Restoran Halal Di Universal Studios Singapore

 Salam 1 Malaysia!!
Selain gerai-gerai di Universal Studios Singapore, ada juga restoran yang menyediakan hidangan lauk pauk. Takkan nak makan makanan ringan saja sepanjang hari. Oasis Spice Cafe menjadi pilihan sebab menyajikan makanan "middle east" dan dijamin halal.

Selain itu, antara restoran halal yang mempunyai logo halal dari Singapura adalah Celebrity Cafe Bakery dam Mells. Mungkin ada lagi restoran halal di sana. Pandai-pandailah cari ye. Nak lebih menjimatkan, berkogsilah makanan. Nak tahu apa yang menarik di Oasis Spice Cafe? Jom menjamu selera dulu.

 Lokasi berhampiran dengan The Mummy Attraction
Suasana dalam Oasis Spice Cafe
 Nampak tak logo halal Singapura?
 King Tut's : Nasi beriani with mutton masala
 Biskut sebagai bekal tambahan
 Cairo Arabian Wings, Cleopatra Samosa & Jewel of Nile
 Dips of Ancient Egypt
 Desert & Maggo Lassi
 Mells Makanan Halal Versi Barat
 Celebrity Cafe & Bakery
Pastikan anda makan di gerai yang ada logo halal

26 comment on Restoran Halal Di Universal Studios Singapore :

soooooour said... on 04 February, 2013

tauke malaysian ke??

mie said... on 04 February, 2013

tauke?
oh tidak...
ehehehhee

M a W a D D a H said... on 04 February, 2013

bestnya dia dah sampai kat situ. adah ni bila la lgi nk smpai..huhu

mie said... on 04 February, 2013

xlama lagi sampai la tu..
ehehehehe

Dulu Lain Sekarang Lain said... on 04 February, 2013

Dah agak dah, kalau pi Singapore mesti singgah kat Universal Studio. Banyak abis $$$ kat sana bro? :D Tapi mmg enjoy lah tempat tu kan? One of the main attraction yang buat orang mahu pi Singapore terutama rakyat Malaysia. Dari segi makan, rasanya tak lah susah sangat cari makanan halal di sana kan. Tetapi tengok gambo2 di atas, adehh rasa nak pi cari makanan Tok Arab lak. Nampak menyelerakan.

mie said... on 04 February, 2013

memang xsusah...
tapi kena berjaga2 juga tempat orang...
makanan arab pun ok..
hehehehe

Ena's Palace said... on 04 February, 2013

makanan arab la yg halal kan..
lom lagi tiba kat cni...
insyAllah tahun ni rancang nak ke sana....

zool said... on 04 February, 2013

menarik nya

ArELeEz said... on 04 February, 2013

yupp! pastikn halal, br terjah. jgn aci redah je.. ;)

pipoq said... on 04 February, 2013

layan nasik arab..keutamaan untuk mencari yang halal tu sudah semestinya biarpun terkadang terpaksa membayar dengan harga yang lebih..

HeNRieTTa JoSe said... on 04 February, 2013

Byknye variety....nk kena plan btl btl nie....

mie said... on 04 February, 2013

ena!!
itu la yang diyakini...
jadi pak arab la sekejap..
ehehehe

mie said... on 04 February, 2013

zool!!
menarik dan lapar..
ahahhaha

mie said... on 04 February, 2013

areleez!!
kalau main redah je...
alamatnya...
hehehehee

mie said... on 04 February, 2013

pipoq!!
halal memang diutamakan....
duit bukanlah segalanya..
ehehehee

mie said... on 04 February, 2013

henrietta!!
memang banyak...
piih saja...
ehehehhe

nUR_rOsALiNdA said... on 04 February, 2013

TQ for sharing the info.. Akan ku jadikan bahan rujukan ku..Hehehehe~

mie said... on 04 February, 2013

buku rujukan?
boleh la..
ehehhehee

Knor said... on 04 February, 2013

nampak sedap mknan tu..:)suka manggo lassi

tehr said... on 04 February, 2013

kalau aku la
memang akan cari nasi je
tak puas makan makanan segera
hehe

mie said... on 04 February, 2013

Knor!!
memang sedap...
rasa berada kat egypt la pula.
eheheheh

mie said... on 04 February, 2013

tehr!!
itu la, tenaga perlu juga...
dari kecil dibesarkan dengan nasi..
eheheheh

Hidayah said... on 05 February, 2013

tu lah...member yg pnh pergi singapore pun pesan hati hati dgn makanan..carik yg bebetul halal..

QA's ~ mamapapa said... on 05 February, 2013

Susah ke nk dpt restoen halal kt sna?tp foodnya nmpk sedap,ye?

mie said... on 05 February, 2013

hidayah!!
betul, walaupun berjiran dengan Malaysia...
pastikan pilihan yang halal...
ehehheee

mie said... on 05 February, 2013

mamapapa!!
senang tapi takut kurang diyakini je..
so, kena tengok juga la..
ehehehee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new