:: seri anggun (chapter 4) ::

yehaa!!!
sekarang dah masuk chapter ke-4..... banyak juga cerita tentang kapal ni.... biasa la, skali skala tu, best juga kalo berkongsi..... xkisah la ada yang membaca atau tidak.... janji blog ini berupdate.... hehehe!!!ok la, perjalanan seterusnya menuju ke negara matahari terbit.... iaitu Port Sakai, Port Tobata & Port Ohgishima..... maksudnya, kapal ini berulang alik dari Port Punta Europa ke Port-port di Jepun....
(shopping @ hard rock cafe USJ)
Lebih kurang 3 bulan aku tak dapat pijak di bumi yang nyata.... so, setibanya di Port Sakai.... aku dibenarkan untuk shore leave.... akhirnya dapat juga merasa pijak tanah ni!!!!hehehe.... kalau xsilap aku, 1st day puasa kapal ni masuk Port Sakai.... xkisah la puasa atau tidak, janji dapat shore leave.... aku & geng terus menuju ke Universal Studio Japan, Osaka.... masa banyak dihabiskan di sana..... lebih kurang 5 jam saja, sebab kitaorang kena balik kapal balik..... berbuka puasa cuma minum air mineral saja.... bila balik kapal, habis semuanya di bedal....
(takoyaki & tempura)
di Port Tobata, aku xdapat turun..... sebab nak kena bagi peluang orang yang xdapat turun trip lepas..... terpaksa la berkorban walaupun xrela....hehehe!!! dekat Port Ohgishima pula, aku xdapat turun juga tapi aku sign off kat sana.... leganya!!! selalunya, kalau turun jepun.... aku mesti beli tempura atau takoyaki..... ini la makan favorite aku..... makan ni pun dah kenyang!!!! lagipun takoyaki dekat sini besar-besar..... sedap!!!!
(kapal yang hampir tenggelam)
semasa perjalanan dari Punta Europa ke Sakai..... kapal dapat signal bahawa ada kapal hampir tenggelam..... so, kapal diarahkan untuk search area2 berdekatan..... akhirnya kami berjumpa juga dengan kapal tu tapi terlambat sebab ada kapal lain yang pergi menyelamatkan kapal itu..... xdapat nak menjadi superhero..... itu la, semangat seafarer.... saling tolong menolong walaupun berlainan company...hehehe!!! ok la, kita berjumpa di chapter yang akan datang.....

22 comment on :: seri anggun (chapter 4) :: :

iekabean said... on 14 January, 2010

hoyayyyy...
1st~

Yeye je buka puasa dgn air mineral jaa???? AHAHHAHAH =)

takoyaki kat sana ada rasa lain tak dgn kat sini punya????? which one is better?

wowww... kapal hampir tenggelammm!!! macam mana boleh nak tenggelam?? bocor ehh? ke terlebih muatan?

mie said... on 14 January, 2010

ok pe!!!!
lain juga la rasanya......
ada la silap pape tu....
balasting kot....

Lala said... on 14 January, 2010

huhuhu....xdpt nk selalu jenguk blog ni waktu hari biasa sbb byk keje plak sem ni....sorry yek....

hurm....sedap sgt ke mknn jepun?????
kapal tu dh tenggelam abes la sume anak2 kapal...kan???

mie said... on 14 January, 2010

kesiannya!!!!
sedap la juga...
anak kapal dapat diselamatkan....
xsure la kpl tu tenggelam habis atau tak..
sbb kapal kitaorang teruskan perjalanan bila de kapal lain bantu...

Lala said... on 14 January, 2010

huhuhu....owh..baru tau....

hurm...bile dh tiba weekend baru la ade masa free nk jenguk blog org...

ade org suke gile mkn sushi...lala tgk mcm nk muntah je...geli tgk sushi....huhuhu

mie said... on 14 January, 2010

sedap tau....
sapa mau mkn mentah2...
tapi bila makan, terasa nikmatnya...
heheheee

Faarihin said... on 14 January, 2010

wah.. bestnya pi jepun.. best jugak tgk pic2 tu sume.. bila lah nak merasa cam tu gak.. teringin gak nak merantau ni.. hehehe..

mie said... on 14 January, 2010

mmg best....
semua bleh gi...
kumpul je la duit dulu...
hehehehee

Lala said... on 14 January, 2010

huhuh....kalau org bg seribu pon lala takkan mkn sushi...

mie said... on 14 January, 2010

ye ke!!!
br je niat hati nak blanja sushi...
terpaksa cancel la...
hahhahhaaaaaa

Lala said... on 14 January, 2010

hahahha.....xpela...mie simpan duit tu tok belanja lala beli benda lain..ok???hahahahah

mie said... on 14 January, 2010

alamak....
xleh carried forward...
duit burn camtu saja la...
hahahaaaaa

Lala said... on 15 January, 2010

hahahah....xboleh ea????
xpela...
xmo paksa...
xbaik..huhuhu

mie said... on 15 January, 2010

bagus2....
mmg xbleh dipaaksa.....
boleh dibuat menantu kalo camni...
heheheee

ieQa sWetLuv said... on 15 January, 2010

nak ikut naik kapal gak.. kawan kite cakap leyh dapat mkn best2 kalo naik kapal.. jeles3 waaa ;p

mie said... on 15 January, 2010

itu la....
jom la, wat rombongan naik cruise....
mkn cam biasa je...
hehheee

Zuewairy said... on 15 January, 2010

kamo keja pa ni mie?? cam best jer travel;)

mie said... on 15 January, 2010

pirate je.....
tu yang kena travel tu...
hahhahaaaaaa

Faarihin said... on 15 January, 2010

dah keje nant sy nak kumpul duit bebanyak.. nanti leh merantau ke seluruh dunia.. hohoho.. (^__^)

mie said... on 15 January, 2010

bagus2....
angan2 yg bagus....
nnti dh merantau, jgn lupa gue plak..
hehehehee

Eja Skylax said... on 12 February, 2011

izza join kontes nie leh kan??...
hehhehe thankz =)...

http://izza93.blogspot.com/2011/02/kisah-pelaut-terlampau-pilihan-1.html

mie said... on 13 February, 2011

boleh saja..
tapi silap post la pula..
gue trima...

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new