Cara Membuat Kek Moo Moo

 Salam 1 Malaysia!!
"Moo Moo Cake" kini sebelum ini popular di Penang, telah merebak ke serata negeri. Memang dah lama teringin nak makan. Tapi tak ada pula yang hendak buatkan. Nasib baik terjumpa di "Just Bread".

Walaupun hanya sepeti "swiss roll" tapi rasanya agak berbeza. Mungkin kerana susu yang diadun dalam kek dan ditambah pula "cream" pilihan. Apalagi, cuba la membuat Kek Moo Moo ni. Ini dia resepi Kek Moo Moo dan strukturnya.

Opps!! resepi kek Moo Moo boleh [KLIK SINI]


 Memperkenalkan "Moo Moo Cake"
 Kek masih selamat dalam kotaknya
 Moo Moo Cake Swiss Roll
 Sudah selamat dibelah!!
 Keknya lebih lembut dari kek span
 Terdapat pelbagai perisa! Coklat, Straberi & Vanila
 Terdapat juga di "Just Bread" 
Kotaknya agak cute dan comel

40 comment on Cara Membuat Kek Moo Moo :

ieka said... on 31 December, 2012

comel! buat org teringin malam-malam~

eimah siti said... on 31 December, 2012

ouh...kek ni la yang adik cik siti dok bising2 masa g pesta penang hari tuu...huhu

mie said... on 31 December, 2012

ieka!!
apa lagi...
makan la, sedap tau..
menyesal nanti..
ahahhaaa

mie said... on 31 December, 2012

eimah siti!!
betul kot, memang tengah hot..
heheheh

Etuza Ezawarna said... on 31 December, 2012

sedap kek tu, terkejut ada lautan biru kat sini, ok nak follow jom berbalas follow...http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/

Knor said... on 31 December, 2012

MIE BOLEHLAH DAH ADA RESEPI..NMPK COMEL AJE.

mie said... on 31 December, 2012

etuza!!
lautan biru di alam maya...
memang sedap kek ni..
ehhehee

mie said... on 31 December, 2012

Knor!!
harap mencuba ye..
nak juga tengok merasa nnti..
ehehehe

iN said... on 31 December, 2012

gue tgu pakcik buat
pastu bagi gue rase
pos plis...
hahahahaahhaha

Dulu Lain Sekarang Lain said... on 31 December, 2012

Rupanya mmg sebijik mcm Swiss Roll cuma krimnya lain sikit style. Kawe belum rasa. Tapi tengok gambo, nampak mcm sedap. Kena tunggu lah dia sampai KK nanti. Buat masa ni menjamu mata jer dulu...

mie said... on 31 December, 2012

ubie!!
tunggu ye...
penantian itu satu keseronokkan...
hahahaha

mie said... on 31 December, 2012

dulu lain!!
xhag tunggu sampai KK..
cuba buat sendiri la..
hahahaha

Razfira said... on 31 December, 2012

nampak sedap!

Myra Jay said... on 31 December, 2012

Pemes kat Penang ke?
Awat cheq tak tau ;D

gadisBunga™ said... on 31 December, 2012

hahaha!!! tengok kotak dia buat saya rasa nak ketawa sebab comel sangat!

tehr said... on 31 December, 2012

nampak sangat sedap tu, bro
tapi aku ni mana tahu nak buat kek
hanya tahu makan je

ArELeEz said... on 31 December, 2012

marketing strategy yg bagus sbb kotak dia pun dh wat kita rase xcited nk try!

boni kacak said... on 31 December, 2012

cantiknya..rasa macam tak sanggup nak makan..hehehe

pipoq said... on 01 January, 2013

sebelum ni kalau ke bakery jumpa tiger roll je..sekarang ni moo moo roll pulak ?

♥ sitifarhana ♥ said... on 01 January, 2013

wahhh..nampak macam sdap dan kotak die pon memang comel tersangat. hehe

Nur Misnan said... on 02 January, 2013

honestly! kat sini tak jumpa lagi cake moo moo tuh lagi.. wahhh.. alhamdulillah.. sodapnya...

محمد رازيق said... on 02 January, 2013

comel moo2cake ni. hehe.nak try satu :)

Siti Nurhayati Dollah said... on 02 January, 2013

Kenapalah kek cute sangat ni, tergoda dah.

mie said... on 02 January, 2013

razfira!!
memang sedap...
sekelip mata saja boleh habiskan..
eehhee

mie said... on 02 January, 2013

myra!!
xtau ke?
ni kena survey seluruh penang ni..
ehehehe

mie said... on 02 January, 2013

gadisBunga!!
kotak tu juga salah satu daya penarik..
ehehhee

mie said... on 02 January, 2013

tehr!!
sama la...
tunggu lepas ni jika ada yang sudi buatkan..
ehehehe

mie said... on 02 January, 2013

areleez!!
betul tu...
terpaksa beli walaupun xnak..
ehehehee

mie said... on 02 January, 2013

bonikacak!!
mana boleh macam tu..
kek untuk dimakan..
ehehehee

mie said... on 02 January, 2013

pipoq!!
itu la, setiap kali..
ada saja pembaharuan..
ehehehee

mie said... on 02 January, 2013

sitifarhana!!
try dulu..
baru rasa nikmat kesedapannya
hehehee

mie said... on 02 January, 2013

Nur Misnan!!
boleh juga try buat sendiri...
ehehhehe

mie said... on 02 January, 2013

محمد رازيق!!
kena try...
rugi kalau x try..
ehehehehe

mie said... on 02 January, 2013

siti!!
bukan kek saja yang cute...
kotaknya pun cute..
ehehehee

Budak Nakal said... on 03 January, 2013

nampk mcm sedap jek ni^^

mie said... on 03 January, 2013

memang sedap..
test dulu baru tahu
heheheh

sudipVSsenduk said... on 03 January, 2013

kiutnya!



macam saya

mie said... on 03 January, 2013

memang cute...
sedap pula tu..
ehehehe

Anonymous said... on 08 January, 2013

halal ke?

mie said... on 08 January, 2013

agak2 halal tak susu lembu?
hehehehe

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new