Selamat Hari Guru

Salam 1 Malaysia!! "Selamat Hari Guru" dan "Happy Teacher Day". Inilah ungkapan yang paling popular pada setiap 16 May. Sudah jadi tradisi memberi hadiah sewaktu Hari Guru walaupun itu bukan yang diimpikan. Apa hadiah untuk guru-guru anda?

Dikesempatan ini, nak ucapkan "Selamat Hari Guru" @ "Happy Teacher Day". Walaupun tak banyak buat masalah, tapi tetap hendak mohon ampun dan maaf. Mungkin ada kata-kata yang terguris hati terutamanya untuk guru-guru yang pernah mengajar aku di sekolah.

Tadika Perpaduan Sungai Senam, Ipoh (1990-1991)
Sekolah Rendah Kebangsaan Datuk Kelana, Tapah (1992-1994)
Sekolah Kebangsaan Yan Kechil, Yan (1995-1997)
Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Yan, Yan (1998-2002)
Akademi Laut Malaysia, Melaka & Terengganu (2003-2006)
South Tyneside College, UK (2007-2008)

P/S: Hilang mood dengan blogspot. Banyak komen dari entry-entry lepas hilang.

50 comment on Selamat Hari Guru :

iN said... on 17 May, 2011

hehehe...gue nk komen pun ms tuh x bleh komen...
selamat hari guru gak pakcik...ehe...
:P

Prince Halilintar said... on 17 May, 2011

same wif me..hlg mood dgn blogspot ni dan fikiran buntu byk berfikir..

Slmt hari guru jugak..

puteri ain said... on 17 May, 2011

selamat hari guru :)

Nadia Mashuri said... on 17 May, 2011

woh.. termodinamiklah..
hehee..
selamat hari guru..

zacky ~786~ said... on 17 May, 2011

selamat hari guru ~

MAPPIAU said... on 17 May, 2011

selamat hari guru jugak, seingat akak rasenyer tak penah bagi ape2 hadiah kat cikgu mase sekolah dulu hikhikhik

eh yeke banyak komen ilang? nanti sat akak cek akak punyer.

DaHLia said... on 17 May, 2011

kalo hilang mood, kena pindah ke WP laa kut :D

khairunnisa ♥ said... on 18 May, 2011

selamat hari guru jugak ^_^
doakan blogspot xde mslh lg.
amin.......

fiezah91 said... on 18 May, 2011

selamat hari guru untuk semua guru2 di malaysia.. ngeee..

pstt lps ni g wp la kalau tak nak komen hilang.hehehe

mie said... on 18 May, 2011

ubie!!
terima kasih anak murid ku..
ahahhaaaa

mie said... on 18 May, 2011

prince!!
jangan teruskan kan buntu..
cuba ubati buntu tu..
eheheeee

mie said... on 18 May, 2011

puteri ain!!
selamat hari guru

mie said... on 18 May, 2011

nadia!!!
alamak, pinjam buku ye..
eheheeee

mie said... on 18 May, 2011

zacky!!!
selamat hari huru juga..
eheheheee

mie said... on 18 May, 2011

mappiau!!
banyak juga...
itu yang lece..
ehehheeee

mie said... on 18 May, 2011

dahlia!!
dalam proses nak belajar..
eheeheee

mie said... on 18 May, 2011

khairunnisa!!
ntah la, mcm akan ada masalah lagi..
ehehheee

mie said... on 18 May, 2011

fiezah!!
dalam proses la ni..
eheheee

MDHAFiZ.NET said... on 18 May, 2011

Banyak blogger post ttg cikgu hari nih..hehe

M a W a D D a H said... on 18 May, 2011

slmt hari guru mie...sbb hari engineer xde, ucap slmt hari guru je la...hehe

nurkaloi said... on 18 May, 2011

bro mie
hadiah hari guru yg paling best time cmni kan kan
hanyelah kejayaan pelajar nye
betul tak ??
sila ckp betul hahahah

gadisbunga said... on 18 May, 2011

hey, kite sekampung!

org Yan kan?

pipoq said... on 18 May, 2011

selamat hari guru jugak buat tuan blog yang mengajar banyak tentang cerita laut..hehhe

suri said... on 18 May, 2011

selamat hari guru bg semua guru2 yg berada di malaysia :)

bro mie pinjamkan saya buku yang las tu cam best jer heeee..

Siti Nurhayati Dollah said... on 18 May, 2011

Selamat Hari Guru untuk semua yang bergelar pendidik.

