Pekerjaan Extreme Semakin Menjadi Pilihan

 Salam 1 Malaysia!! Sudahkah anda mempunya pekerjaan yang tetap? Adakah cukup untuk menampung keperluan hidup untuk masa depan? Itulah persoalan yang sentiasa tertanya-tanya bila sudah mendapat segulung sijil, diploma, ijazah dan sebagainya.

Apa kata cuba untuk melakukan salah satu pekerjaan yang extreme. Pastinya lebih lumayan dan risikonya lebih tinggi. Apakata mencuba untuk menceburi perkejaan berkaitan "High Voltage". Jangan lepaskan peluang terutamanya pemegang Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Elektrik. Selamat mencuba!!



102 comment on Pekerjaan Extreme Semakin Menjadi Pilihan :

iN said... on 22 January, 2011

kalau la guwe yg bt keje cm nih...
haish...mesti pakcik x bg kan..
hahahhahahaa

Mknace said... on 22 January, 2011

:) :) :)
perghhh..
terbaeekkk!!!!

singgah dari mknace unlimited

mie said... on 22 January, 2011

ubie!!!
gue gallakkan...
mesti kayo rayo nnti..
eheheeeee

mie said... on 22 January, 2011

mknace!!
memang terbaik..
eheheeee

E.d.Y said... on 22 January, 2011

pergghh..aku xsanggup buat keje camni...

RedBoys said... on 22 January, 2011

kerja macam ni memang gaji lumayan cuma risiko tu tinggi. elektrik ni bahaya.

ahsfantasy24 said... on 22 January, 2011

ya allah..
risauny tgk..

hati2 k..
jaga diri :)

deCrewz said... on 22 January, 2011

Pergh.. Ni kje nak jadi jutawan ke hape? hu3.

Kalo den, tobat xnak, x sempat gaji lagi dah rentong..ngee..

nelly said... on 22 January, 2011

nelly suka tengok .
tp tak berani .
hahaha

Nadia Mashuri said... on 22 January, 2011

huhuu..
seram jer..

mie said... on 22 January, 2011

edy!!
best oo,
lumayan... heheee

mie said... on 22 January, 2011

redboys!!
betul tu..
risikonya memang tinggi..
huhuhu

mie said... on 22 January, 2011

ahsfantasy!!!
sampai camtu sekali kerisauannya..
ehehheee

mie said... on 22 January, 2011

decrew!!
itu yan mencabar tu..
hheheee

mie said... on 22 January, 2011

nelly!!
susah ada keberanian nak buat ni..
eehheheee

mie said... on 22 January, 2011

nadia!!!
seram tang mana tu...
eheheheee

ch!natsu said... on 22 January, 2011

erk? risau aku nengok.. ish2~

buDAK keCIK said... on 22 January, 2011

ak takut~! sbb ritu, ak tgk ade sekor beruk tu dgn bangganya jln2 atas kabel elektrik tu. tetiba kna renjatan elektrik. terus jd kaku kat situ dan dummmm jatuh rebah ke bumi...

Cikbelog said... on 22 January, 2011

erk..beraninya..hati-hati okei

puteri ain said... on 22 January, 2011

pengakuan jujur : saya gayat tinggi..
hahaha

papabear said... on 22 January, 2011

aku gayat...hehe...

Jobless Girl said... on 22 January, 2011

Extreme pekerjaan ini bukan semua orang mampu buat.

Farhana Sahri said... on 22 January, 2011

mmg kaye pasni...tp xsggup tgk...

HonEyBuNNy said... on 22 January, 2011

adoiii..takotnya..ini kerja org laki yg betul2 berani..la..hehehheh...

Kamal Mustafa said... on 22 January, 2011

Income tinggi risiko pun tinggi.

saiful said... on 22 January, 2011

naik bangunan tinggi pun aku gayat,habis kecut ...hahaha

iekabean said... on 22 January, 2011

aikkk, pakcik.
scary kot kerja macam ni.
(aip, mesti insurance depa tinggi kan!. Kalau jadi apa2 senang anak bini)

lieya orange M.I. said... on 22 January, 2011

hoihh...gayatnyer camnih...

e.l.i.z.@ said... on 22 January, 2011

gulps...bahaya woooo :P

admin said... on 22 January, 2011

Memang mencabar sungguh.. tapi kalau takde mereka yg berani buat kerja xtreme ni... susah juga kita.. kan

Mata Hati said... on 22 January, 2011

walau dibayar beribu pun tetap aku tak nak buat sebab terlalu bahaya. silap haribulan hangus terbakar

nabilah_2908 said... on 22 January, 2011

kerana sesuap nasi...snggup buat kerja2 mcm ni..huhu...

jom ke APA KATA HATI pulak ;
OH LELAKI IDAMAN !!

