Cara-Cara Memakai Serban

 Salam 1 Malaysia!!
Kembali bersiaran walaupun hanya sementara. Maklum la, tengah ada line. Jadi perlu digunakan sebaik yang mungkin. Sekali tengok gambar diatas ni, rasa macam diri sendiri la pula. 

Nampak hensem bergaya bila berserban ni. Tambahan pula kalau budak-budak berserban. Nak belajar memakai serban? Jom ikuti cara-cara memakai serban. Sesuai juga dipakai untuk ke Masjid nanti. Selamat Mencuba!!


59 comment on Cara-Cara Memakai Serban :

Telor Power said... on 06 June, 2012

nice....dahulu semasa di sekolah tahfiz saya diajar banyak cara memakai serban...dan pelbagai jenis juga

siap ada nama tertentu lagi tu bro

Syira Blog said... on 06 June, 2012

salam.

mmg hensom kalau lelaki pakai serban, tp dia bukan suamiku..huhu

suri said... on 06 June, 2012

loh sy ada buat toturial ..youtube bab ini hee..tpi bulan lepas punya entri..

terbaik klu anak2 muda skrg pakai.tpi blh di kira dg jari ya bro..slu sy jumpa budak2 pondok je genar lagu ni

MR Penyubiru said... on 06 June, 2012

jujurnya aku tak pernah pakai serban..

ada juga sekolah pondok/tahfiz yg ada cara tersendiri pakai serban.

Boni JLL3 said... on 06 June, 2012

wah!! thanks for the info bro.. ramai yang tak tau cara pemakaian serban ni sebenarnya

chii said... on 06 June, 2012

Memang kacak bergaya. Chii suka tgk ank muda pakai serban ^_____^

mie said... on 06 June, 2012

Telor!!
Gue baru nak refresh balik..
Dulu penah pakai la...
Heehhehehe

mie said... on 06 June, 2012

Syira!!
Nampaknya si suami kena berserban la lepas ni...
Hehehehe

mie said... on 06 June, 2012

Suri!!!
Ye ke?
Kena cari lepas ni...
Hehehehe

mie said... on 06 June, 2012

Penyubiru!!
Cara tersendiri tu yang unik...
Hehehe

mie said... on 06 June, 2012

Boni!!
Kadang2 main lilit pun dah ok..
Hehehehe

mie said... on 06 June, 2012

Chii!!
Tambahan kalau budak2 kecik macam gambar diatas tu..
Hehehehe

Iza Teratak Usang said... on 06 June, 2012

Assalam..
Akan ku pakaikan pada anakku nanti, itu pun kalau ada anak lelaki coming soon..

onlajer said... on 06 June, 2012

masih lagi dikalah kan dunia lah,rasa kalau pakai mcm semua orang tengok je,hehe

mie said... on 06 June, 2012

iza!!
insyallah...
ada la anak lelaki tu..
ehehheeee

mie said... on 06 June, 2012

onlajer!!
pakai je kat rumah...
ehehheee

CIK TOM said... on 06 June, 2012

lelaki pki serban nmpk kacak :)

pipoq said... on 06 June, 2012

biasa pakai waktu Ramadhan & Syawal je..

Mak Lagenda said... on 06 June, 2012

Allah..sejuk hati klu tgk anak2 kecik kita pakai serban camnih kan..

Anak mak?? Si angah tu..jgn kata serban, topi? songkok?? Semua benda jangan mimpi nak boh atas kepala dia..

Puteri Iqa Izyan said... on 06 June, 2012

baru tauuuuuu ^_^
selama duk pikir2 caner la orang duk pakai serban. hee

tehr said... on 06 June, 2012

memang comel sangat tengok budak2 pakai serban
sejuk mata memandang

RazFiRa said... on 07 June, 2012

ooo camtu,, pasni nk try la! hehe

Adylia Qarissa said... on 07 June, 2012

nampak ada nur kat muka adik2 nie )

nizamghazi said... on 08 June, 2012

Mungkin aku kena pakai serban untuk kelihatan lebih kacak. Dulu time2 arqam aku layan. Sekarang dah tak pakai

anamizu kaito said... on 08 June, 2012

wahhhh cmtu caranye ye?
cik ana pon baru je tahu :)






luv,
cik ana

cinnamon.com said... on 10 June, 2012

comel aje..
sejuk bila memandang.

