Kek Pilihan Untuk Ulangtahun Kelahiran

 Salam 1 Malaysia!! Birthday kurang indah kalau tiada kek. Itulah tradisi nya!! Kadang-kadang, bila tiba saja birthday salah seorang keluarga aku, pasti ada kek walaupun "birthday boy/girl" tidak ada di rumah. kek pilihan intuk bulan ini adalah dari "Secret Recipe"

Pelik juga rasanya, kenapa ramai mengidam dengan kek dari "Secret Recipe". Nak kata sedap, memang la sedap. Tapi kek-kek lain tidak kurang sedapnya. So, dikesempatan nak ucap terima kasih untuk member yang wish birthday samada di Facebook mahupun Blog.

 Apa ntah nama kek ni?
 Alamak!! kantoi coklat terjatuh atas kek
Ada lagi? Sapa cepat dia dapat

126 comment on Kek Pilihan Untuk Ulangtahun Kelahiran :

sissyira said... on 20 January, 2011

salam,, betul ke kalau tiada kek tak indah sambutan hari lahir ?huhuhu..

saya sendiri masa umur 21 tahun baru merasa, itupun kawan yang sambut..hehehhe

mie said... on 20 January, 2011

dah emmang sinonim kek dengan besday..
ehehheee

Anonymous said... on 20 January, 2011

hepi buzday bro..

-papairfan-

mie said... on 20 January, 2011

oh, thankz...
heheheee

khairunnisa ♥ said... on 20 January, 2011

ops, hari tu gambar baby tak sama denga orang tu.. sebab baby tak pakai spec :) Happy belated birthday ^_^

mie said... on 20 January, 2011

ye ke!!
nampaknya kena suruh baby tu jgn pakai spek..
thankz...

iN said... on 20 January, 2011

nih bukan chocolate indulgence ke pakcik???
ceh...nih la yg guwe idam2kan...
kate anti secret :P

ahsfantasy24 said... on 20 January, 2011

best...!
sume comel2..hehe

mie said... on 20 January, 2011

ubie!!!
bukan la, indulgence lain skit...
heheee

mie said... on 20 January, 2011

ahsfantasy!!
apa yang comel?
gue ke...hehee

E.d.Y said... on 20 January, 2011

aku nak KEK!!!!

mie said... on 20 January, 2011

cepat, ada lagi sikit ni..
hehe

hidayah said... on 20 January, 2011

happy 42 ya warga emas !

i am S!L4H.. said... on 20 January, 2011

ouchhh sukeeee kek...x ksah kek ad brand ke x jnji sedapppppp smpai nk mkn pisau pemotong die..haha

mie said... on 20 January, 2011

yaya!!
46 la.. hahaaa

mie said... on 20 January, 2011

silah!!
kek memang sedap....
xkisah apapun..

Mknace said... on 20 January, 2011

:) :) :)
epi besday.. memang lain rasa sr punya kek
terbaeekkk!!!!

singgah pagi dari mknace unlimited

mr.syazwan said... on 20 January, 2011

ADAKAH KITA SAMA MENYAMBUT ULANG TAHUN KELAHIRAN??

haha

Alimaz-Kembara Terasing said... on 20 January, 2011

hari ni besday anak perempuan saya..... sama dengan awak yer..... hepi besday....teringin nak rasa kek tu... sedap nampak.... saya mmg peminat no1 coklat.....

h o n e y said... on 20 January, 2011

Salam ukhwah.

happy birthday. semoga mendapat barakah di dunia dan di akhirat Insyaallah.

mie said... on 20 January, 2011

mknace!!!
memang lain rasanya..
eheheheee

mie said... on 20 January, 2011

syazwan!!
tidak, gue sudah 2 hari berlalu..
ehehehee

mie said... on 20 January, 2011

alimaz!!
besday gue 18 januari...
sudah lepas....

mie said... on 20 January, 2011

honey!!
thankz, moga begitulah hendaknya..
amin

yanmie said... on 20 January, 2011

Salam,

eh org lelaki pun layan kek besday ke? ehehee
ada lagi tak kek tu? nak sket :P


www.yanmieonline.com

Nadia Mashuri said... on 20 January, 2011

pebah sekali tu, kite org xbeli kek.
so kite org cucuk la lilin ats aym panggang..
heheee..

papabear said... on 20 January, 2011

cantik cake. sedap ke?

eyndayusoff said... on 20 January, 2011

Happy birthday!!!

