Apa Yang Menarik Di Kota A'Famosa

Salam1 Malaysia!!
Hari last di Melaka memang digunakan sebaik mungkin. Awal-awal lagi sudah check out dari Dream Hotel. Destinasi seterusnya pastilah Kota A'Famosa dan kawasan sekitarnya. Rugilah kalau datang ke Melaka tidak singgah ke kota peninggalan Portugis ni.

Banyak juga tempat-tempat menarik di sekitar Kota A'Famosa ni. kebanyakkan muzium-muzium saja tapi tetap menarik perhatian. Antara banyak-banyak muzium, Muzium Samudera juga terbaik. Alang-alang menyinggah Muzium Samudera, jangan lupa singgah Muzium TLDM sekali.

Gambar-gambar dilukis sekitar Kota A'Famosa
Muzium Senibina Malaysia!!
Kawasan sekitar bangunan merah Stadhuys
Bangunan apa ye? bersebelahan dengan Kota A'Famosa saja
Banyak beca dengan pelbagai design menunggu pelancong
Pasukan berkuda Majlis bandaraya Melaka Bersejarah
Muzium Samudera !!
Muzium Samudera versi kapal
Muzium Tentera Laut Diraja Malaysia
Pusat Muzium TLDM ni terdapat helikopter
Eh!! terpegun dengan kekacakkan Pak Ngah ke?
Susah nak ambil gambar masa senyum. Perangai sapala yang ditirunya.

6 comment on Apa Yang Menarik Di Kota A'Famosa :

nazray said... on 12 January, 2013

wah lama rasanya tak pergi melaka, last pergi masa tahun 2011, masa buat kerja kursus masa dikolej, walaupun ada kawan duduk kat melaka, tapi masa tidak mengizinkan saya kesana, kononnya sibuk :D

mie said... on 12 January, 2013

inshallah..
kaklau ada masa terluang, boleh saja singgah..
ehhehee

Knor said... on 12 January, 2013

cantik dan menarik..cinonet tu terpegun dgn camera tu.hehe..kan pak ngah kan..

mie said... on 12 January, 2013

xkan terpegun kat kamera je..
pak ngah dia lagi hensem dari kamera..
ahahahaa

tehr said... on 12 January, 2013

masa aku ke melaka tahun lepas
tak jumpa pulak pasukan berkuda ni?

mie said... on 12 January, 2013

tiba2 boleh terserempak..
ada masa kot rondaanya..
ehehhhee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new