Hotel de ART Shah Alam Colourful

 Salam 1 Malaysia!! Hotel de ART, hotel seni pertama di Malaysia. Ini baru gambar bangunan sahaja, belum tengok ke bilik hotel ini. Credit to Encik Psychopath yang memperkenalkan hotel ini. Terletak di Seksyen 7, Shah Alam pasti memukau untuk menginap di sini.

Berdekatan dengan I-City dan hanya 20minit dari Kuala Lumpur. Terdapat 34 bilik yang mempunyai pelbagai design seperti Roman Holiday, The Snotty Peacock, African Fire dan banyak lagi. Satu hari nanti aku akan sampai ke Hotel de ART. Mungkin dijemput oleh pihak hotel untuk membuat review tentang hotel ini sambil menginap disana.

Memang nampak exclusive walaupun Hotel de ART ini menawarkan harga penginapan yang murah bermula dari RM 88 sehingga RM 188. Boleh juga dijadikan sebagai sebuah hotel budget yang cukup menarik dan selesa.

Lokasinya yang strategik, pasti mengundang ramai pengunjung. Berdekatan dengan UITM Shah Alam dan UNISEL, peasti memberi peluang ibu bapa untuk berehat sambil melawat anak mereka. Ada lagi yang hendak di kongsi, mungkin selepas menginap di Hotel de ART.

Bila sudah merasa menginap disini, pasti akan diperkenalkan lagi. Apa kata kita lihat beberapa bilih di Hotel de ART. Yang selebihnya boleh dilihat di Hotel de ART Facebook ataupun Hotel de ART Website

 Ruang Lounge 
 Glitter - RM 88/night
 Celebrations - RM 108/night
 Bring In Da Funk - RM 128/night
 Radioactive - RM 128/night
 Turn A New Leaf - RM 108/night
 Oopsy Daisy - RM 128/night
 The Great Empire - RM 188/night
Peta ke Hotel de Art Shah Alam

73 comment on Hotel de ART Shah Alam Colourful :

corat-coret-anak-muda said... on 25 March, 2011

Assalamu'alaikum.
Lawanya sapalah nak taja ni hihi.
Itu baru siang belum malam lagi tu memang bling blinglah kankan hihi.

mie said... on 25 March, 2011

itu la...
kalau ada buat tajaan..
confirm join ni..
ehehee

Raji berkata said... on 25 March, 2011

wahh ok gak nih
boleh pergi I city then blek jer tdo hotel nih
hohoho tapi bilik mcm sikit jer?

mie said... on 25 March, 2011

itu la...
kena book la, teringin juga nak pergi ni..
heheheee

sembil9n said... on 25 March, 2011

mnrik ni :)

Alexandriana Alia said... on 25 March, 2011

cun... tapi nak stay wat tdo je pun.. i tak reti menikmati art nih. ekeke

iN said... on 25 March, 2011

hohoho...nnti umah pakcik pun buley design cm ni jugak..
buley gue dtg melawat tanpa cas...
hahahahahhaha

DeQdEq said... on 25 March, 2011

dkt sgt dgn umah deqdeq ni...hehehehe

NOOR FATIN said... on 25 March, 2011

punyala cantik!! murah pulak tuu. memang berbaloii

Dawa said... on 25 March, 2011

haa konsep camni la baru btol utk hotel2 ni. br nmpk lain drpd yg lain. good job! nk kena try bermalam sekali kt sana ni. hehe

mie said... on 25 March, 2011

sembil9n!!
memang menarik..
nak kena try tu...
heheee

mie said... on 25 March, 2011

alia!!
bukan sebab art je..
lagipun harga berpatutan..
hehehee

mie said... on 25 March, 2011

ubie!!
umah gue memang design camni...
dtg melwat sentiasa dicas..
ehehehee

mie said... on 25 March, 2011

deqdeq!!
ye ke, kalo gi sana..
boleh melawat deqdeq skali..
heheheee

mie said... on 25 March, 2011

fain!!
betul tu..
berbalo-baloi.. hehehe

mie said... on 25 March, 2011

dawa!!
sama la, memang minat style begini..
sama-sama kita mencubanya..
eheehehee

