Gambar Beca Berbunga Di Melaka

 Salam 1 Malaysia!!
Terlalu kerap pula update blog ni. Bila mood dah kembali, semua benda hendak dikongsi. lawatan ke tempat-tempat menarik di Melaka sudah tamat. Kali ini nak berkongsi gambar-gambar penarik beca yang sporting dan hiasan beca yang menjadi tumpuan.

Disebabkan cuti sekolah, harga menaiki beca adalah RM20 untuk satu pusingan. Berbaloi juga kalau buat part time kerja kat sini. Sambil mengayuh untuk bersenam, boleh juga modal buat belanja hantaran kahwin. Bukan saja hiasan bunga, setiap beca juga dilengkapi dengan lagu-lagu menarik.

 Agak-agak beca ni boleh drift tak?
 Kalah pelamin pengantin kalau beca begini
 Beca sampan Melaka!!
 Beca pun boleh pakai tengkolok
 Mana satu pilihan anda?
 Biru juga jadi pilihan 
 Muat untuk 2 orang dewasa dan 1 orang kanak-kanak
 Walaupun tua, masih gagah mengayuh
 Amacam, mahu cuba naik beca ke?
 Siap jadi pemandu pelancong sampingan lagi
Sengih jangan tak sengih

10 comment on Gambar Beca Berbunga Di Melaka :

eimah siti said... on 13 January, 2013

cik siti tak pernah lagi naik beca....:(

Knor said... on 13 January, 2013

kat melaka tak pernah lg naik beca,kat p.pinang dah rasa..best juga tapi mcm tak sampai hati pula..kesian dkt pak cik2 tu..rasa nak suruh dia duduk knor yg kayuh..

meriah dgn bunga2nya..jual bunga ke..kalau bunga segar lg best..harum je..

iN said... on 13 January, 2013

Yg mane 1 beca pakcik????
gue nk naek yg pakcik kayuh....
Hahahhahaha

mie said... on 13 January, 2013

eimah!!
sama la, hanya mampu bergambar dengan beca je..
ehehehee

mie said... on 13 January, 2013

Knor!!
itu la, kesian yang tua2 mencari rezeki tu..
tapi bila malam, beca dipenuhi lampu lip lap..
ehehehee

mie said... on 13 January, 2013

ubie!!
semua nya beca gue...
gue bos persatuan beca melaka..
ehehehehe

pipoq said... on 13 January, 2013

kalau berdating syiok la naik beca ni..hahaha..ni kalau bawak anak2 sekali, kena letak anak kat beca lain..

p/s : kalau buat drift ngan beca takut nanti tercampak pulak penumpangnya..hehehe

mie said... on 13 January, 2013

bagus juga idea tu..
dating atas beca...
bertiga tapi bukan berdua..
ehehehehe

tehr said... on 13 January, 2013

bunganya banyak sangat la, bro
segan aku nak naik
hehe

mie said... on 13 January, 2013

itu la...
xpe, jadi mat bunga sekejap..
ahahahaha

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new