NOOR FATIN said... on 18 May, 2011

selamat hari guru! heehhe

miss nina said... on 18 May, 2011

tanpa guru, siapalah kita, ye dak?

nabilah_2908 said... on 18 May, 2011

Selamat Hari Guru tuk semua warga pendidik.. ;)

bila blogspot bermasalah....ngeluh sn sini...bila dah ok...mood nk berblog tu...mula lemau...ni pun tgh panas enjin...tuk kembalikan semula mood berblog.. ;)

mie said... on 18 May, 2011

mdhafiz!!
penghargaan buat guru..
hehehheee

mie said... on 18 May, 2011

awaddah!!
gue trima, walaupun cuma pernah bercita2..
eheheee

mie said... on 18 May, 2011

nurkaloi!!
akhirnya memberi jawapan yang tepat..
eheehehee

mie said... on 18 May, 2011

gadisbunga!!
sekampung ye...
heheheee

mie said... on 18 May, 2011

pipoq!!!
tiba2 gue plak jadi guru..
eheehheee

mie said... on 18 May, 2011

suri!!!
alamak, buku tu best ke?
penat oo nak study..
eheheee

mie said... on 18 May, 2011

siti!!!
selamat hari guru juga!!
hehehee

mie said... on 18 May, 2011

fatin!!
selamat hari guru juga...

mie said... on 18 May, 2011

miss nina!!
betul tu..
perlu diberi penghargaan..
eheheee

mie said... on 18 May, 2011

nabilah!!
nak panaskan enjin pun ambil masa ni...
selamat hari guru..
ehehheee

Amirrah Zawani said... on 18 May, 2011

laaa..
mie skolah kat yan rupanya..
umah tok saya dekat2 dgn sekolah agama yan tu.. :)

mr.syazwan said... on 19 May, 2011

SAYA SAYANG GURU SAYA

DIA YG BUAT SYA PANDIA MEMBACA DAN MENGIRA

=_=

tehr said... on 19 May, 2011

selamat hari guru
terima kasih juga kepada pelajar
tanpa pelajar, tak ke mana guru yang ada

.sweet-ants. said... on 19 May, 2011

selamat hari guru..
nak jd guru mcm cter gemilang..huuhuu

mie said... on 19 May, 2011

amirrah!!
ye ke, patut la macam pernah nampak..
hahahaaaaa

mie said... on 19 May, 2011

syazwan!!
jasa guru memang kena dikenang..
eheheee

mie said... on 19 May, 2011

tehr!!
terima kasih juga buat guru....
mendidik anak bangsa...
khasnya buat tehr...

mie said... on 19 May, 2011

sweet!!
apa kelebihan cikgu gemilang tu..
hehehehee

kiwi said... on 19 May, 2011

selamat hari guru..wlaupn dh lmbt..hihi

mie said... on 19 May, 2011

xpe, janji kira wish unruk semua guru Malaysia
hheehheee

Afzainizam said... on 19 May, 2011

Cikgu

Bukan setakat mengajar ilmu
kena baca banyak buku
serba serbi kena tahu
kalau tak haru biru
murid-murid bercelaru
tiada tempat rujukan padu
gurulah 'mesin' setiap waktu.

Pagi-pagi cikgu jadi kerani
siapkan dokumen rasmi
ambik kedatangan murid setiap pagi
siapa hadir siapa tak mari
semuanya kena hitung dengan teliti
ada yang sakit
cikgu kena jadi 'misi'.

Cikgu kena pandai jadi kawan
murid-murid inginkan perhatian
dalam kelas ada yang meragam
bertingkahlaku tak ikut peraturan
banyak kena belajar ilmu menawan
agar murid hormat dan sopan
tiada yang melawan.

Cikgu juga kena pandai berlakon
mengajar dengan penuh tekun
murid berminat pulang otak tak kosong
menyampai ilmu bercontoh bukan omong kosong
murid mudah faham tak terlopong
bila ujian markah tak kosong.

Cikgu juga kena pandai melatih
apa saja bidang yang dipilih
kena belajar walau bertatih
demi anak didik yang dikasih
kebolehan guru kena tercanggih
tidaklah murid terhegeh-hegeh
mencontohi guru yang terpilih.

Guru juga kena pandai berkebun
kalau tak sekolah jadi macam dusun
tanam pokok-pokok bersusun
nampak cantik kemas dan anggun
pendek kata semua kerja kena pulun
itulah kerja guru bertahun-tahun
walaupun dipandang serong.

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
diy spray bumper dan grip handle pintu

mie said... on 19 May, 2011

tu dia!!
bermadah puisi..
ehehehee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new