HazHand said... on 25 March, 2011

wow!! dkatnye ngan umah aku!! hjahahah

mie said... on 25 March, 2011

uiihh!!
semua dekat2 je..
gue saja tinggal jauh ni..
ehheee

Puteri Iqa Izyan said... on 25 March, 2011

haaa.bilik yang kaler pink tuh cantek.
:P

tp pic tadek kat sini. hehe

puteri ain said... on 25 March, 2011

memang lawa lah ..puas lah hati kalau dapat bermalam..hehe

EpoLღKunang2 said... on 25 March, 2011

Cantiknya bilik.
Kalau kat rumah dapat bilik macam tu,
best gila! ^^

niesz said... on 25 March, 2011

wow!cantik nye, nape niesz xperasan ye kewujudan hotel ni padahal, bnyk kali jgk lalu kat situ..haha..

mie said... on 25 March, 2011

puteri iqa!!
xmampu nak letak semua..
next time..
eheheee

mie said... on 25 March, 2011

puteri ain!!
itu la, harap ada yang sponsor nak menginap sini..
eheheheee

mie said... on 25 March, 2011

epol!!
itu la, nak ambik sikit inspirasi ni..
eheheee

mie said... on 25 March, 2011

niesz!!
maybe masih baru..
perlu banyak pendedahan lagi kot..
eheheee

alan said... on 25 March, 2011

xde swimming pool ke hehehe

.sweet-ants. said... on 25 March, 2011

laa baru je lalu cni td. td g lepak2 tasik kt sblh tu.. dekat je ngan umh sewa kt sec7

mie said... on 25 March, 2011

alan!!
cuba tengok website nya...
gue x habis terjah lagi..
sori..

mie said... on 25 March, 2011

sweet!!
ye ke, berdekatan juga la..
eheheeee

buDAK keCIK said... on 25 March, 2011

pergh. sgt kreatif dorang design bilik hotel cnggitu. nmpk cam blk tido ak pn ade. x mcm hotel... okay lettew

mie said... on 25 March, 2011

itu la...
xde la rasa terasing..
eheheheee

Nava Kishnan said... on 25 March, 2011

thanks for sharing, I leave nearby, must check out for me, never knew of this hotel.

mie said... on 25 March, 2011

its ok...
sharing is caring..
eheheee

kulanz said... on 25 March, 2011

memang nampak ceria hotel tu.. lagi seronok kalau dapat menginap free dekat sana :D

mie said... on 25 March, 2011

itu la...
alangkah indahnya kalau berpeluang ke sana...
ehehehee

Amirrah Zawani said... on 26 March, 2011

cantik jugak dalam dia...
tak penah singgah pun.. padahal tiap2 hari lalu depan hotel tu.. haha!! :)

Al Meister Ex a.k.a MASTERX a.k.a Amin Abjad said... on 26 March, 2011

wahh.. depan rumah je ni...:D

mie said... on 26 March, 2011

amirrah!!
ye ke, gue lalu pun belum pernah lagi..
eheehehee

mie said... on 26 March, 2011

amin!!
pesal semua dekat2 je...
gue kena terjah juga ni..
eheheee

Eazy Izzuddin said... on 26 March, 2011

oh dekat sangat!...
dengan unisel aku tempat belajar hehe
rumah sewa kawan aku belakang hotel ni je...
slalu je nmpk..time nak jog kat tasik hehe...
dah terjah pun...
:P

cikCOKLET:) said... on 26 March, 2011

cantikknya! harga pun merah dan berpatutan..nanti nak pegi bercuti sini la! heee :)

Nur Naimah Nashreen said... on 26 March, 2011

seyes. depan umah jep kat shah alam . kalo dtg roger jela =)

azureEn said... on 26 March, 2011

haritu time carik2 hotel, ade jgk lalu kt sini. tapi tengok dari luar nampak mcm mahal. tak sangka plak rate dye okay jugak. even bilik paling murah pn cam cantek n selesa je ^^

madammondoq said... on 26 March, 2011

salam..
nice blog..sy pun selalu lalu hotel tu..jgn lupa juga tgok adegan tutup lampu kat blog saya..salam singgah...TQ

