau pergi Cameron highland, pasti diborong segala jenis teh. hehe!! Aku memang minat gaya penulisan "Tehr". Tambahan pula kalau ada pantun. Susah nak jumpa blog macam ni dan sebab itu lah aku selalu jenguk blog ni. Apa lagi, terjah la [http://www.tehramuan.com]

Sebab apa aku suka dua-dua blog ni? Bloggernya friendly dan rajin meninggalkan komen. Disamping entry blog mereka yang menarik. Disebabkan banyak lagi souvenier aku yang tersimpan, diharap blog "Mappiau" dan "Teh Ramuan" dapat kirim alamat dan nombor telefon untuk penghantaran souvenier ni di carlitos_yan[@]yahoo.com. 

68 comment on Blog Review: Mappiau Dan Teh Ramuan :

buDAK keCIK said... on 03 January, 2011

souvenier ak mne???

mie said... on 03 January, 2011

eh!!!
mana ek..hehee

Amir Izzat said... on 03 January, 2011

betul2... saya setuju! hehe

hurm. souvenier? sy ada tak? hehe

Anonymous said... on 03 January, 2011

Alahai.. terharunya mie... mekasih.. mekasih byk2 pasal wat review blog kami.. semoga ini akan membuatkan kami trus bersemangat berblogging..

peace from Lebanon

-papairfan-

mie said... on 04 January, 2011

izzat!!!
nanti kena cek dulu..
hehehe

mie said... on 04 January, 2011

papairfan!!
tiba2 tergerak nak review..
sama-sama..

MAPPIAU said... on 04 January, 2011

Mamamie? papamie? eh ok gak kan, tapi tunggu anak kedua or ketige boleh teeetttttttttt...hahaha

isssh dik series gegel dah tangan akak nak taip komen ni tauuuu speechless sangat2 dah nih. Terima kasih banyak2 la dik sudi tiap2 hari singgah blog kiteorang walaupun kadang2 citer banyak merapu hiks.

Anyway akak pun ucapkan moga ko sentiase success dik di dalam dunia blogging mahupun dunia realiti ko dik. Sungguh akak terharu sangat neh, konpem malam ni akak tido menyengih jer neh sampai telinge. hahahaha

anyway tenkiu yea dik :D

SyahmiFikri said... on 04 January, 2011

sgt2 sokong part blogger popular adalah blogger sombong.. yes~!!

mie said... on 04 January, 2011

mappiau!!
tu dia, panjangnya komen....
ntah la, tiba terniat nak buat entry ni..
kira luck la..
heheee

mie said... on 04 January, 2011

syahmifikri!!
xsemua sombong...
tapi pasti ada juga.. heheee

khairunnisa ♥ said... on 04 January, 2011

review dapat souvenir sekali.. whoa.. bestnya ^___^

ye,enjoy je dalam ber-blogging ^__^

mie said... on 04 January, 2011

ini bukan contest...
sesekali buat benda pelik..
ehheee

sazali yusof said... on 04 January, 2011

kalau beliau teh ramuan saya kopi hehe.. jom jalan jalan kedai kopi ye..

http://neizalyez.blogspot.com/2011/01/3-sebab-mengapa-perlu-daftar-mengundi.html

JIJI YU said... on 04 January, 2011

wa bermurah ati btol tuan blog ni..ehhe

E.d.Y said... on 04 January, 2011

untuk aku xde souvenir?hehehe

hollowgram said... on 04 January, 2011

bertuah tul dapat review.

p/s: leh jugak review blog Hollowgram yang x seberapa ni..hehe

5 Movie Gerenti Meletup 2011

maza said... on 04 January, 2011

wah menarik ni .. maza kena menyeberang ke sana mahu terjah gitew.. heheheh

padin said... on 04 January, 2011

wah.. aku memang penghuni tetap di blog tehramuan tu ekekee.. memang unik, penulisan yang matang dan pastinya trademark pantun..

puteri ain said... on 04 January, 2011

souvenir saya ?? ada x?? hehe

akubiomed said... on 04 January, 2011

Bila nak buat ulasan blog saya pula?

Hasrol Nizam said... on 04 January, 2011

wah..dapat souvenir..hehe

mmg selalu juga baca. terutamanya blog teh ramuan tu :D

Pendapat anda?
teh punca kanser, hilang satu nikmat dunia

mie said... on 04 January, 2011

sazali!!!
semestinya kan singgah sambil minum secawan kopi..
heheee

mie said... on 04 January, 2011

jiji!!!
sekali sekala je datang murah hati tu...
hehehee

mie said... on 04 January, 2011

edy!!!
alamak, terlupa la plak..
heheee

mie said... on 04 January, 2011

hollowgram!!!
saja je nak review ni...
heheee

mie said... on 04 January, 2011

maza!!
terjah jangan xterjah..
hehehee

mie said... on 04 January, 2011

padin!!!
tepat 100%....
memang menarik segalanya....

mie said... on 04 January, 2011

puteri ain!!!
kena cek dulu..
hahhahaaa

mie said... on 04 January, 2011

akubiomed!!!
insyallah kalo ada kelapangan..
heheee

mie said... on 04 January, 2011

hasrol!!
bagus tu, menyokong la mereka dalam dunia blog ni..
heheeee

hans said... on 04 January, 2011

cantik header dia

P/S : Contest Dari Proton! Menangi Hadiah Percutian Ke Monte Carlo Monaco!

