Yokohama Cosmo World Hiburan Simple Di Jepun

 Salam 1 Malaysia!!
Dari Osaka kita ke Yokohama pula. kalau diikutkan banyak lagi gambar di Universal Studio Japan tu. tapi nanti ada pula yang bosan, jadi berhijrah sekejap ke Yokohama. Masih ingat Wordless Wednesday ni? Ini kesinambungannya saja.

Yokohama Cosmo World terletak berhampiran dengan Hard Rock Cafe Yokohama dan Nippon Maru Memorial Park. Jika menggunakan JR Lines, sila berhenti di Sakuragicho Station. malas nak bercerita panjang, kita layan gambar sahaja.

 Sebelum nak main, belilah tiket!!
 Ber"disko" sambil memeningkan kepala
 Apesal tak ada orang ni?
 Sila bersedia untuk terkena percikan "muntah badang"
 Tempat sejuk pun ada rumah salji?
 Jika nak beli ice cream, order melalui "mesin di sebelah telur itu!!
 Rumah hantu ke ni? Dekat Melaka pun ada..
 Jangan risau kalau tersesat!! Banyak signboard
Comel!! Besar: 600yen, Kecil: 400yen

42 comment on Yokohama Cosmo World Hiburan Simple Di Jepun :

zool said... on 10 April, 2012

bestnya.. ada jumpa Eichira Oda, Tite Kubo, Masashi Kishimoto?? Mesti bestkan

mie said... on 10 April, 2012

xde jupe sapa pun...
orang2 jepun ni selalu busy..
ehehee

redlomo said... on 10 April, 2012

mcm menarik jer.. rasa mcm nak pergi jer..

mie said... on 10 April, 2012

kalau pergi jepun..
singgah la..
tapi ianya biasa2 saja..
ehehehe

iN said... on 10 April, 2012

mm kt pesta penang je...
Hahahahaha

azura said... on 10 April, 2012

nampak best tapi saya gayat

Mr PenyuBiru said... on 10 April, 2012

bestnyer dpt jalan2 jepun... ada jupe hotdog nakal tak? ahaha..

mie said... on 10 April, 2012

ubie!!
bukan pesta penang..
pesta yokohama....
heheee

mie said... on 10 April, 2012

azura!!
main benda yang xtinggi2..
heheehee

mie said... on 10 April, 2012

penyubiru!!
xde pula jumpa...
harap jumpa lagi nanti..
ehehhee

nuyui a.k.a miss YUI said... on 10 April, 2012

beshnyaaa...

mie said... on 10 April, 2012

xde la best sangat...
genting lagi best...
ehehheee

Kakzakie said... on 10 April, 2012

Tak apa kakak dapat tengok ajelah nak sampai sana entah bila...

tehr said... on 10 April, 2012

Bila la nak dapat sponsor gi jepun
Haha

mie said... on 10 April, 2012

kakzakie!!
insyallah, kalo de peluang..
sampai la..
ehehheee

mie said... on 10 April, 2012

tehr!!
itu la, xde ke sape2 nak sponsor blogger ke jepun..
ehehheee

ieda said... on 10 April, 2012

sure best tempat nie kan
huhuhu entah bilelahhh leh sampai akk nie ;)

mie said... on 10 April, 2012

kalau x tahu ni..
tahun depan boleh sampai..
ehehee

Ryu on ahsfantasy24.com said... on 10 April, 2012

jauhnya nak mengintai ke sana,
harap2 ada rezeki^^

mie said... on 10 April, 2012

boleh...
rezeki ada dimana2..
eheheee

Watierman said... on 10 April, 2012

Assalam Dik Mie..TQ ye sudi jenguk dapur sempit Akak tu...yap resepi kat dapur Akak sempoi jer..senang anak2 Akak nak refer ....dikemudian hari...Kalau Mie rasa boleh guna pakai resepi kat blog tu...Syukurlah...moga kena dengan selera Mie....wah...perjalanan jauh hingga ke Negara Matahari terbit...luas pandangan hendaknya..Enjoy ya!

J.Syazwana said... on 10 April, 2012

best nya !!!
insya allah one day kan.
hehehe

pipoq said... on 10 April, 2012

dulu masa bebudak, yokohama ni jenama tayar basikal je..

yastro said... on 10 April, 2012

Dengan usia aku skg...dh tak larat nak main mende2 ni dahh....kang ader lak yg muntah hijau...

Puan Kutu said... on 10 April, 2012

comel2 je simple hiburan dekat Yokohama nie.tp tgok dr gambar mmg dh best dh wpun simple..:)

mie said... on 10 April, 2012

watierman!!
xde la sempit mana..
janji mudah dan sedap...
xjauh mana pun berjalan..
hehehe

mie said... on 10 April, 2012

syazwana!!
insyallah, ada peluang tu..
ehehehee

mie said... on 10 April, 2012

pipoq!!
ye ke?
gue pun baru tau..
ehehehee

mie said... on 10 April, 2012

yastro!!
beri peluang orang muda pula..
ehehehee

mie said... on 10 April, 2012

puan kutu!!
itu la, tu baru sikit..
belum part extreme..
ehehehee

Aida Omar said... on 10 April, 2012

bestnye dapat pergi jepun.. nie dah macam kat genting je? hehehe.. pesta yokohama..

mie said... on 10 April, 2012

lebih kurang je...
tapi tengah bandar yokohama..
eheheee

Mak Lagenda said... on 11 April, 2012

Bilaaaaaaa la mak ni nak merasa pi ke Jepun ni yek??

Jenuh nak menabung nak kesana ni kot..

mie said... on 11 April, 2012

xpe, kita menabung dulu..
dah penuh boleh la pergi..
ehehehe

aLya maNip said... on 11 April, 2012

bila la agaknya legoland malaysia nak siap..jeles dapat main2 kat taman tema cenggini.hihi

mie said... on 11 April, 2012

hujung tahun ni siap...
jom gi legoland..
ahahahaaaa

RazFiRa said... on 11 April, 2012

satu hari nanti saya nak g jepun jugak!! yeah!

mie said... on 11 April, 2012

harap2 ada peluang tu..
eheehheee

tiefazatie said... on 11 April, 2012

wah..untung la awk...best2..hee

mie said... on 11 April, 2012

nasib je tu..
kalo ada peluang singgah la..
ehehee

aReLaN said... on 16 April, 2012

selalu gi sakuragicho tapi main kat cosmo world tu skali jela.tak mampu nak main slalu.melayang duit jawabnya.hoho

mie said... on 16 April, 2012

ye la..
kos hidup kat jepun tinggi..
sekadar merasa cukuplah..
eehhehee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new