:: seri anggun (chapter 5) ::

salam.....
malas la pula nak update hari ni..... maklum la, semua sibuk dengan kisah gerhana matahari..... tapi sayang, tak berkesempatan pula nak tengok gerhana matahari...... kalau tak silap, kawasan sebelah utara ni boleh lihat dengan jelas..... sayang seribu kali sayang..... ok la, sambungan untuk kisah "seri anggun"....

seperti biasa, tiap-tiap hari bekerja..... cuma hari ahad je dapat half day..... tak macam kerja di darat!!!2 hari cuti.... so, bila cuti umum.... atas kapal ni, macam-macam2 la activity yang dirancang..... walaupun tempatnya terhad, dengan idea & kebijaksanaan seafarer.... segala cabaran dapat dilakukan...hehehee!!!ok la, layan je la photo ni.... click photo untuk tumbesaran....
(atas kapal pun boleh main basketball!!!)
(banyak la bola jatuh ke laut kalau main futsal)
(menghiburkan hati yang lara sambil berkaraoke)
(sukaneka kanak-kanak style)
(ping pong wajib ada dalam setiap kapal)

16 comment on :: seri anggun (chapter 5) :: :

hidayah said... on 15 January, 2010

bz ah mie. almaklumla nak kahwen wahahahaha...

eh eh asal kowang tendang bola ke laut. habis pencemaran....

mie said... on 15 January, 2010

xde la...
nak bagi ikan lumba2 main bola...
kesian ikan lumba2 kat laut tu..
hahhaaaaa

isha said... on 15 January, 2010

atas kapal pon layan maen bola

mie said... on 15 January, 2010

iye la....
habis tu, xde mende plak nk buat nnti..
hahhaaa

Mr Kamikaze said... on 15 January, 2010

Pasti byklah ikan yang akan bermain bola akibat bola yg dtg dari kpl bro itu..

mie said... on 15 January, 2010

gitu la nmpaknya....
biasa kawasan kecil saja...
itu rezeki ikan kot...

Lala said... on 15 January, 2010

seronoklah ikan2 tu dpt main bola hasil sedekah amal jariah drpd kapal seri anggun....

owh,terer main ping pong rupenye mie ni....
xpuas la main ping pong sbb court nye kecik...
pakai table jek...huhuhu

mie said... on 15 January, 2010

biasa la....
terer la juga....
tggu episode akan datang....
lihat siapa pemenangnya...
hahhaaaaa

zool said... on 16 January, 2010

Kelasi kapal ye..
nanti bawakkan 2-3 ekor ikan jerung ye..

:)

mie said... on 16 January, 2010

zaman skrg de lagi ke kelasi kapal...
skrg famous ngan pirate...
jom hapuskan pirate!!!
hahhaaaaa

Faarihin said... on 16 January, 2010

wah.. dasat tu.. atas kapal pun macam aktiviti leh buat yer.. ingatkan dok situ keje je sentiasa.. hehehe.. (^__^)

mie said... on 16 January, 2010

xkan nk bekerja sepanjang masa...
lagipun bukan nya 2-3 hari...
6-7 bulan la....
lama tu!!!

sweet.ants said... on 17 January, 2010

ehehe..tingat mase skolah dlu main ping pong x pernah bjaya...msti x dpt tgkp :(

mie said... on 17 January, 2010

uiihh!!!
kalo hari2 main..
sure cekap nya...

richard said... on 07 April, 2010

main'a sih seru abiz..
btw ikan-ikan'a co gak di ajk mmaen hehe...

mie said... on 07 April, 2010

ikan2 semua pemalu...
hehehee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new