Penginapan Percuma Di Hotel De ART

 Salam 1 Malaysia!! Kita kembali dengan special entry buat Hotel de ART. Kenapa mesti special? Ini disebabkan aku telah di sponsor oleh Hotel de ART untuk menginap disana sambil memilih bilik superior deluxe yang menjadi pilihan.

Hotel de ART, Shah Alam merupakan hotel bertemakan seni yang pertama di Malaysia. Mempunyai pelbagai corak bilik dengan harga yang berpatutan, (RM88 hingga RM188). Untuk kali ini, aku telah memilih "Pharaoh's Conquer" yang lebih kepada ancient greek style.

Sekalung penghargaan kepada Miss Jenny (Manager Hotel de ART) kerana sudi melayan karenah blogger picisan ini. Pertama kali menjejak kaki di dalam hotel ini sudah menggambarkan suasana seninya. Apatah lagi bila melawat seluruh kawasannya.

Hotel yang mempunyai kelengkapan setanding hotel 5 bintang, pasti dapat menarik perhatian  pengunjung luar. Selain ucapan terima kasih, hanya gambar menarik saja dapat disajikan. Dengan harapan, Hotel de ART terus berkembang dan menjadi tarikan pelancong.

 Ukiran syiling dengan lampu yang menampakkan kemewahan Hotel de ART
 Lounge Hotel de ART kemas dan mewah
Bilik hotel "Pharaoh' Conquer", ancient greek style
 Selesanya tidur di Hotel de ART
 Sinaran lampu menyerlahkan lagi suasana bilik Hotel de ART
 Antara kemudahan yang ada di dalam bilik hotel
 Bilik air yang kemas, bersih dan selesa
 Ruang Penyambut Tingkat 1 Hotel de ART
 Laluan Bilik 108 hingga 117
 Laluan Bilik 101 hingga 107
 Ruang Penyambut Tingkat 2 Hotel de ART
 Laluan Bilik 201 hingga 207
 Laluan Bilik 208 hingga 217
 Pintu lift hotel yang menceriakan
 Corak-corak didalam lift hotel
 Terdapat juga voucher makanan di Hailam Kopitiam dari Hotel de ART
Suasana pagi dan malam Hotel de ART
Wangian bunga menyerikan Lounge Hotel de ART

88 comment on Penginapan Percuma Di Hotel De ART :

mcm ni lah said... on 20 April, 2011

ish ish ishh mmg detail nye art hotel ni,. tiap2 ruangan ade art tersendiri,.. sambil tinggal jejak

mie said... on 20 April, 2011

begitulah....
inilah seninya, lain dari yang lain..
hehheeee

hana said... on 20 April, 2011

wow..
smart abes die nye hotel...
menarik2..
=D

decrewz said... on 20 April, 2011

Pergh.. Cantik bro.. Mahal x? Berapa baget nginap semalam?

mie said... on 20 April, 2011

hana!!!
memang smart, selesa je..
eheheee

mie said... on 20 April, 2011

decrew!!
xde la mahal sangat...
harga bermula dari RM88 hingg RM188...

MataHati @ MH said... on 20 April, 2011

hebat jugak hotel ni.. penuh berseni

mr.syazwan said... on 20 April, 2011

sbb apa ko begitu mudah di sponser begitu mudah je???

aishhh ni yg makan hati ni

KUREKURE COMEL said... on 20 April, 2011

perhhhh....mmg cantik...nmpk mcm hotel mahal kan....



mewah dgn hiasan dalaman..hotel baru ek...layanan ok tak?

NurLailatul said... on 20 April, 2011

wow..betul2 best...

buDAK keCIK said... on 20 April, 2011

okayh! ak teruja tgk lif dia!!

menawan sgt tuh. xprnah2 lg ak tgk hiasan dlm lif brbunga2.

chantek. like this

nelly said... on 20 April, 2011

smartnya !!!!

jeles2

pipoq said... on 20 April, 2011

wow..tgk luaran cam bujet hotel je..

mie said... on 20 April, 2011

matahati!!!
memang hebat hotel ni..
eheehhehee

mie said... on 20 April, 2011

syazwan!!
gue kan artis juga..
hahahhaaa

mie said... on 20 April, 2011

kurekure!!
agak baru juga, layanan pun tip top...
eheheheee

mie said... on 20 April, 2011

nurlailatul!!
memang best...
ehehehee

mie said... on 20 April, 2011

budak kecik!!
liftnya memang berbunga2...
hehehee

mie said... on 20 April, 2011

nellly!!!
memang smart, seronok je kat sana...
hehehheee

mie said... on 20 April, 2011

pipoq!!
lebih kurang camtu la..
tapi setanding hotel 5 bintang..
eheheheee

MAPPIAU said... on 20 April, 2011

wauu!!! speechlesss..santekkknyeeee...