Raji berkata said... on 22 January, 2011

woahhh xsnggup T.T
ak dh la gayat

anakibu said... on 22 January, 2011

then punyo kerja pun dah rasor xtrem

Prince Halilintar said... on 22 January, 2011

high risk nie..silap langkah say gudbye lar jawabnye..hehe

NOOR FATIN said... on 22 January, 2011

aiyoyo. fikir 10x..huhu

khairunnisa ♥ said... on 22 January, 2011

rasa nak jalan jalan atas wire tu ^__^ buat bungee jump :')

nub said... on 22 January, 2011

woo..nice!!! ganas2

Afzainizam said... on 22 January, 2011

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kajang Pak Malau kajang berlipat,
Kajang hamba mengkuang layu,
Dagang Pak Malau dagang bertempat,
Dagang hamba Tumpang lalu

aku tak sanggup hadapi cabaran walau bergaji RM100.000.000 sebulan wehhhh

mie said... on 22 January, 2011

ch!natsu!!
apa nak risaukan ....
test dulu..
eheheeee

mie said... on 22 January, 2011

budak kecik!!
dapat tengok live tu..
eheheheee

mie said... on 22 January, 2011

cik belog!!
safety first...
eheheeee

mie said... on 22 January, 2011

puteri ain!!!
ramai orang gayat sebenarnya..
eheehee

mie said... on 22 January, 2011

papabear!!
gue pun ada sindrom gayat juga..
ehehehee

mie said... on 22 January, 2011

jobless girl!!
begitu la...
itulah yang menjadi extreme...

mie said... on 22 January, 2011

farhana!!
kaya, tapi berisiko tinggi tu..
ehehehee

mie said... on 22 January, 2011

honeybunny!!!
respek juga la yang kerja begini..
eheheee

mie said... on 22 January, 2011

kamal!!!
betul tu, risiko yang tinggi..
memang membahayakan...

mie said... on 22 January, 2011

saiful!!
standard tu, gue pun rasa gayat...
heheee

mie said... on 22 January, 2011

ieka!!
anak bini je senang??
diri sendiri tanggung risiko..
eheheee

mie said... on 22 January, 2011

lieya!!
tengok gambar pun dah rasa gayat...
ehehehee

mie said... on 22 January, 2011

eliza!!
memang membahayakan...

mie said... on 22 January, 2011

admin!!
betul tu, respek juga yang trima keje ni..
eheheee

mie said... on 22 January, 2011

mata hati!!
itulah risiko yang kita namapak..
eheheee

mie said... on 22 January, 2011

nabilah!!
sanggup ke?
heheeheee

mie said... on 22 January, 2011

raji!!!
betul tu, gue pun gayat juga...
ehheheee

mie said... on 22 January, 2011

anakibu!!
semua keje ada cabarannya..
eheheee

mie said... on 22 January, 2011

halilintar!!!
memang perlukan ketelitian tu..
eheheheee

mie said... on 22 January, 2011

fatin!!
fikir 1000x pun xcukup..
ehehheeee

mie said... on 22 January, 2011

khairunnisa!!
wow, cabaran tu..
ehehehee

mie said... on 22 January, 2011

nub!!!
ganas ke? heehehee

mie said... on 22 January, 2011

afzainizam!!
keberanian diperlukan disini..
eheheheee

MAPPIAU said... on 22 January, 2011

eeerrkkkk, akhak gayat dik, oh tidakssss tak sanggup den okey hiks :P

pipoq said... on 22 January, 2011

bahaya owh..bukan bahaya jatuh ke, kene karan ke, tapi kang terlebih dedahan gelombang letrik, mandul lak..hahaha..

mie said... on 22 January, 2011

mappiau!!
gayat tu satu terapi..
ehehehee

mie said... on 22 January, 2011

pipoq!!!
betul tu, xde zuriat nanti..
eheheee

tehr said... on 22 January, 2011

fuh, tak berani la aku nak buat kerja2 ni
aku gayat
hahaha

mie said... on 22 January, 2011

ye ke!!
sama la..
eheheheee

Solihin Zubir said... on 22 January, 2011

tudia aih,...
tinggi tuuu.. gayat weyh!
jatuh mampoih! huhu..