Courier la kek skit kat kita :-D

NOOR FATIN said... on 20 January, 2011

sedapnya..aum~~

nelly said... on 20 January, 2011

wow .
lawa tu .
mesti sedaapppppp

~~~~

hehehe

Ratu Sulaman said... on 20 January, 2011

wa.... sedapnye kek tu... :D

intankuterpilih said... on 20 January, 2011

di mana ada besday di situ ada kek. tapi aku jarang sambut besday, maka takde lah kek...

eiman said... on 20 January, 2011

terbaik dari secret recipe..

puteri ain said... on 20 January, 2011

bila ckp pasal birthday mmg cake sinonim..:)
heyy cake tu nampak sedap ! hehe
btw..happy birthday again mie ! :)

mR.sYaH said... on 20 January, 2011

kek secret recipe mmg sedap.. tp xboleh mkn byk2.. hehe.. macam chocolate indulgent jer.. hehe..

ahsfantasy24 said... on 20 January, 2011

nk ket..!

MAPPIAU said... on 20 January, 2011

bagi akak better kek bakery cottage *kek american cokelat *yum yum yum*. (kek tu jer pun yang mengikut piawaian anak tekak akekeke :P)

ArELeEz said... on 20 January, 2011

kek ngan besday cam irama & lagu. xbuleh pisahkan! klu xdpt kek sejibik time besday, just dpt a slice pon dah ok. simbolik besday bash gitu..!

HonEyBuNNy said... on 20 January, 2011

Happy birthday...sedp kek tu...

♥Ann♥ said... on 20 January, 2011

saya cupcake heheh..dulu slaloo juga beli secret recipe,lama-lama jemu.Kek die cepat muak sikit.Hepi bestday!

NICK IRFAN said... on 20 January, 2011

perghh! dapat kt aku kek tu? hbis jgk aku kerjakan.. hahaha

mie said... on 20 January, 2011

yanmie!!
semua orang layak....
ada lagi, tapi macam nak habis je..
ehehhee

mie said... on 20 January, 2011

nadia!!
wow!!, menarik idea tu..
ehehehee

mie said... on 20 January, 2011

papabear!!
sedap la juga...
lepasni nak tempah dari papabear pula..
eheheee

mie said... on 20 January, 2011

eynda!!!
alamak, ntah2 cair dah bila kek tu sampai..
eheheeee

mie said... on 20 January, 2011

fatin!!
memang sedap...
nyum nyum...

mie said... on 20 January, 2011

nelly!!
semestinya....
jemput makan... heheeee

mie said... on 20 January, 2011

ratu sulaman!!
mestilah sedap... heheheee

mie said... on 20 January, 2011

intankuterpilih!!!
ye ke, sambut untuk diri sendiri udah la..
ehehheee

mie said... on 20 January, 2011

eiman!!!
memang terbaik.. hehehe

mie said... on 20 January, 2011

puteri ain!!
terasa tua la pula bila ramai wish..
ehehehee

mie said... on 20 January, 2011

syah!!!
betul tu...
tapi chocolate indulgence ke?
eheehhee

mie said... on 20 January, 2011

ahsfantasy!!
je put la makan..
eheheheee

mie said... on 20 January, 2011

mappiau!!
ye ke, apa kata tolong buatkan..
eheheeeee

Mata Hati said... on 20 January, 2011

kek cokelat...mmg tak leh tahan kalau tgk kek ni. yang kenyang pun akan rasa lapar balik. everything yg ada cokelat, i like it

mie said... on 20 January, 2011

areleez!!
betul tu...
simbolik... heheeee

mie said... on 20 January, 2011

honeybunny!!!
thankz, memang sedap...

mie said... on 20 January, 2011

irfan!!
ye ke, kena bawa sorok ni..
ehehehee

mie said... on 20 January, 2011

ann!!
macam tu la..
sebab tu, xleh makan sorang2..
ehehheee

mie said... on 20 January, 2011

mata hati!!
semestinya, chocolate kek tetap terbaik..
eheheee

Puteri Iqa Izyan said... on 20 January, 2011

kek buatan sendiri lebih best dari secret recipe.. muehehhe....

:D

mie said... on 20 January, 2011

ye ke!!
bila nak buatkan untuk gue?
ehheeeee

nabilah_2908 said... on 20 January, 2011

sbb apa org asyik sebut2 pasal Secret Recipe..sebab itu jenama terkenal...

kek2 lain pun sedap juga...tapi tkde brand/or tk terkenal..so tidak la menjadi sebutan... ;)

once again...HAPPY BIRTHDAY..!! (^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak,