Myra Jay said... on 10 June, 2012

Bila tengok lelaki pakai serban ni nampak sejuk je mata memandang.. :)

Edy Zaidi said... on 11 June, 2012

lama xpakai serban..dulu time belajar kat smka, wajib pakai serban..huhu

Kancil 8349 said... on 12 June, 2012

ndak pernah pakai lagi...hehehe

aLya maNip said... on 13 June, 2012

sejuk hati tgok budak2 yg berserban ni..hehe

MrJocko said... on 13 June, 2012

aku pun tak berapa pandai pakai serban, bagus la sini ada info

SukaShare said... on 14 June, 2012

Yang paling kecik tu...Mesti ada orang pakaikan tu =)

Bazilah said... on 15 June, 2012

Assalamualaikum! Tumpang lalu, nak bagitau ni ade pertandingan Lose Weight Challenge, boleh menang sampai rm1000 woh! Best!

Telor Power said... on 18 June, 2012

selamat beramal hihihihi

nurkaloi said... on 19 June, 2012

kaloi tak tawu nk ajar spe pkai serban heheh

L said... on 23 June, 2012

serban time jumaat.. keh3...

kiwi said... on 26 June, 2012

alahai cutenya..sejuk perut mak dia mengadung tengik gambar ni ^^

mie said... on 26 June, 2012

cik tom!!
gue pernah pakai serban...
hehehehe

mie said... on 26 June, 2012

pipoq!!
ramadhan dan syawal kian menjelma...
nampaknya akan ada yang berserban..
eehhehee

mie said... on 26 June, 2012

mak lagenda!!
itu la, sejuk je hati ni...
arap nnti si angah akan cuba berkopiah..
ehehee

mie said... on 26 June, 2012

puteri iqa!!
kalau slalu main lilit je...
ni ada sikit caranya..
ehehehe

mie said... on 26 June, 2012

tehr!!
sejuk mata memandang..
tambahan kalau anak sendiri..
ehehehee

mie said... on 26 June, 2012

razfira!!
ada juga nak try ye..
hehehee

mie said... on 26 June, 2012

adylia!!
dari kecik dah terserlah nurnya..
eheheheee

mie said... on 26 June, 2012

nizamghazi!!
walaupun kadang2...
janji ada juga cuba memakainya..
ehehehee

mie said... on 26 June, 2012

anamizu!!!
mudah stepnya..
boleh cuba untuk anak2 nanti...
hehehee

mie said... on 26 June, 2012

cinnamon!!
memang comel...
sebab ada nur tu yang sejuk..
ehehhee

mie said... on 26 June, 2012

myra!!
ye ke, nak kena slalu pakai ni..
ehehheee

mie said... on 26 June, 2012

edy!!!
wajib ke pakai dulu?
gue kadang2 je pakai..
ehehehee

mie said... on 26 June, 2012

kancil!!
boleh mencubanya lepas ni...
ehehheee

mie said... on 26 June, 2012

alya!!!
itu la, terpancar nurnya...
hehehehe

mie said... on 26 June, 2012

mrjocko!!
boleh la mencubanya nanti..
ehehehe

mie said... on 26 June, 2012

sukashare!!!
semestinya, nampak kemas je..
ehhehehe

mie said... on 26 June, 2012

bazilah!!
thank untuk informasinya..
ehehehee

mie said... on 26 June, 2012

telor!!!
sama2 kita beramal..
ehehehe

mie said... on 26 June, 2012

nurkaloi!!
nanti ada anak sendiri..
boleh ajarkan..
ehehehee

mie said... on 26 June, 2012

L!!
bila2 masa pun boleh pakai..
ehehehee

mie said... on 26 June, 2012

kiwi!!
bukan saja ibu yang mengandung..
kita yang melihat pun sejuk saja mata ni..
ehehehee

shanorita hashim said... on 07 November, 2014

Ada ke serban cam ni yg ready made utk budak 6 tahun.. kalau ada nak sgt tau..0122261266..nak pakai masa konvo..bantuan pada siapa yg tahu..utk pelajar pra tahfoz

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new