Yastro said... on 26 March, 2011

Colourfull....mmg menarik ahh!!! Btw dkt ngat ngan rumah...so peluang nak tido kat situ klau sesaje je cam tipis jerr...hehehe

tehr said... on 26 March, 2011

tak ada ke sapa2 nak taja bilik aku jadi macam bilik hotel tu
ceria sungguh

Wan Gerrard said... on 26 March, 2011

menarik2..leh honeymoon kt sini :P

mie said... on 26 March, 2011

eazy!!!
awalnya terjah...
gue je xswmpat lagi...
ehehee

mie said... on 26 March, 2011

cik coklet!!
kalau pergi bercuti..
boleh jadikan hotel ni sebagai satu tempat penginapan..
eheheee

mie said... on 26 March, 2011

nekmah!!
ye ke? naper x bagitau awal2..
eheheee

mie said... on 26 March, 2011

azureen!!
itu la, tengok macam exclusive saja..
tapi harga berpatutan sebenarnya..
eheheeee

mie said... on 26 March, 2011

madammondoq!!
thankz, macam terasa ketinggalan pula bila ramai dah tengok..
eheheee

mie said... on 26 March, 2011

yastro!!
nampak menarik, ramai berhajat..
agaknya ada promosi x?
ehheheeee

mie said... on 26 March, 2011

tehr!!
xsempat pegi hotel tu..
bilik sendiri pun boleh diubah suai..
eheheeee

mie said... on 26 March, 2011

wan!!
boleh dijadikan salah satu hotel feveret ni..
eheheeee

benjy said... on 26 March, 2011

wahhh .... bestnya hotel ni ... colourfull ... ni kalau ada yang buta warna menginap dihotel ni sahhh .... yeerr sahhh ... sembuh penyakitnya itu secara automatik ... (cubalah try)

mie said... on 26 March, 2011

itulah..
pasti akan dicuba..
ada sesiapa mahu sponsor? heheee

Encik Psychopath said... on 26 March, 2011

wei ade nama aku. femes femes.

mie said... on 26 March, 2011

ye ke? femes kat blog gue yang kurang famous ni..
ehehheheee

aLya maNip said... on 26 March, 2011

seyes cantik n stylo..lepas ni lau g shah alam leh la stay sinie..heeee

SyahmiFikri said... on 26 March, 2011

wah2.. nampak luar biasa jer..

tgok dalam superb la,,

mie said... on 26 March, 2011

alya!!
itu la, sama la niat hati ni..
heheehheee

mie said... on 26 March, 2011

syahmifikri!!
itu sebab tertarik ni..
ehehhheeee

Prince Halilintar said... on 26 March, 2011

depan rumah aku je tu..nak sewa rumah aku pon boley gak ...hahahaha:p

mie said... on 26 March, 2011

ye ke, kawasan berdekatan rupanya..
eheehheee

nabilah_2908 said... on 26 March, 2011

wah...cantiknya hotel ni...harga pun murah.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
HAPPY BIRTHDAY BFF

mie said... on 26 March, 2011

itu la, memang berpatutan...
pasti menjadi pilihan ramai..
ehehehee

ct kamila said... on 26 March, 2011

comel gilos..


hehehe

:P

mie said... on 26 March, 2011

comel dan berpatutan...
sesuai untuk di kunjungi..
eheheee

Rie said... on 29 March, 2011

mmg cntik btol
mst pegi nanti try dok cni

mie said... on 29 March, 2011

pergi jangan xpergi..
pasti menarik..
eghehee

blogguer said... on 07 April, 2014

i enjoyed my fun stay at themed hotel.http://thegossipgirlie.tumblr.com/post/81968228609/i-feel-bubbly-hotel-de-art-shah-alam

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new