Elani, Elena Dan Elise English Country Home

 Salam 1 Malaysia!!
Tiba-tertarik dengan konsep rumah "English Country". Lagipun ada projek perumahan "English Country". Hendak membeli tak cukup bajet tapi hanya mampu melawat show house saja la. Tunggu juga kalau ada sesiapa nak sponsor rumah begini.

Elani, Elena dan Elise merupakan 3 jenis rumah berkonsepkan "English Country". sesiapa yang rasa nak tinggal di Kedah, boleh saja melawat show house di Ambangan Height, Sungai Petani. Sempat juga "snap" walaupun ada simbol "Dilarang menangkap gambar".

 Elani English Country House
 Ruang tamunya terhad
 Hanya ada beberapa ruang saja.
 Dry Kitchen & Wet Kitchen
 Menuju ke bilik utama
 Bilik utama agak besar
 Balkoninya sempit dan rapat
 Bilik lain agak kecil
 Perlu tambah RM15000 jika mahu tangga ke bumbung
 Atas bumbung luas!! boleh buat termpat berjemur
 Elena English Country House
 Ruang tamu yang agak luas
 Ruang makan pun luas
 Dry kitchen ala english
 Wet Kitchen yang berasingan
 Bilik-biliknya besar
 Bilik utama lebih luas
 Bilik bacaan pun luas
 Elise English Country House
 Pandangan ruang tamu dari atas
 Tempat makan yang strategik
 Tangga ke tingkat atas
 Hanya bilik utama di tingkat atas
 Dry Kitchen yang unik
 Wet Kitchen yang berasingan
Bilik cantik dihiasi
Ruang bacaan yang kemas



29 comment on Elani, Elena Dan Elise English Country Home :

Telor Power said... on 22 May, 2012

best giler kalau aku dapat rumah sebegini....
bilalah akan dapat aku milikinya?

mie said... on 22 May, 2012

itulah..
siapa la yang nak bagi free ni..
ehehehee

tehr said... on 22 May, 2012

tak dapat la aku nak membelinya
rumah yang dok ada ni pun tak siap2 lagi ni

iN said... on 22 May, 2012

wawah...
cantik cantik cantik...
(boleh puji je..nk beli x mampu..hahaha)

mie said... on 22 May, 2012

tehr!!
xpe, kita slow2..
harapp ada yang sudi sponsor..
ehehhee

mie said... on 22 May, 2012

ubie!!
memang cantik...
nak buat camna..
dapat puji saja..
ehehehe

pipoq said... on 22 May, 2012

pasaran rumah di Kedah boleh kata agak murah jugak kalo nak bandingkan dengan negeri lain..tapi kalo rumah sebegini tak tau la berapa K harganya..hehehe..

suka jugak tengok showhouse ni..pehtu balik buat lakaran hasil idea dari showhouse tu untuk membina rumah impian pulak..

sissyira said... on 22 May, 2012

salam...


comelnya..teringin nak miliki satu,,tp barangkali dalam mimpi sahaja kot..hehe




jemput joint contest syira :

http://www.sissyira.com/2012/05/contest-2-kata-kata-indah-sticky-post.html

chii said... on 22 May, 2012

cantiknya..rumah konsep english mmg lawa =)
bila la dpt satu ni..ehehhe

mie said... on 22 May, 2012

pipoq!!
dari rumah contoh la boleh terbit idea ...
kadang2 suka melawat rumah contoh je..
walaupun tahu xdapat nak miliki..
eheheee

mie said... on 22 May, 2012

sissyira!!
sesekalai, dapat brmimpi pun sudah cukup..
eheheeee

mie said... on 22 May, 2012

chii!!
itu la, teringin juga nak satu...
eehehee

Puteri Iqa Izyan said... on 22 May, 2012

fuhhh. esok nak pergi tempah la rumah ni. hak3..

mie said... on 22 May, 2012

bagus2...
tempah la ye...
nnti boleh jadikan asrama..
ehehee

Myra Jay said... on 23 May, 2012

Nama rumah kemain sedap lagi..

Tapi cantik yang Elani tu.. :)

Duit pun kena cantik jugaklah :)

Myra Jay said... on 23 May, 2012

Klau ikutkan ke 3 3 nya cantik, masing2 punya minat kan..

Boleh la nak p melawat..

Nk beli tu tak tau bila :)

onlajer said... on 26 May, 2012

boleh tiru nih,untuk projek akan datang hehe

mie said... on 05 June, 2012

myra!!
minat masing2...
tapi design nya memang menarik..
ehehehheee

mie said... on 05 June, 2012

onlajer!!
tiru sikit2 je..
ehehehhee

Noor Hafirdaus said... on 22 October, 2012

mudah-mudahan loan utk rumah elani approve...elani tak mahal pun xsampai 300k

Hairyz Masalanz said... on 17 November, 2012

mie.. bp harga tiga2 rumah nie? mcm mahal giler..

mie said... on 22 November, 2012

hafirdaus!!
xbuat loan pun..
hnya melihat keindahan rumah tu je..
ehhehe

mie said... on 22 November, 2012

hairy!!
memang mahal la...
aku cuma gi tengok design je..
xmampu nak miliki..
ehehehehe

Anonymous said... on 05 January, 2013

berapa hareghe ni?

mie said... on 05 January, 2013

harga boleh la melawat websute ambangan height..
ehehhehe

Ain Najwa said... on 22 August, 2013

Mmg lawa2 rumah ni.
Elani 315K
Elena 395K
Elise 400++K..x ingat sgt sbb diluar kemampuan..huhu..
Ada jugak yg lain lawa2 hrga dlm 268K -308K..rumah Impiana n Idaman..

mie said... on 03 September, 2013

betul tu...
yang lain pun lawa2....
yang penting beli ikut kemampuan..
ehehehee

zahidahwahid said... on 15 January, 2014

wah!!! teruja tengok rumah ni... nak sebijik... hehehe

e_zoo_one said... on 26 February, 2014

alhamdulilah baru selesai sediakan dokumen untuk elani