Tolong Ingatkan Aku!!

Salam 1 Malaysia!! Bila dengar lagu Ana Rafali, baru teringatkan sesuatu. Minta "tolong ingatkan aku" untuk tidak pergi makan ke restoran yang ada service charge lagi. Rasa sia-sia pula bayar jika "service" memang ditahap yang kurang memuaskan.

Dengan ini, aku nak cuba tidak memasuki mana-mana restoran yang ada "service charge". Adakah mampu bertahan? Sama-sama kita nantikan. Masa beginilah ada yang nak belanja sesuatu.




40 comment on Tolong Ingatkan Aku!! :

nur ikhyar dee said... on 10 March, 2011

sekali sekala boleh la...

^_^

NurLailatul said... on 10 March, 2011

lapar pulak tengok maknan ini..

pipoq said... on 10 March, 2011

masak sendiri je la beb..lagi puas ati..hehehe

Prince Halilintar said... on 10 March, 2011

tapi kdg2 klu nak sgt makan tak dapt nk elak jgk...makanan tu cam sedap je mie..

buDAK keCIK said... on 10 March, 2011

ko ni mmg suka mkn2 ek??

tp btul la. lngsung x brbaloi kalu servis entah pape~! haish

A.s.t.i.n.a said... on 10 March, 2011

mie.. makanan itu menggoda...

iN said... on 10 March, 2011

kekadang mmg rase x berbaloi sungguh...tuh lom tambah gov tax..
tp...
sekali sekala nk merasa ape salahnye..
lg2 bile ade org blanje..hohohoho..masyuk3 :P

mie said... on 10 March, 2011

qeat!!
lece plak dengan service charge..
eheheee

mie said... on 10 March, 2011

lailatul!!
jemput makan, jangan malu2..
eehee

mie said... on 10 March, 2011

pipoq!!
bagus idea tu..
ehheheee

mie said... on 10 March, 2011

halilintar!!
memang sedap tapi xpuas hati..
ehehee

mie said... on 10 March, 2011

budak kecik!!
ada ke org xsuka makan..
jom mkn2 hehehee

mie said... on 10 March, 2011

astina!!
gue lagi menggoda.. hehee

mie said... on 10 March, 2011

ubie!!
otu la, sape pun xnak blanje gue..
hohohohoho

papabear said... on 10 March, 2011

jarang2 makan kat resto yg mahal2...

iekabean said... on 10 March, 2011

Fuyoooo... Hard Rock tuhhhh!
gila laaa, mahal.
Nak makan pon takut.. *weee

mie said... on 10 March, 2011

papabear!!
itu la, baik makan masakan sendiri je..
eheheee

mie said... on 10 March, 2011

ieka!!
hanya kertas je..
padahal di warung mak limah je..
ahhahaaa

sissyira said... on 10 March, 2011

salam

samalah dgn kita, cuba menahan diri untuk tidak pergi makan di secret recipi lagi, satu kek cj 65 sen..huhu...

mie said... on 10 March, 2011

jom kempen menahan diri..
ehheheee

lea said... on 10 March, 2011

mesti kau tak mampu
makanan kat sana sedap2

mie said... on 10 March, 2011

bagi la semangat skit..
awal2 dah rasa kecundang..
eheheee

puteri ain said... on 10 March, 2011

seriously ,makanan tu membuat kan saya laparrr.....

mie said... on 10 March, 2011

ye ke..
sila tahan bersama gue..
eheheee

DeQdEq said... on 10 March, 2011

sedapnya....dahla tgh lapaq ni...huhuhu

mie said... on 10 March, 2011

jemput2..
jangan malu2..
eheheee

ika said... on 10 March, 2011

hurm . sekali sekale x ape . kalo selalu pokai ahh . hee . :D

mie said... on 10 March, 2011

sekali sekala pun terasa kerugiannya..
ehehheee

MAPPIAU said... on 10 March, 2011

makan udang goreng tepung kek umah yo dah!!! puas hati pastu tinggalkan ekor udang untuk papairfan lagi berbaloi2 akekeke:P

mie said... on 10 March, 2011

betul tu..
xde service charge plak tu..
dijamin kurus..
eheheheeee

Siti Nurhayati Dollah said... on 10 March, 2011

Sesekali boleh lah. Itupun kalau tempat tu makanan terjamin halal dan sedap.

Aduh, tergoda sungguh tengok gambar makanan

kiwi said... on 10 March, 2011

adeh..bleh ke tahan??hehe

mie said... on 10 March, 2011

siti!!
itu la, tengok gambar pun tergoda..
belum lagi ada depan mata..
eheheee

mie said... on 10 March, 2011

kiwi!!
akan cuba untuk bertahn..
eheheee

tehr said... on 10 March, 2011

payah juga nak tahan tu, mie
tambah lagi kalau tiada restoran biasa yang berdekatan

takkan nak makan megi je
kan?

mie said... on 10 March, 2011

itu la..
harap2 dapat bertahan ni..
eheheee

iN said... on 11 March, 2011

waohaaaaaaaaaa...pasni xleh la makan sushi king :P

mie said... on 11 March, 2011

apa2 pun xnak..
ahhahaaaa

ahsfantasy24 said... on 13 March, 2011

ok la klw mcm tu..
nei tax mhal tp srvice ntah hape2,
mmg hangin, hehe..

mie said... on 13 March, 2011

betul tu..
angin je lebih ni..
hehheeee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new