Pemilihan Perajurit Muda Tentera Darat Malaysia 2012

 Salam 1 Malaysia!!
Tak sangka ramai pula yang yang search entry Pengambilan Tentera Udara dan Tentera Laut. Jadi, kali ini nak share pula pemilihan bagi tentera darat. Bagi yang bercita-cita sebagai tentera darat, jangan lepaskan peluang ini. Pemilihan akan bermula pada 9 hingga 15 April.

Untuk maklumat lanjut, klik sini [Tempat Temuduga Tentera Darat]. Sharing is caring!! Buat pengetahuan semua, pasukan elit tentera darat adalah Grup  Gerak Khas dan 10 briged PARA. Manakala tentera laut (PASKAL) dan tentera udara (PASKAU). Mari saksikan gambar pasukan elit atau lebih dikenali sebagai komando.

Ini adalah latihan Special Forces dari Lebanon. Bagaimana agaknya latihan komando Malaysia? Dengar khabar pasukan komando adalah antara pasukan terbaik di dunia.






20 comment on Pemilihan Perajurit Muda Tentera Darat Malaysia 2012 :

iN said... on 09 April, 2012

x macho....
Tentera udara a.k.a pilot lg macho..

mie said... on 09 April, 2012

lagi xmacho!!
gue sorang je macho...
ahahahaaa

redlomo said... on 09 April, 2012

peluang terbuka untuk kerjaya.. yang menarik dan gaji yang menarik..

mie said... on 09 April, 2012

dimana2 ada peluang..
cuma fikirlah masa depan..
ehhehehe

hatiputera said... on 09 April, 2012

tentera laut lagi macho,,,hahaha

pipoq said... on 09 April, 2012

rambo lagi best..sorang sorang pun leh kalahkan ramai musuh..ahahaha

mie said... on 09 April, 2012

hati putera!!
xkisah sape macho..
ehehhehe

mie said... on 09 April, 2012

pipoq!!
memang best,
boleh berlakon filem lagi, hehehehe

MAPPIAU said... on 09 April, 2012

uiii malaysia punyer ganeh dik ganeh! huhuhu

mie said... on 09 April, 2012

ye ke..
story la sikit...
ni mesti penah bat latihan sekali..
ahahaaa

mamaNoriz said... on 09 April, 2012

bukan senang nak layak jadi tentera kan...

gaji pun makin besar skang.... best!

mie said... on 09 April, 2012

itu la..
peluang terbaik pada yang ingin mencuba..
ehehheee

Iza Teratak Usang said... on 09 April, 2012

Assalam...
minat tapi tak lepas syarat fizikal..

mie said... on 09 April, 2012

dah ada minat itu pun dah cukup..
ehehehe

puanbee said... on 09 April, 2012

Pasukan komando malaysia susah jugak , adik ipar cerita pd saya dengan gambar dan video ..ada sekali tertengok video , semua komando buat latihan bogel ..huhu

mie said... on 09 April, 2012

macam2 latihan diorang...
kalo nak diikutkan..
hanya yang betul2 kental saja boleh jalani..
ehehheee

tehr said... on 09 April, 2012

Dulu ada minat gak nak jadi sojar ni
Tapi dah macam mana boleh jadi cikgu
hehe

mie said... on 09 April, 2012

sama la...
tapi tiba2 jadi engineer plak..
xde rezeki..
hahhahaaa

~ Mr Ej ~ said... on 10 April, 2012

untuk masuk askar skunk memerlukan sekurang2nya 3 kredit dan lulus bahasa english.
3 kredit : bahasa melayu
matematik
sejarah

* ini adalah syarat baru dengan skim gaji SSM yang baru.

# info dari jabatan arah ugat MINDEF.

mie said... on 10 April, 2012

thankz for sharing...
budak2 sekarang ramai bijak2 belaka...
hehehee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new