Mobile Template!! Special Untuk Blogger

 Salam 1 Malaysia!! Dunia blog kini kian berkembang, semakin ramai blogger lahir di Malaysia. Tidak kira usia, pangkat mahupun taraf pendidikan. Kini, blog juga boleh diupdate dalam pelbagai cara. Blogspot telah memperkenalkan "Mobile Template" yang memudahkan blogger untuk update blog melalui smartphone.

Walaupun Mobile Template nampak simple, tapi memang berbaloi-baloi. Bila saja dapat saja wifi free, pasti hendak tahu perkembangan blog. Kalau menggunakan web version, agak lambat untuk loading. Sekarang ni, ada satu port aku selalu lepak sambil layan Chocolate Cream Chip Ice Blender

Untuk menukar kepada Mobile Template, 
# Go to Setting, then click Email & Mobile
#At Mobile Template, select Yes to show Mobile template
# lastly, Save Setting
Mobile Template!!!
 Facebook Mobile!!!
 Twitter Mobile!!!
 Yahoo Mesengger Mobile!!!
 Youtube Mobile!!!

48 comment on Mobile Template!! Special Untuk Blogger :

mancai said... on 25 December, 2010

wah dah boleh update di mana2...

hanafi said... on 25 December, 2010

Apasal aku gna opera mini surf blog ko keluar web view mie?ke kena guna native brwser bru leh nmpk mobile view?

ahsfantasy24 said... on 25 December, 2010

huhu..
ley try gak nei,
lom pena coba..

^^,

iN said... on 25 December, 2010

WOHA!!!!!!!!!!! hebat3..
belikan guwe 1 hp canggeh pakcik =)

emieysandra said... on 25 December, 2010

xreti..sob3

Hanisah Safian said... on 25 December, 2010

woooooowwwww!!

sungguh canggih manggih! -________-"

E.d.Y said... on 25 December, 2010

hp xcanggih..sudey

papabear said... on 25 December, 2010

memnag best ni. hari tu pernah try wordpress punya mobile template hancus terus hahaha... nanti nak kena cari lagi plugin yg lebih simple...

HonEyBuNNy said... on 25 December, 2010

maju2....hehhehe

MAPPIAU said... on 25 December, 2010

huhuhu kene tangkap bb satu nih ini macam hohoho

mie said... on 25 December, 2010

mancai!!!
itu la, advance sikit la sekarang ni..

mie said... on 25 December, 2010

ye ke!!
gue guna browser biasa he..

mie said... on 25 December, 2010

ahsfantasy!!
cuba la,mudah je..
lagipun laju..

mie said... on 25 December, 2010

ubie!!
bukan gue dah belikan 1 ke...
ni mesti hilang lagi..

mie said... on 25 December, 2010

emiey!!!
xpe, slow2 belajor..

mie said... on 25 December, 2010

hanisah!!
dunia pun semakin canggih..
heheee

mie said... on 25 December, 2010

edy!!
lps ni, ada la hp canggih tu..
heheee

mie said... on 25 December, 2010

papabear!!!
try and error...
mesti boleh punya

mie said... on 25 December, 2010

honeybunny!!
selangkah maju kehadapan...

mie said... on 25 December, 2010

mappiau!!!
tangkap jangan xtangkap...
bgtau papairfan...
ehheeee

miss lolly a.k.a luvfareda said... on 25 December, 2010

hanya tuk bb sahaja ke ?

uwaaaaaaaaaaaaa

Amirez said... on 25 December, 2010

owh, ini sudah bagus. hari tu try plugin mobile utk wordpress tapi theme dulu pula tak compatible. theme sekarang tak try lagi

etomyam said... on 25 December, 2010

wow zaman sekarang ni semua mobile :D

mr.syazwan said... on 25 December, 2010

F
U
U
Y
O
O
O

BB SLIDE ye

hebat la..

lps ni jgn kata xde masa nak update blog pulak ye

=_=

sekamar rindu said... on 25 December, 2010

salam..

sanngat comel background blog ini..

** follow ur blog..**615

NARDtheNERD said... on 25 December, 2010

wahhhh.
canggih manggih la ni nohhhh.

:))

biskut said... on 25 December, 2010

karang gue try...tapi kena tunggu sampai malaysia lah yach..hihi.sini cuma guna capaian gprs.

athirah said... on 25 December, 2010

mie.... trex tgh usha smartphone ni... BB ng iphone mana lg senang utk org ske bloging.fb.twiter n blablabla

mie said... on 25 December, 2010

lolly!!!!
phone lain boleh juga kot..
tapi nokia 3310 xboleh la...
hahaaa

iekabean said... on 25 December, 2010

one word.


waaaaahhhh!!!

mie said... on 25 December, 2010

amirez!!!
try jangan x try..
heheeee

mie said... on 25 December, 2010

etomyam!!!
mudah nak dibawa kemana saja..
ehheee

mie said... on 25 December, 2010

syazwan!!1
masa tu memang ada...
tapi malas je..
hehee

mie said... on 25 December, 2010

sekamar rindu!!
comel? akan diubah...
thankz

mie said... on 25 December, 2010

nard!!
semua makin canggih...

mie said... on 25 December, 2010

biskut!!!
xpe, slow2...
try kemudian...

mie said... on 25 December, 2010

tra!!!
gue xpenah guna iphone...
tapi rasanya, dua2 seseuai...
xtau nak pilih mana

mie said... on 25 December, 2010

ieka!!
2 words...
no komen...

lassiegewdix said... on 26 December, 2010

bb torch . uuuuuiiiiii ~
lassie hnye pakai E65 jep .
tu pun wifi dah osak .
uwaaaaaaa ! bak pinjam bb torch ;P

mie said... on 26 December, 2010

amek la..
buat macam bb sendiri..
heheee

Zikri Husaini said... on 26 December, 2010

wah canggih2... setting gakla.. hehe

azalia hjsalleh said... on 26 December, 2010

canggih2
kita masih lapuk di telan zaman
x pe la janji boleh kol sms org
itu dh cukup

NICK IRFAN said... on 26 December, 2010

wah! sempoi jgk

mie said... on 26 December, 2010

zikri!!!
setting jangan x setting...
mudah je tu...

mie said... on 26 December, 2010

azalia!!!
xpe, tu fungsi sebenar hp pun..

mie said... on 26 December, 2010

irfan!!!
memang agak sempoi..
heheee

ANATI SOKI said... on 26 December, 2010

ya ya.. dunia dah maju.. heheheheheh

mie said... on 26 December, 2010

anati!!
kadang2 tu, kena ikut peredaran zaman juga..
heheee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new