Pengalaman Bersama Star Cruise Libra Di Penang

 Salam 1 Malaysia!!
Berminat bercuti bersama Star Cruise? Bolehlah buat tempahan untuk bercuti sambil belayar bersama Star Cruise. Macam-macam pakej ditawarkan untuk menjanjikan keselesaan semasa bercuti. Nasib ada peluang keemasan bercuti bersama Star Cruise.

Kalau tidak, jangan haraplah nak bercuti di Star Cruise. Maklum la, kerja atas kapal!! Takkan bercuti pun atas kapal!! Cuma semalaman sahaja diatas Star Cruise Libra. Lagipun kapal hanya berada di perairan Penang sahaja. Tidak la terasa deruan ombak. Saksikan suasana di atas Star Cruise Libra

 Star Cruise Libra menunggu kehadiran penumpang di Port Swettenham Pier, Pulau Pinang. 
 Inilah kunci bilik!! Inilah kad kredit!! Ini juga kad pengenalan!! Segala urusan dengan kad ini. Kad pengenalan ataupun pasport akan disimpan oleh pihak Star Cruise.
 Suasana macam berada di hotel je. Nama pun kapal pelancong mewah!!
 Ini la biliknya!! Dapat bilik kecil je? Ingatkan dapat yang setaraf vvip. Rasanya bilik aku atas kapal lagi besar dari ni. Cuma tengok entry [LNG Ship]
 Telefon ni special sikit, tengok je simple. tapi ada satu butang rahsia. nak tahu, kena pergi melawat Star Cruise sendiri. Soket pun bukan "Malaysian style", kena bawal la traveller socket @ pinjam dari housekeeping je.
 Astro pun ada!! tapi xkan nak tengok tv je. Nanti tak sempat nak pusing-pusing satu kapal.
 Kerusi ini agak-agak untuk apa ye? Siap ada notis lagi...
 Tempat paling tinggi!! Ada kolam renang. Kalau sekadar nak hirup angin dan sedikit asap kapal, boleh je lepak disini. banyak "kerusi malas" disediakan.
 Kalau tak nak berenang, boleh saja berendam dalam jakuzi ni. Best tu!!
 Ada apa ye kat Deck 6 tu?
 Orang-orang kapal mesti tau!! SINGTEL...
 Nak main golf pun boleh. Tapi bole terus ke laut la!! Kena spare bola golf banyak-banyak.
 Inilah Deck 6!! Tempat beriadah. Siap ada gelanggang bola keranjang lagi. maklum la, crew atas kapal ni, majoriti Philiphines. 
 Dapat 3 batang pen Star cruise dari housekeeping!!
 Star Cruise stand!! memang kalau pergi mana-mana, mesti benda macam ini akan dibeli untuk diri sendiri!! hahaha
Tak lupa dengan fridge magnet. Tapi tak banyak pula koleksi fridge magnet. Kalau ada banyak, boleh beli untuk rakan-rakan blogger!!

59 comment on Pengalaman Bersama Star Cruise Libra Di Penang :

pipoq said... on 03 May, 2012

percutian atas kapal bertambat ke ?

kekadang terasa cam teringin gak nak bercuti atas cruise..tapi tengok pakej rabak poket tu yang mata pun jadi sepet berabis..

mie said... on 03 May, 2012

tambat tengah laut...
tu sebab pakej 1 malam je...
kalau yang pakej belayar tu, memang rabak..
ehehehee

shazika said... on 03 May, 2012

sewonoknyer mie..bila mau belanja saya nek kapal. hik3~

mie said... on 03 May, 2012

alamak!!!
bab blanja ni kena tunggu que..
ramai sangat minta...
hahahaaaa

iN said... on 03 May, 2012

owh..kalau line internet kt kapal pakai singtel ke pakcik..
gue igtkan singtel tuh singapore je ade..

Myra Jay said... on 03 May, 2012

Bestnyer...
MJ yang dok Penang pun belum pernah p melawat lagi..

Berapa ye semalam?

Nak ajak hubby la ;)

mie said... on 03 May, 2012

ubie!!
tekaan anda salah...
cuba lagi...
eheheheee

mie said... on 03 May, 2012

myra!!
itu depend pada pakej dan bilik...
paling murah dalam RM1++ kot...
hehehheee

onlajer said... on 03 May, 2012

Aku pun nak try lah dengr cerita kat johor port pun ada star cruise

mie said... on 03 May, 2012

ye ke...
rasa kat Malaysia ada beberapa tempat je..
eehhehee

gadisBunga said... on 03 May, 2012

teringin nak pegi. pekej dia around berapa eh? semalam jadi lah..nak feeling2 rose dalam titanic je. huhu~

sissyira said... on 03 May, 2012

salam

aduhyai...terpegun melihatnya... berapakah ongkosnya? teringin mau pegi honeymonn di sana.hahaha

mie said... on 03 May, 2012

gadisbunga!!
boleh saja kalau nak merasa...
ikut saja pakejnya...
nanti gue bagi linknya..
eheheee

mie said... on 03 May, 2012

sissyira!!
ongkosnya bergantung kepada bilik..
tapi kalau xnak bilik, dalam RM1++ je..
heheheee

gadisBunga said... on 03 May, 2012

tengkiuuu!!! :D

mie said... on 03 May, 2012

ur welcome!!!
hehehehee

Denaihati said... on 03 May, 2012

askm. teringin juga bercuti dgn start cruise, satu pengalaman baru.