mie said... on 04 January, 2011

header simple semestinya cantik..
gue je xde header..
ehheee

Eazy Izzuddin said... on 04 January, 2011

Whoa...
bagus la blog dorang....
;)
bile akan famous ni
hehe

mie said... on 04 January, 2011

nak famous ke?
bagus2 ada matlamat..
heheee

pipoq said... on 04 January, 2011

aku lebih suka idea review blog dari tag..hehehe..

insyaAllah kalo ada kelapangan memungkinkan aku membuat perkara yang sama jugak satu hari nanti..

mie said... on 04 January, 2011

itu la....
xberapa best kalau yang paksa rela ni..
heheheee

nina syakina said... on 04 January, 2011

waahhh... bila nk review psl blog nina? hihi...
sstt... tak malu tol dak gegurl nihh... hihi

mie said... on 04 January, 2011

nina!!
tengok la free...
ini pun, tiba2 je...
heheee

CIK TOM said... on 04 January, 2011

tehr pnye cik tom dh pernh terjah sblm ni...mappiau blm smpt kenal lg..mmg blog yg hebat...

blog cik tom bl plk nak review??huhu..

nora said... on 04 January, 2011

bakal-bakal isteri??

amboi amboi amboi, dh pasang niat nampak
ni aku nk tetiba emo ni

hamzah ian said... on 04 January, 2011

cool...

::..Dia daYa..:: said... on 04 January, 2011

salam
wah siap ada souvenier

sangat menarik

tehr said... on 04 January, 2011

dah jadi tak reti nak letak komen la pulak
hehehe

terima kasih, mie sebab buat review ni
isteri aku kat sebelah heran je tengok aku senyum sampai ke telinga
(aku suka minum nescafe)

akubiomed said... on 04 January, 2011

Blog TehR memang best sebab keunikannya bait-bait pantun yang membuat kita tersenyum

Raji berkata said... on 04 January, 2011

wahhhhh
untungnya dpt preview kt blog ni
T____T
bkn dpt fame jer souvenir pun dpt
btol ke ak eja tu? o.O

ps: hahaha kejar nuffnang =.=" keja fame xdpt paper lol

faiq said... on 04 January, 2011

hehe..agak2 akunye ada chance x nk kne review:)

etomyam said... on 04 January, 2011

teh ramuan tu memang menjadi sumbr ilham untuk buat pantun :D

hidayah said... on 04 January, 2011

typo lg ek?

bakal-bakal >>> bakal JER....

ops, x typo kot kali ni...




** den da terime barangan dari mie smlm. thx a lot. suami pun suke. INDAH !

Amirrah Zawani said... on 04 January, 2011

sejak bila wat blog review ni?? ngeh2!!
nanti saya terjah blog2 tersebut :)

Hanim Mahali said... on 04 January, 2011

blogging untuk glamour or money...? ~ ops...

mie said... on 05 January, 2011

cik tom!!!
ini pun tiba2 je nak review...
harap ada mood review lagi..
heheee

mie said... on 05 January, 2011

nora!!
ayoyo, boleh perasan..
niat saja.. hehehee

mie said... on 05 January, 2011

hamzah!!!
sejuk....

mie said... on 05 January, 2011

daya!!
ada barang lebih...
just sharing...

mie said... on 05 January, 2011

tehr!!!
sama2, gue pun tiba2 je ni..
jangan lupa bg address...

mie said... on 05 January, 2011

akubiomed!!!
kita sependapat...
heheheee

mie said... on 05 January, 2011

raji!!
xkisah la, janji ada tujuan...
apa salahnya bg barang pada yang kita rasa nak bagi..
ehheee

mie said... on 05 January, 2011

faiz!!!
gue xmemilih....
yang mana gue suka, gue akan cuba...
lagipun, xpandai sgt nak review ni..

mie said... on 05 January, 2011

etomyam!!!
ramuan nya pada pantunnyaa..
ehheee

mie said... on 05 January, 2011

yaya!!
gue pun baru perasan ada typo..
macam dah terbiasa...
kena ubah sikap ni...

p/s:nasib baik suka..

mie said... on 05 January, 2011

amirrah!!!
baru je stat buat review...
tiba2 je ni..

mie said... on 05 January, 2011

hanim!!!
dua2 pun xkisah..
hak milik individu...
heheee

zik said... on 05 January, 2011

blog mapiau tak pergi lagiew... terjah!!!

mie said... on 05 January, 2011

sila!!
jangan malu-malu..
heheee

ieqa said... on 06 January, 2011

saye berblogging tak kejar ape-ape pun.
stakat nak meluahkan rasa hati kat blog je. hehe
nuffnang tu pun baru je sebulan join. huhu

mie said... on 02 February, 2011

apa2 pun xkisah...
gue mencari rakan..
eheheee

Anonymous said... on 07 February, 2011

I think you have a great page here… today was my first time coming here.. I just happened to find it doing a google search. anyway, good post.. I’ll be bookmarking this page for sure.

mie said... on 08 February, 2011

thankz...
i'm appreciate...
ehhee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new