Lukisan Sepanjang Sungai Melaka

Salam 1 Malaysia!!
Kali ini entry terakhir untuk "tempat-tempat menarik di Melaka". Nanti ada yang boring, terus buat "Fan Page" dalam facebook pula. Disepanjang sungai Melaka, terdapat pelbagai tarikan. Sebab itu la, Melaka River Cruise sentiasa mendapat tumpuan. Tidak kira pelancong malaysia mahupun pelancong luar.

Salah satu tarikan adalah lukisan-lukisan yang dihiasi sepanjang deretan kedai di sepanjang sungai Melaka. Memang tidak dinafikan, lukisan-lukisan itu memang cantik. Apalagi, kalau singgah ke Melaka. Jangan lupa ke sungai Melaka. Ini antara lukisan yang menjadi tarikan.









Hanya fridge magnet Melaka yang dirembat.

18 comment on Lukisan Sepanjang Sungai Melaka :

Knor said... on 14 January, 2013

tak ada ke fridge magnet tu utk ka..:)

mie said... on 14 January, 2013

Alamak, xsempat nak shopping banyak2..
Insyallah, lain kali..
ehehehhee

LiYa HaNiF :: said... on 14 January, 2013

teringin nk g jln2 kt melaka ni..hihihi tp tak le bila.. FM tu cantik ler.. nk gak ler

nUR_rOsALiNdA said... on 14 January, 2013

Comelnya fridge magnet tu

mie said... on 14 January, 2013

liya!!
ada masa pergi la jalan2 kat melaka...
kalau tau nak..
boleh beli banyak2..
ahahhahaaa

mie said... on 14 January, 2013

nur rosalinda!!
memang comel, banyak lagi comel...
tapi segan nak beli..
ahahhahaha

محمد رازيق said... on 14 January, 2013

wah. cantiknya lukisan mural tu.

mie said... on 14 January, 2013

memang cantik..
baru teringat lukisa mural..
asyik tersebut lukisan dinding pula..
ehehehe

tehr said... on 14 January, 2013

nampak memang jalan2 sakan ni, bro
habis ceruk dah ni
hehe

mie said... on 14 January, 2013

bila berjalan2, digunakan sebaik2 nya..
tapi masih banyak tempat tak terokai lagi..
ehehehe

pipoq said... on 15 January, 2013

tak pernah tau ni..biasa tengok kat KL je..hehehehe

mie said... on 15 January, 2013

kat kl ada lukisan mural ke?
selalu nampak grafitii je..
ehehehehe

irul said... on 15 January, 2013

sapa yang belum pegi lagi, sebaiknya pegi waktu malam. waktu siang tak nampak sangat keindahannya.

mie said... on 15 January, 2013

ye ke?
ingat waktu siang lebih menarik..
ehehehee

Hazmin Hamudin said... on 17 January, 2013

Dekat melaka pun dah tiru macam sungai klang ada lukisan di sepanjang sungai.

zool said... on 19 January, 2013

eleh. datang melaka tak nak halo..

mie said... on 21 January, 2013

hazmin!!
ye ke, xperasan pula kat sungai kalng tu..
heheehhee

mie said... on 21 January, 2013

zool!!
halo sekarang je la..
haritu x sempat...
halo...
hehehehehe

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new