mie said... on 22 January, 2011

kekuatan mental dan keberanian diperlukan..
ehehheee

! Encik Nakal ! said... on 23 January, 2011

pergghh x berani loo~~nakai buat 11kv(overheat) pun dah perit dah~~

tp selalunya yg buat keja ni pekerja asing kan

mie said... on 23 January, 2011

itu la!!!
banyak risiko tu..
ehheee

NICK IRFAN said... on 23 January, 2011

fuh! aku kalau keje mcm ni? naik aku berani la nak turun kena panggil helicopter sbb gayat!!!

mie said... on 23 January, 2011

uiihh!!
sampai camtu, naik boleh..
turun xboleh.. ehheee

fiq said... on 23 January, 2011

weyh! seram nyer keje camtu! bahaya la. kalau kena karen camne?

mie said... on 23 January, 2011

itu memang risikonya..
sebab itu safety first..
eheheeee

shaharil said... on 23 January, 2011

Kerja macam ni perlukan keberanian dan ketabahan. Kalau tak, susah nak tahan lama untuk jangka panjang.

mie said... on 23 January, 2011

betul tu!!!
yang selalu difikirkan adalah risikonya...

padin said... on 23 January, 2011

hohoh aku gayat!

amny.. said... on 23 January, 2011

ayookkk..

xmenjadi law amni kje cmni...

gayatttttt!!!

mie said... on 23 January, 2011

padin!!
gayat tu satu perasaan..
ehehehee

mie said... on 23 January, 2011

amny!!!
apa kata cuba dulu..
ehehehee

.::: Princess MOMOY :::. said... on 24 January, 2011

hihi... sama seperti momoy

Nak Lagi Pendrive MURAH ?
Bantuan diperlukan! Kasihanilah adik ini...
Momoy and Sale Season

.::: Princess MOMOY :::. said... on 24 January, 2011

diaorang nih guna tangga ok lagi
kitaorg guna scaffolding jer. haha...
ambil masa dekat 1 jam nak sampai ke atas
bila time makan pun tangan still shaking , tak dapat nak suap ke mulut.
sebab penat memanjat.
tapi itu la yang best...

Nak Lagi Pendrive MURAH ?
Bantuan diperlukan! Kasihanilah adik ini...
Momoy and Sale Season

mie said... on 24 January, 2011

uihh!!
adakah ini kerjaya momoy..
menggerunkan.. ehheee

Leya said... on 24 January, 2011

gila lahhhh. voltan 415k pun takutttt,gila ar kooo.

Faza said... on 24 January, 2011

memang tabik spring la spew yang keje cam nie..berani mati tu!tukang tengok pon da gayat....=p

Miss Pena Unggu said... on 24 January, 2011

dasyat! sy pun ambil bdang engineering dalam civil engineering. paling mencabar pun naik dredger ja....

Fety Ayu said... on 24 January, 2011

Aduhhhhh...Gayat tol tengok tempat tinggi-tinggi nie...Kalau lah jatuh tu...aduhaiii....

mie said... on 24 January, 2011

leya!!
memang macam keje gila ni..
eheheee

mie said... on 24 January, 2011

faza!!
itu la, tengok pun dah gayat..
ehehee

mie said... on 24 January, 2011

pena unggu!!
semua keje ada cabarannya..
ehehehee

mie said... on 24 January, 2011

fety!!
kalau dah jatuh..
memang xdapat nak bayangkan..
heheheee

amny.. said... on 25 January, 2011

duhh!!!!
law cuba ponn....
abes rosak r...
pk nk siap cpt...
ahhahahah

mie said... on 25 January, 2011

kalau kelam kabut...
keje pun xmenjadi..
ehehheee

zaty danny said... on 25 January, 2011

ahahaha..
sesuai tuk mad..
ahahaha

r-5 said... on 25 January, 2011

peh hebat!1 jenguk2 semula! :)

mie said... on 25 January, 2011

thankz,
memang hebat...
eheheh

amny.. said... on 25 January, 2011

hahahah..
so kje cmni rject da awal2...(!)

hehehe..:::::D

SYaMiLa said... on 26 January, 2011

mmg tk blh buat la..kak sya ni jenis gayat...huhuhu

mie said... on 26 January, 2011

amny!!!
xsempat interview dah reject..
ehehehee

mie said... on 26 January, 2011

syamila!!!
sama la, gayat juga..
eheheeee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new