Dari Bintulu Ke Pasir Gudang...

 Salam 1 Malaysia!! Sebelum ni, aku ada cerita yang kapal Seri Ayu masuk Pasir gudang. Sekarang nak kongsi sikit gambar sebelum kapal masuk Pasir Gudang. Al-maklum la, first time sampai MMHE Pasir Gudang dan 2nd time menjejak kaki di Johor. 

Lebih kurang dua minggu saja berkampung disana. Tapi sempat juga la bawa family melawat kapal. Sebelum ni, mana pernah bawa sesiapa pun ada melawat kapal. Kira beruntung juga la sesiapa yang terpilih. haha!! Tapi yang aku pelik, ada satu Pulau misteri. Tempat apa tu? Rakyat Johor, tahukah anda??
 Rumah siapa yang terapung ni?
 Pulau misteri!! tempat apa ni?
 Boat pirate ataupun Feri??
Tugboat yang gagah perkasa....

54 comment on Dari Bintulu Ke Pasir Gudang... :

Fakhrur Razi berkata said... on 30 November, 2010

errr ak tgk gmbr yg 1st tuh igtkan misteri btol2
hahaha nmpk dari jauh mcm rumah yg tenggelam =.="

err btw pulau misteri ap nama der?
ak xtahu owh o.O
Pulau besar ke?

mie said... on 30 November, 2010

itu la, aku pun xsure...
nampak cantik..
macam private island plak..

athiea said... on 30 November, 2010

terang2 mcm gudang dah tu..hehehe
knape kwn gua yg duk pasir gudang ckp xde air2 ni??uhuhuh
gua pun plik..grrrrr

follow cni:)

mie said... on 30 November, 2010

xde air??
pasir gudang kan tepi laut je...

Pencacai Alim said... on 30 November, 2010

jauh tu menapak

mie said... on 30 November, 2010

bukan menapak..
hanya menyinggah...

melmonica said... on 30 November, 2010

Wow, how you caught the pictures?

mie said... on 30 November, 2010

from my ship!!!

iN said... on 30 November, 2010

aisey...cm ne plak pakcik bley jmp pulau guwe neh...
adeih...tp bertuah sungguh org yg dpt jalan2 kapal tuh...dpt ice lemon tea free lg...hahahahahhaa

mie said... on 30 November, 2010

ayoyo!!!
jom gi pulau tu...
sapa la yg bertuah tu...

donny said... on 30 November, 2010

Dari bintulu sampai ke pasir gudang memang banyak pemandangan yang menarik..

Saya tertanya-tanya Mie ni orang Sarawak ker? hehe

apapun harap you enjoy disana..

mie said... on 30 November, 2010

oh bukan!!!
hanya pemandangan laut yang bisa dinikmati..
heheee

- zuriey - said... on 30 November, 2010

pe nama pulau ni..memang nama pulau misteri ke

mie said... on 30 November, 2010

itu la masalahnya!!!
mana org2 johor ni..
hhehehheee

buDAK keCIK said... on 30 November, 2010

mmg sgt beruntung kpd sesape yg dpt g MMHE pasir gudang tu sbb ak pn xprnah jejak kt c2...hee

ANATI SOKI said... on 30 November, 2010

pulau misteri? jeng jeng jeng.. teheee

Cik Su said... on 30 November, 2010

ade ka..walaupun cik su duk jb tapi tak tau lak

nora said... on 30 November, 2010

alaaaa dh telepas bot la pulak =p

darkbatman said... on 30 November, 2010

aku penah naik kapal.. kapal terbang.hahahha.
kapal lain xleh mabuk laut daa.hehee

ika said... on 30 November, 2010

cantik jugak pemandangan die ..

iqbal343 said... on 30 November, 2010

nice..

Cik Gallus Gallus said... on 30 November, 2010

tak tau pulak ade pulau cam ni ;D

mie said... on 30 November, 2010

budak kecik!!
beruntung ke???
mesti pekerja mmhe bangga ni..

mie said... on 30 November, 2010

anati!!!
ntah la, gue xtau pulau apa..
so, menjadi misteri la...
heheee

mie said... on 30 November, 2010

cik su!!!
kalo melalu jalan laut...
bole nampak pulau ni...

mie said... on 30 November, 2010

nora!!!!
awalnya terlepas bot...
heheee

mie said... on 30 November, 2010

darkbatman!!!
boleh plak macam tu...
rugi oh rugi...

Pala Maldini said... on 30 November, 2010

rumah terapung tu chalet untuk memancing kot..

mie said... on 30 November, 2010

ika!!!
pemandangan ciptaan tuhan...
semestinya cantik...

mie said... on 30 November, 2010

iqbal!!!
thankz....

mie said... on 30 November, 2010

gallus!!!
itu la, tp cantik pulau tu..
hehehee

mie said... on 30 November, 2010

pala madini!!!
ada kemungkinan juga tu....
hehheee

noorafzan said... on 30 November, 2010

cambest je weyh..pulau apa ni try google ada tak?

mie said... on 30 November, 2010

malas google!!!
tu yang nak tanya tu..
hehee

NuSaNa NoSa 91 said... on 30 November, 2010

cantik!! nk pergi gk.. huk3~ T____T

mie said... on 30 November, 2010

memang cantik..
tapi tempat apa??

Sca Ndx said... on 30 November, 2010

tak mandi pantai ke? hehe

mie said... on 30 November, 2010

elok ke pantai pasir gudang tu..
hohohoo

NICK IRFAN said... on 30 November, 2010

rumah terapung tu yg misteri btol! hehe

mie said... on 30 November, 2010

itu plak!!
penampatan halal kot...

mr.syazwan said... on 30 November, 2010

boleh tlg bwkan x???

mie said... on 30 November, 2010

bisa aja kalo ada peluang..
hehheeeeee

Ciklinn said... on 30 November, 2010

lama betul ciklinn tak naik bot... huhuh haritu tu tunggu hero no 2 besar nak jalan2 naik bot... elok dah besar muncul lak hero kecik hahhahahhaha

brat2104 said... on 30 November, 2010

nape ko x tanya kapten kapal ko? dia yg berlabuh, mesti la dia tau.. aish.. mesti ada peta kawasan tu. xkan dia terjah je kot..

(masa nk berlabuh tu xde announcement macam naik LRT ke? "pelabuhan berikutnya..")

hehehe

mie said... on 30 November, 2010

cik lin!!!
sama la, lama xnaik bot...
kapal je slalu...

mie said... on 30 November, 2010

brat!!!
ntah la, maybe telinga gue kurang sensitif kot..
xdgr apa2 announcement..

etomyam said... on 30 November, 2010

fuh cantik dan indah senario tu..nyaman sekali

mie said... on 01 December, 2010

memang indah dan nyaman..
tapi bila dah berlabuh..
hilang nyaman nya..

tehr said... on 01 December, 2010

pulau misteri tu nampak macam tempat pelancongan je
betul ke johor punya, atau singapore punya, mie?

mie said... on 01 December, 2010

xsure la!!!
tapi mmg dah dekat nak masuk area pasir gudang...

mR.sYaH said... on 01 December, 2010

menarik nmpk tempat ni... bleh honeymoon kt sini..

mie said... on 01 December, 2010

memang menarik..
tapi apa tempatnya...
heheee

brat2104 said... on 02 December, 2010

jap lagi g korek telinga tau..

mie said... on 02 December, 2010

mana bole!!
khazanah negara tu..

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new