DD BACK TO SCHOOL

Cikbelog said... on 20 January, 2011

yummy tul kek ni. besday tahun lepas pun makan kek coklat. pendek kata, kalau tak de kek macam tak meriah je besday.heehe

IMANSHAH said... on 20 January, 2011

aku takpenah dapat kek..woooo

mie said... on 20 January, 2011

nabila!!
kalo camtu gue pun nak buat brand sendiri..
eheheee

mie said... on 20 January, 2011

cikbelog!!!
memang dah sononim tu..
kek dan besday..
eheheee

mie said... on 20 January, 2011

imanshah!!
nanti dapat la tu..
ehehheeee

nora said... on 20 January, 2011

nanti time birthday aku ko takyah ar susah2 pos kan secret recipe ek, cup cake je sudah ar

lallala =p

Solihin Zubir said... on 20 January, 2011

dan aku pun pelik..
kenapa ramai yg suka kek tiramisu tu? haha...
tp gmbr kek kat atas buat aku terangsang.. :D

pipoq said... on 20 January, 2011

aik..aritu bukan aku nampak ada perkataan anti sikret resipi ke ? hehehe..

RedBoys said... on 20 January, 2011

tak pernah makan kek lagi kat secret recipe ni. dekat saja tapi tak tergerak nak pi jamah. huhu. sedap nampak kek tu. ada lagi ke?

chenta said... on 20 January, 2011

happy belated besday ye! ^_^

ARieF said... on 20 January, 2011

wah..
nmpak sdap je cake last tu..
slurp....
hehe

ch!natsu said... on 20 January, 2011

bilekah bufday kamu?
huhu apapun happy belated bufday..
semoga diberkati slalu.. =)

za petrelli said... on 20 January, 2011

kek secret rescipi adelah kek terbaek.. meningkat dah usie kamuuuu. jadi lebih matang. keh3

Amirrah Zawani said... on 20 January, 2011

kek tu nampak sedap..
secret recipe mmg lah terbaik kan :D

mie said... on 21 January, 2011

nora!!
sayang skali, cupcakes dah xde di pasaran..
eheheee

mie said... on 21 January, 2011

kek tiramisu?
gue xpernah try lagi tu..
eheheee

mie said... on 21 January, 2011

pipoq!!
ye ke, gue anti secret recipe ke..
eheheee

mie said... on 21 January, 2011

redboys!!
baru sahaja habis..
niat memang nak share..
eheheee

mie said... on 21 January, 2011

chenta!!
thankz, tapi dah lepas la...
ehehee

mie said... on 21 January, 2011

arief!!
memang sedap, gue pun tergoda..
eheheee

mie said... on 21 January, 2011

chinatsu!!!
sudah lepas, 18 januari lalu..
ehehheee

mie said... on 21 January, 2011

petrelli!!
gue sentiasa nampak matang..
ehehheee

mie said... on 21 January, 2011

amirrah!!
betul tu, teringin gue nak maakn lagi..
ehehee

h A n Y S said... on 21 January, 2011

secret recipe punya kek memang mantop!
lagi2 indulgence! (erk! betol ke aku eja?)
hehe..

mie said... on 21 January, 2011

kira betul la tu..
ehheheee

cikpuanhady said... on 21 January, 2011

hihi..me mmg suka betul ngan kek sr tu..samolah kita hanys, suka bebenau indulgence tu..

Jom skodeng :Pendapatan Sampingan Berblog dengan HeartBeat.my

mie said... on 21 January, 2011

ye ke!!
gue nak kena try indulgence juga la
ehheee

FATIN SYAFIQA said... on 21 January, 2011

sedapnya kek!

mie said... on 21 January, 2011

memang sedap!!!
ehheheheee

::..Dia daYa..:: said... on 21 January, 2011

Taip kali sambut birhday dalam family Daya\mak wat sendiri jew kek

Tak perlu berebut2x
hihi
yang penting sedap

Eazy Izzuddin said... on 21 January, 2011

whoaa...
sedapnya..
suka kek aiskrim
hehe

tehr said... on 21 January, 2011

banyak2 kek
aku paling suka kek keladi
tak tau kenapa

tapi tak pernah pula orang buat kek keladi masa sambutan hari lahir, kan?
hehe

deCrewz said... on 21 January, 2011

Secret recepi.. Mmg sedap... Terliur deh..hu2

^aNgRiAni^ said... on 21 January, 2011

mcm coklat indulgence je ni
hehehe akak nak sikit :-p

MDHAFiZ.NET said... on 21 January, 2011

meriahnya... :)

Prince Halilintar said... on 21 January, 2011