harus goda papairfan neh ajak pegi sane huhuhu :P

Prince Halilintar said... on 20 April, 2011

princenye rumah dekat sgt gan situ..tapi tak pernah menginap situ pun setakat makan kat hailam kopitiam pernah la..hehe

HonEyBuNNy said... on 20 April, 2011

cantik bangat hotel neh..penuh dengan kesenian...;_)

Nur Naimah Nashreen said... on 20 April, 2011

cmni la kn , dtg ta btawu , dpn umah je kot ..

mie said... on 20 April, 2011

mappiau!!
goda jangan x goda...
jangan lupa ajak gue skali..
hahahaaa

mie said... on 20 April, 2011

prince!!!
apa salahnya mencuba nanti...
hehheeee

mie said... on 20 April, 2011

honeybunny!!
memang penuh dengan unsur seni...
eheheeee

mie said... on 20 April, 2011

nekmah!!
lupa nak bagitau...
lain kali la, hehehee

Solihin Zubir said... on 20 April, 2011

wow! mabeles!

kalau honeymoon tdoq kat hotel ni gempak jugak..

best la ang dpt pi free.. haha..

mie said... on 20 April, 2011

itu la rezeki...
bukan senang nak dapat..
ehehehee

moonie said... on 20 April, 2011

saya ingin bertanya kenapa tuan blog neh asik dapat sponsor?

kenapa?

hotel neh kat shah alam tepi i-city tu kan?

mie said... on 20 April, 2011

gue pun xpasti...
tapi itulah dinamakan rezeki...
join saja mana2 contest...
ye, berdekatan i-city..
hehehe

nur ikhyar dee said... on 20 April, 2011

wuiyo...cantiknya hotel nie... :)

puteri ain said... on 20 April, 2011

fuyooo !! lawa gilaaa hotel niiii ...
suka2 :)

Anonymous said... on 20 April, 2011

mmg cantik sgt hotel ni...kreatif dgn seni!!!!-shiela nasir-

mie said... on 20 April, 2011

qeat!!
memang cantik...
hehehee

mie said... on 20 April, 2011

puteri ain!!
lawa, cantik...
macam2 la...
apa kata mencubanya..
eheheee

mie said... on 20 April, 2011

sheila!!
itu la, tu yang lain dari lain..
eheheheee

miss nina said... on 20 April, 2011

cantiknya dekorasi
tentu menarik :)

Raji berkata said... on 20 April, 2011

woahhhh lawanyer >.<
nk rumah cm hotel tu boleh tak
hahaha

zahidah dihaz said... on 20 April, 2011

wah!!! cantiknya....teruja...berapa harga satu malam cik mie? mana tau kot2 ada rezeki dapatlah merasa bermalam kat sana...



New Entry: Petua mengelak pitan

M a W a D D a H said... on 20 April, 2011

fuyooo..nampak mewah tu...ade duit, leh la pegi situ...:)

nabilah_2908 said... on 20 April, 2011

wah..cantiknya..deco ala2 english style... ;)

fiezah91 said... on 20 April, 2011

pergh! cantik!! nampak mewah hotel tu

lea said... on 20 April, 2011

cantek gile hotel neh...

khairunnisa ♥ said... on 20 April, 2011

bestnya ^_^ orang pernah pergi satu hotel kat langkawi tahun lepas. simple tapi lengkap *(^-^)* memang best la kalau lengkap :)

mie said... on 20 April, 2011

miss nina!!
semestinya menarik..
tu baru ruang lounge..
eheehee

mie said... on 20 April, 2011

raji!!
gue pun teringin hias rumah camni..
eheheeee

mie said... on 20 April, 2011

dihaz!!
murah je...
dalam lingkungan RM88 - RM188...
eheheee

mie said... on 20 April, 2011

mawaddah!!
xde la mahal mana pun kat sana..
ehehehee

mie said... on 20 April, 2011

nabilah!!
memang cantik, banyak lagi design tu..
eheheheee

mie said... on 20 April, 2011

fiezah!!
mewah, tapi harga memang berpatutan..
eheheeee

mie said... on 20 April, 2011

lea!!
memang cantik...
cuba la nanti...
eheheeee

mie said... on 20 April, 2011

khairunnisa!!
tambah2 bila hotel tu unik..
pasti ramai nak cuba..
eheheheee

LolliPop duDe said... on 20 April, 2011

chicken chop kat hailam kopitiam sebelah tu shedap gila!