mie said... on 03 May, 2012

wasalam..
insyallah akalau ada peluang..
boleh saja..
eheheee

CIK TOM said... on 03 May, 2012

wah bestnya..teringin jugak nk naik..heee

mie said... on 03 May, 2012

boleh saja...
keinginan perlu dipuaskan..
eheheee

suri said... on 03 May, 2012

wah sehari 1 malam berapa ni bro ?

mie said... on 03 May, 2012

bergantung pada pakej2 nya...
kalau yang paling minimum dalam RM1++
ehheeee

Mak Lagenda said... on 03 May, 2012

Mie..share la pakej yg ada ditawarkan. Leh menabung utk berhibur atas kapal plak pasni..HUhuhu

Err..kat penang ada kat??

mie said... on 03 May, 2012

ok!!
nanti akan try cari balik ye...
hehehehee

Alisha Residenc said... on 03 May, 2012

anda boleh sila pertukaran pautan, sila? Saya akan melakukan perkara yang sama,
laman saya http://alisharesidence.blogspot.com/
berharap anda jangan keberatan

mie said... on 03 May, 2012

tengok la kalo xkeberatan..
eheheheee

hcvvorld of Travels and Photography said... on 03 May, 2012

first time aku tengok bilik di dalam star cruise..gaya jugak..thanx for sharing

mie said... on 03 May, 2012

ye ke...
ini antara bilik yang termurah...
tunggu next entry ada lagi..
eheheee

Nava Krishnan said... on 03 May, 2012

I have never done cruise before but after looking at all the pics you have shared, all the more I am tempted now.

mie said... on 03 May, 2012

it's ok!!
sharing is caring...
maybe, after this you can travell with cruise..
ehheee

ef.ae said... on 03 May, 2012

i like the feeling of sleeping at the sea!

so weird. lol!

mie said... on 03 May, 2012

weird?
i feel sleepy at the sea..
ehehehe

mama aini said... on 03 May, 2012

ehem bestnya..mama kerja dlm pelabuhan..dan terminal cruise juga ada diPort Klang (w/port)..hb juga kerja dlm pelabuhan tapi tak pernah lagi belayar atas cruise ni..setakat turun naik cruise je buat pemeriksaan..ha2x..thanks sudi singgah.. :)

tehr said... on 03 May, 2012

kalau jenis tambat tengah laut ni
aku boleh bawa isteri ni
kalau belayar, memang kami mabuk
hahaha

mie said... on 03 May, 2012

mama aini!!
kalau orang pelabuhan...
sure dapat harga promosi..
singgah menyinggah amalan mulia..
eheheheee

mie said... on 03 May, 2012

tehr!!
kalau pakej "1 night"...
memang tertambat tengah laut...
kalao pakej ke luar, itu yang berlayar....
heheheee

cik najiha said... on 03 May, 2012

mie, jelesnya ! sya yg asal dr penang pun tk penah naik lagi kapal nie. tak aci nie. haha

mie said... on 04 May, 2012

kalau macam tu..
orang penang kena pergi la..
ehehhehe

rahman said... on 04 May, 2012

mewah betul kapal.. boleh mancing ker dari atas kapal tu

mie said... on 04 May, 2012

cruise memang mewah..
xsampai tali pancing plak nnti..
ehehehee

chii said... on 04 May, 2012

skali skala release atas kapal..ok gak kan..dpt tgk view yg menarik lg..

Ryu on ahsfantasy24.com said... on 04 May, 2012

huhu..
teringin tapi kewangan
tak mengizinkan, huk3~

mie said... on 04 May, 2012

chii!!
sekali sekala ok la..
kalao berkali berkala, naik jemu..
eheheee

mie said... on 04 May, 2012

ryu!!
xpe, mulakan menabung dari sekarang..
eheheee

Lin Azlina said... on 17 May, 2012

wah..mmg bestla...ni yang teruja!

mie said... on 17 May, 2012

teruja je?
apa kata pergi bercuti di satr cruise plak..
ehehehee

Ray Roy said... on 27 November, 2012

Ada kerja kosong sebagai OS/AB tak..??

mie said... on 29 November, 2012

ray!!
gue xberapa tau sangat...
sebab gue pergi bercuti..
ehehehee

Anonymous said... on 18 April, 2013

salam bro . boleh tak share macam mana nak kerja atas kapal ni . email atau sms saya di 017 303 4660

Anonymous said... on 16 May, 2013

salam bro . boleh tak share macam mana nak kerja atas kapal ni . email saya endstand_04@yahoo.com

mie said... on 24 May, 2013

wasalam....
susah juga kalau nak share tentang ni...
cuba search company2 shipping...

Anonymous said... on 15 June, 2013

pakej 1 hri pgi smpi ptg brpa hrga?

mie said... on 23 June, 2013

pakej tu xsure ada ke x?
hehehehehe

hafiy hizazi said... on 19 November, 2013

rm1++? ke rm1+++? banyak beza tu bro...hehehe...ada link x price n pakej dia?

mie said... on 20 November, 2013

cuba la klik mana2 link tu...
ikut pakej la, nak yang mahal..
mahal la harganya..
ehehehee

eira yaya said... on 30 August, 2014

ade iron tak kat situ

tashrik bahran said... on 26 September, 2014

salam,sy just habis dip n nk try apply kerja ats kapal nie, bole sy dapatkan any advise and seggestion dr en tntg jawatan kosong di kapal cruise, bole email pd sy btashrik@yahoo.com

mie said... on 27 September, 2014

yaya!!
iron kena try tanya housekeeping...
hehehehe

mie said... on 27 September, 2014

tashrik!!
untuk lebih lanjut boleh tanya dengan pihak star cruise...
sebagai penumpang, xtahuapa2..
ehhehehee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new