Hati di Jepun, Usus di Bintulu

 Tajuk yang pelik!! Salam 1 Malaysia. Akhirnya, masuk saja port Bintulu, dah kena hantar balik. Kapal pula akan meneruskan perjalanan ke Jepun. Masa aku balik la, baru kapal nak pergi Jepun. Rugi oh rugi!! Kalau tidak, dapat juga tengok fesyen-fesyen yang menggerunkan di Jepun tu. Tambah-tambah awek-awek sekolah dengan uniform nya. haha!!

Disebabkan frust tak dapat pergi Jepun kali ni, lepas check in hotel saja. Terus melapor diri dekat Sushi King. Dengan tiba-tiba rasa berada di Jepun pula. Dengan angin sepoi-sepoi bahasa dan kewangian bunga sakura. haha!! Sapa yang nak pergi Jepun tu, boleh la singgah di Sushi King yang berdekatan. Ataupun, check promotion Celcom Exec ni.

 Sushi ini bukan aku yang habiskan...
 Mata dah sepet!! orang Jepun ni...
Berjemur sebelum bergerak ke airport!!

70 comment on Hati di Jepun, Usus di Bintulu :

dayangredzuan said... on 07 December, 2010

arigato..hehe...sedap nye shushi

mie said... on 07 December, 2010

haip!!!
sedap sedap...

ardzham said... on 07 December, 2010

Nasib baik ada kedai sushi, dapat jugak merasa seperti berada di Jepun.

mie said... on 07 December, 2010

dapat feels pun dah ok..
heheeee

buDAK keCIK said... on 07 December, 2010

ceh.brjemur~!konon mat saleh la ek...
ngeh3

iN said... on 07 December, 2010

tuh mata sepet sb x nmpk kan..cet!
spek mana spek!!!!

iza said... on 07 December, 2010

Wahhhh.
bestnya..

SyahmiFikri said... on 07 December, 2010

hahaha.. g len kali la... sushi king ponn feel perr.. lalala

Trisya Aleesa said... on 07 December, 2010

Alamak Takuya MIEmura!!! Kim Salam!!! Pheeewiiitttt

E.d.Y said... on 07 December, 2010

aku xleh makan sushi..nak muntah..huhu

Sylarius said... on 07 December, 2010

Cis, makan sushi sorang-sorang. Tak ajak pun.

hehe

HonEyBuNNy said... on 07 December, 2010

hai orang Jepun...ehheheh....bestnya...

papabear said... on 07 December, 2010

oh sushi...

muhd taufiq said... on 07 December, 2010

mcm sdap jer sushi ni,nk try r

Fakhrur Razi berkata said... on 07 December, 2010

hahahah
ala nnti pergi lah belayar ke jepun betul2
ak pun nk tgk gak kt sana cmner ;P

akubiomed said... on 07 December, 2010

Aduhai makan Sushi tak boleh masuk. Kena cari nasi juga ni :-)

♥ shiMawar ♥ said... on 07 December, 2010

so, camne ni..hati n usus kau dh terpisah..? nk kena panggil doc x..? haha.. :p

aku pn sgt2 teringin nk pergi Jepun..sbb nk tengok tempat brnama Hiroshima tu..yg mengabadikan nama aku di situ..klu kau pergi Jepun lg, jgn lupa snap pic kt situ ek..

serius tak boleh nk mkn sushi..pernah cba skali, n rasa loya yg amat..stakat tengok org mkn, boleh la.. :)

zatty said... on 07 December, 2010

pk cik mie xg brunei ke? lawat kaka wana ke? hi3

syahrilhafiz said... on 07 December, 2010

uh dah balik..ada buah tangan tak? huhu

mie said... on 07 December, 2010

budak kecik!!!
bukan mat sat saleh...
mohamad saleh.. hahaa

apik pehe said... on 07 December, 2010

hehe..sedap ke sushi?x pnah try lg..

mie said... on 07 December, 2010

ubie!!!
xrabun buat pe pakai spek..
hahaaaa

mie said... on 07 December, 2010

iza!!!
best dan kenyang....

mie said... on 07 December, 2010

syahmi!!!
tu yang dapat feel tu...

mie said... on 07 December, 2010

mama aleesa!!!
waalaikumsalam...

mie said... on 07 December, 2010

edy!!!
sampai macam tu skali??
isk isk...

mie said... on 07 December, 2010

sylarius!!!
dah ajak tapi xde jawapan...

mie said... on 07 December, 2010

honeybunny!!!
ye ye, org jepun di sini..
heheee

mie said... on 07 December, 2010

papabear!!!
oh sedapnya....

mie said... on 07 December, 2010

taufiq!!!
memang sedap, try la...

mie said... on 07 December, 2010

fakrur!!!
nanti tu bila??
heheheeee

mie said... on 07 December, 2010

akubiomed!!!
memang melayu sjati..
heheheee

mie said... on 07 December, 2010

shimawar!!!
best tempat tu...
pergi la nanti...
heheheeee

mie said... on 07 December, 2010

zatty!!!
xpergi pun...
memang teringin nak pergi...