amny said... on 20 April, 2011

perhh!!setaraf 10bintang..hahaha..

mie said... on 20 April, 2011

lollipop!!
gue xrasa lagi chiken chop..
kena try ni, hehehee

mie said... on 20 April, 2011

amny!!!
setaraf tapi lebih murah...
baguskan.. heheee

Lin Azlina said... on 20 April, 2011

mahal tak hotel tu?

mie said... on 20 April, 2011

xde la mahal mana..
dalam lingkungan RM88 hingga RM188

tehr said... on 20 April, 2011

memang banyak nampak hiasan seninya
warna warni kat luar dan penuh berseni kat dalam

memang lain dari yang lain

cik fza said... on 20 April, 2011

cantiknya.
kalu nginap kat situ silapa2 rasa xmau balik umah dh :P

Benjy said... on 20 April, 2011

Mie, ... tak sangka mie dapat lagi 'hadiah free' dari hotel tu ... ni kira 2 kali lee kan menginap free di hotel tu kan ? ....

b3njy rasakan interior designnya memang kreatif betullah ... kerana tak semua orang boleh fikir sesuatu yang berlainan antara satu bilik dengan bilik yang lain ...

b3njy nengok gambar2 tu macam warna goldnya terlalu menyerlah ? ... betul ke tu ? atau b3njy dah rabun warna ni ? ...

.sweet-ants. said... on 20 April, 2011

cantik..selesa. xleh besar lg ke pic tu? tukar la template blog ni baru ssuai ngan isi blog. entry sume best2 :) sorry kalau x suke

mie said... on 21 April, 2011

tehr!!
itulah konsep sebenar hotel ini..
memang nampak kelainan..
eheheee

mie said... on 21 April, 2011

cik fza!!
jangan sampai xnak balik..
tapi kena juga merasa menginap disini..
ehehheee

mie said... on 21 April, 2011

benjy!!
baru 1st time pergi sana....
itu je yang dapat sponsor...
warna gold dari sinaran lampu..
eehehehee

mie said... on 21 April, 2011

sweet!!
buat masa ni, gue xde amsa & idea nak tukar template....
thankz atas cadangan tu..
akan diusahakan...
eheheheee

Amirrah Zawani said... on 21 April, 2011

cantiknyaa.. penah lalu kat luar hotel tu je.. tiap2 hari.. tp masuk tak penah lah.. ;)

luqman zakaria said... on 21 April, 2011

kat luar..for me..biase je..tapi masok dalam..cun abes.nmpk mewah..

Fina Fento said... on 21 April, 2011

cantiknyaa....

mie said... on 21 April, 2011

amirrah!!
kena masuk tengok nanti..
eheheeeeee

mie said... on 21 April, 2011

luqman!!
itu yang luar biasa nya..
kena try nanti..
ehehehee

mie said... on 21 April, 2011

fina!!
memang cantik..
eheehheee

MAPPIAU said... on 21 April, 2011

mu dah pegi kasi can la same gue ngan papairfan mau tacing2 pulek akekekeke :P

mie said... on 21 April, 2011

gue kena pergi juga..
sian irfan xde teman....
tempah bilik untuk gue skali..
eehehehee

sop said... on 21 April, 2011

Menarik. Mesti singgah ni

Siti Nurhayati Dollah said... on 21 April, 2011

Bergaya mewah, tapi ada nilai estetika.

mie said... on 21 April, 2011

sop!!
semestinya..
akan jadi tempat persinggahan..
eheheee

mie said... on 21 April, 2011

siti!!
nilai macam tu la yang perlu digarapkan..
eheeehee

atty's said... on 21 April, 2011

memang cantik hotelnya..

mie said... on 21 April, 2011

semestinya....
kena mencuba nya...
eheheee

NOOR FATIN said... on 21 April, 2011

peh cantiknyaaaaaaaaa!! lebih cantik dr hotel2 yang sedia ada!

mie said... on 21 April, 2011

itu la....
kalah hotel 5 bintang..
eehehheeee

LolliPop duDe said... on 22 April, 2011

tp kalo nk mkn chicken chop tu better amek dressing mushroom. black pepper xberapa nak kick.

mie said... on 22 April, 2011

ok!!
noted, ta[i bila la nak sampai sana lagi..
ehehehee

Mr PenyuBiru said... on 27 April, 2011

camne ko bleh dpt review hotel ni? jeles ni. hehe..

mie said... on 28 April, 2011

gue pun xpasti...
tapi memang dah dijemput..
maybe sebab buat memperkenalkan hotel ni dalam blog kot..
eheheheee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new