Merentasi Di Bawah Jambatan Akashi Kaikyo, Jepun

 Salam 1 Malaysia!!
Ramai pula yang "confuse" dengan cerita-cerita Jepun sebelum ini. Kebetulan saja aku berada d Jepun!! Bukannya sambung study atau melancong, tetapi atas urusan kerja. Kerjanya berkaitan dengan background blog ini. Credit gambar atas : Ann

Tahukah anda, "Jambatan Akashi Kaikyo merupakan jambatan gantung yang terpanjang di dunia". Sudah banyak kali melalui jambatan ini. Itupun apabila kapal menuju ke Port Himeji. Untuk tahu lebih lanjut, boleh cari dalam wikipedia. Dalam ini, cuma ada gambar-gambar semasa merentasi di bawah jambatan Akashi Kaikyo.

P/S: Alhamdulillah!! Berhati-hati sesiapa yang tinggal berdekatan pantai
 Kapal bersedia merentasi bawah jambatan Akashi Kaikyo
 Betul-betul berada di bawah jambatan
 Selamat merentasi jambatan gantung terpanjang di dunia
 Antara kapal-kapal yang sedang berlayar.
 Banyak juga kapal area sini
 Antara bot-bot pelancong 
 Selamat tinggal Jambatan Akashi Kaikyo
Meneruskan perjalanan ke Port Himeji

26 comment on Merentasi Di Bawah Jambatan Akashi Kaikyo, Jepun :

tehr said... on 12 April, 2012

Satu pengalaman yang sangat menarik dan sukar juga untuk mengalaminya

mie said... on 12 April, 2012

kalo selalu...
dah rasa biasa pula..
ehehhee

yusuflaili(Goku) said... on 12 April, 2012

seronok jugak dapat berlayar diluar negara...

mie said... on 12 April, 2012

itu la peluang yang ada..
berlayar sambil bercuti..
ehehee

anie said... on 12 April, 2012

tentu seronok

pipoq said... on 12 April, 2012

jepun dah bye2..lepas ni ke mana pulak kita ?

hidayah said... on 12 April, 2012

Nak pegi!!! Jeles lg gn mie!! Sokmo jeles gn mie dlm diam2 hahaha. Skrg br brani nk bgtaw agagaga (ecewahhhh ko yaya) Jeles +ve dakpe dok. Akashi kaikyoooo.

hcvvorld of Travels and Photography said... on 12 April, 2012

panjang giler..lagi2 kat atas kapal Petronas...hang kerja kat Petronas ke ? hehe

izan mama mia said... on 13 April, 2012

pengalaman yang best...:)

fae jamal said... on 13 April, 2012

menakjubkan! :D

madammondoq said... on 13 April, 2012

seramnya tgok jambatan tu.. tapi cantik!!

fiezaradzi said... on 13 April, 2012

macam menarik jer.. huhu.. teringin nak ke jepun..

mie said... on 13 April, 2012

anie!!
kalau first time seronok la..
kalau dah selalu, naik bosan..
ehehee

mie said... on 13 April, 2012

pipoq!
kita pergi jepun balik la..
ahahaaa

mie said... on 13 April, 2012

yaya!!
gue lagi jeles kat naufal tu..
kecik2 dah ada kat kampung gue..
ahahhaaa

mie said... on 13 April, 2012

hevvorld!!
memang panjang pun...
xde kaitan pun dengan petronas..
lambang saja..
ehehehee

mie said... on 13 April, 2012

izan!!
itu la, saja nak share..
hehehe

mie said... on 13 April, 2012

fae!!
kebetulan saja lalu situ..
eheheheee

mie said... on 13 April, 2012

madammondoq!!
apa yang seramnya?
tapi memang cantik..
eheehhe

mie said... on 13 April, 2012

fiezaradzi!!
memang menarik..
jom la ke jepun..
ehehehee

zool said... on 14 April, 2012

Pergh naik kapal tu.. tak penah naik. lebih2 pun naik bot je

mie said... on 14 April, 2012

ye ke..
nanti ada peluang la..
ehehehe

tiefazatie said... on 14 April, 2012

wah..untung ah..keje jln2 keliling dunia..=)

mie said... on 14 April, 2012

untung ke??
bergantung kepada nasib je ni..
hehhehe

aReLaN said... on 16 April, 2012

aku dok jepun dulu pon tak pernah jejak jambatan tu.hahaha

mie said... on 16 April, 2012

ye ke..
dah slalu lalu bawah jambatan tu..
atas jambatan je belum lagi..
ehehehe

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new