mie said... on 07 December, 2010

syahrilhafiz!!!
xsempat nak beli buah tangan...
tangan kosong je...

mie said... on 07 December, 2010

apik pehe!!!
memang sedap...
heheee

mr.syazwan said... on 07 December, 2010

mesti sekarang da itam kan

iye la berjemur je

kitakan mat salleh ank jemur..

hehe

pak cik mie sudah itam

hohoho

mie said... on 07 December, 2010

hitam itu menawan..
hahaaaaaa

kulanz said... on 07 December, 2010

alangkah best kalau dapat pegi Jepun..
xpa bro.. next time mungkin ada kesempatan juga pegi sana... sebelum ni dah pernah pegi Jepun ke bro?

mie said... on 07 December, 2010

kulanz!!!
dah penah pergi....
hehehee

Eazy Izzuddin said... on 07 December, 2010

teringin mahu ke jepun sekali lg..
xD

Layans
Dunia Baru & Salam Maal Hijrah

mie said... on 07 December, 2010

eazy!!!
pergi janga xpergi...
eheheeee

AdiaLuze said... on 07 December, 2010

Akk penah gak makan kat sushi king ni, tapi cam tak puas laaaa...ciput sgt tp rega.Mmmm...Pada akk la sbb akk ni kuat makan...Ahaks

P/S : Akk ker? Huhuhuhu

mie said... on 07 December, 2010

adialuze!!!
memang xpuas...
harga pun melambung, jom buat sushi sendiri..
hahahaaa

nora said... on 07 December, 2010

apsal ko tak pegi jepun, aku baru nk suh ko tangkapkan gamba en.takuya tuk aku ggrrrr

mie said... on 07 December, 2010

itu la!!
dah kena halau balik..
hahaaaa

Miss Mirror a.k.a Sam said... on 07 December, 2010

Mie ~ Spt terawang-awang di atas lautan bila masuk blog awak ni...nasib baik tak mabuk laut. :D

Sushi? Oh itu kegemaran anak saya.

mie said... on 07 December, 2010

miss mirror!!!
jangan mabuk..
nanti lemas..
anak perempuan ke laki?hehehee

iekabean said... on 07 December, 2010

huishhhh!!
makan sushi king tak ajak.
tau napa mata sepet??? bila perut kenyang, mata pon minta tidur. Sebab tu sepet. kan??kann?

mie said... on 07 December, 2010

xboleh ajak, nnti gue sorang je makan...
gue mix jepun la...
hahaaaa

brat2104 said... on 07 December, 2010

hotel mana tu?

ala.. ko sepet cane pon, kulit x putih jugak!! =p

AISHA SAAD said... on 07 December, 2010

tak suka sushi, tapi suka nak ke jepun!

ohh gataal eyh! HAHA.

Faiz said... on 07 December, 2010

jepun mana nie..haha..

p/s: Terima Kasih kerana sudi memberi komen di blog saya..Sebagai balasan saya membuat kunjungan balas ini ke blog anda..=)

****KLIK ENTRI TERKINI DISINI****

Asyraf Kamarul said... on 07 December, 2010

awek-awek jepun dgn uniform sekolah mmg cun....
menggoda betul....hahaah

tehr said... on 07 December, 2010

jepun? moshi2
aku memang biasa ngan jepun ni
ada satu nissan, satu honda dan satu yamaha kat rumah
hahaha

hidayah said... on 07 December, 2010

gue pon pandai uat mate sepet

etomyam said... on 07 December, 2010

Wah semalam korea hari ni jepun pulak..steady tu bro :D

mie said... on 07 December, 2010

brat!!!
hotel rahsia....
xputih lagi cun..

mie said... on 07 December, 2010

aisha!!
xboleh, kena suka dua2..
baru matching...

mie said... on 07 December, 2010

faiz!!!
jepun khayalan...

mie said... on 07 December, 2010

asyraf!!
gue pun suka tgk awek2 skolah jepun..
ehehheee

mie said... on 07 December, 2010

tehr!!!
otai jepun rupanya..
heheeeee

mie said... on 07 December, 2010

yaya!!1
tu bukan mata sepet..
penyakit mata!!
heheeee

mie said... on 07 December, 2010

etomyam!!
kita satu asean!!!
heheheeee

brat2104 said... on 08 December, 2010

hotel rahsia? haha... promoter yg fail la ko..

alinac lover said... on 08 December, 2010

tingin nak makan sushi king

mie said... on 09 December, 2010

brat!!!
gue xnak promot hotel tu....
nnti gue nak booking mesti penuh..
hahaaaa

mie said... on 09 December, 2010

alinac!!
jom makan sushi..

kyo_9 said... on 09 December, 2010

best ke sushi..
ingatkan orang Malaysia x suka benda2 mentah nih..

mie said... on 09 December, 2010

yang malaysia ok skit...
yang pure jepun xbrape selera..
heheee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new