Hepy belated bufday mie..

sori la lewat lak wish...hehe

Farhana Sahri said... on 21 January, 2011

kek???kurang indah andai xde??yeke??hehee...sy btahun tahun xsmbut beday...

MAPPIAU said... on 21 January, 2011

akhakk pun macam ko dik, tolong makan jer yang pandai akekeke

emieysandra said... on 21 January, 2011

happy birthday mie!
sy pn xprnah disambut hari lahir ng kek,
yg penting ade org ingt dan ucpkn dgn penuh kasih syg like celebration ng kwn2

smoga mie trus maju!

Afzainizam said... on 22 January, 2011

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam ... Kami Datang Ziarah Blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Happy birthday to you....
Happy birthday to you....
Happy birthday to you....
Happy birthday to you....
Happy birthday to you....
Happy birthday to you....
Happy birthday to you....
Happy birthday to you....
Happy birthday to you....
Happy birthday to you....
Happy birthday to you....
Happy birthday to you....
Happy birthday to you....
Happy birthday to you....
Happy birthday to you....
Happy birthday to you....
Happy birthday to you....
Happy birthday to you....
Happy birthday to you....
Happy birthday to you....

Aku suka plak makan black forest mmg kaw-kaw aku belasahhhh habisss

Fitrihadi.com said... on 22 January, 2011

wooo sedapnya kek.. bila dah besar ni, dah jarang orang nak celebrate aku punya birthday..huk3 T_T

btw..kalau aku belum wish aku nak wish ko happy belated birthday bro..heehee

mie said... on 22 January, 2011

daya!!
best tu...
kek buatan ibu.. ehheee

mie said... on 22 January, 2011

eazy!!!
kek ice cream x boleh dimakan selalu..
sakit gigi...

mie said... on 22 January, 2011

tehr!!
betul tu...
gue minat ice cream ke;adi..
ehheheee

mie said... on 22 January, 2011

decrew!!
semestinya..
harganya lagi sedap..
eheheee

mie said... on 22 January, 2011

angriani!!
tapi bukan coklat indulgence..
ehheeheee

mie said... on 22 January, 2011

hafiz!!
kek saja yang meriah..
ehehehee

mie said... on 22 January, 2011

halilintar!!
no problem..
thankz.. heehee

mie said... on 22 January, 2011

farhana!!!
ye ke, iye bagi gue..
ehehehee

mie said... on 22 January, 2011

mappiau!!
baru je nak order dari akak..
ehehehee

mie said... on 22 January, 2011

emieysandra!!
beli atau buat sendiri pun dah ok..
ehehehee

mie said... on 22 January, 2011

afzainizam!!
wow, banyaknya wish..
eheheheee

mie said... on 22 January, 2011

fitrihadi!!!
thankz sebab wish juga..
eheheheee

gadisBunga said... on 22 January, 2011

salam. birthday on 20th jan ke? atau 19th?

saya punye this coming 25th jan. huhu~

happy belated birthday. :)

dyg said... on 22 January, 2011

wah..secret recipe! sy suka!
hepi belated bezday....:)

mie said... on 22 January, 2011

gadis bunga!!!
18 jan... hheehhee

Raji berkata said... on 22 January, 2011

woahhh happy birthday ;D
aah pelik jgak mmg ak slalu bli kek secret recipe bler nk smbut birthday
tapi tiramisu dia xlah sesedap mne pun
cpt muak xD

mie said... on 22 January, 2011

dyg!!
thankz, baru je nak jamu kek..
tapi dah habis..
ehehehee

mie said... on 22 January, 2011

raji!!!!
betul ke?
gue pun nak try la tiramisu..
ehheheee

DaHLia said... on 24 January, 2011

tu my favourite kek kat SR..
apa ntah namanya..yg tau, ni lah kek paling xnaik tinggi.. :D
dan rasanya memang wallah menusuk kalbu!

eh..jap, namanya CHOCMUD ....betul x??
puas recall memory ni

mie said... on 24 January, 2011

wah!!
satu-satunya yang teka dengan tepat...
eheheheee

DaHLia said... on 24 January, 2011

ade hadiah ke?? hahahaa

mie said... on 08 February, 2011

ayoyo!!
xde hadiah la..
ehehhee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new