AutoPing Entri di BlogLarian FB Sesi 2011


BlogLarian!! Satu lagi segmen untuk blogger. Selain meningkatkan trafik, melalui Bloglarian juag blogger dapat mengenali sesama blogger. Tidak kira pangkat, darjat, status, mahupun warna kulit. Aku pun baru saja terjerumus dalam dunia BlogLarian ni. So, sekarang ditempatkan di "rumah" 160.

Jom kita kenali BlogLarian ini lebih terperinci. Kalau diikutkan, banyak segmen-segmen khas yang terdapat dalam BlogLarian ni. Antaranya, tutorial BlogLarian, contest BlogLarian, santai BlogLarian, Pingsite dan BlogLarianSquare. Untuk keterangan lanjut tentang syarat-syarat AutoPing Bloglarian, boleh la click pada banner diatas.

Untuk mengetahui tentang feedback dan keberkesanan BlogLarian, boleh la kunjungi  >>click here<<

Melalui segmen ini, blogger diperkenalkan dengan beberapa tutorial tentang dunia blog. Semua tutorial ini disediakan melalui pengalaman blogger dari BlogLarian juga. Bak kata pak Mat Salleh " Sharing is caring".

Di sini, segala contest ataupun giveaway akan diperkenalkan. So, memudahkan blogger yang rajin menyertai contest untuk menilai dan menyertai contest dan giveaway yang sesuai. Melalui segmen ini, dapat juga memperkenal blog. Itulah untungnya sekira blogger rajin dan bermurah hati mengadakan contest mahupun giveaway

Selain blogwalking, entry yang disediakan perlu juga di "ping" kan. Ini member peluang entry anda untuk berada pada ranking yang teratas dalam carian internet. Kadang-kadang, susah jika kita hanya mengharapkan kunjungan blogger saja. Kunjungan pengguna internet juga penting dengan penyesuaian keyword yang hot. banyak juga la tempat yang boleh di"ping"kan.

Nak kena tag la pula!!! mangsanya adalah...

10 comment on AutoPing Entri di BlogLarian FB Sesi 2011 :

IntanBerlian said... on 28 December, 2010

heh pingsite? i love it!

mie said... on 28 December, 2010

itu la!!
memang bagus tempat ping tu..

mR.sYaH said... on 28 December, 2010

ni cam geng blogger jer..
tapi still xphm.. sorry lmbt pickup.. eheh..

mie said... on 28 December, 2010

gue pun dalam proses nak pick up ni..
heheheee

brat2104 said... on 28 December, 2010

tag tu nak kena buat apa? hehe.. blur seketika..

mie said... on 28 December, 2010

kena la!!!
blur laam2 pun xpe..

brat2104 said... on 02 January, 2011

iye la.. nak kena buat apa? klik pergi ke sana pun x berapa paham.. hehe..

buah cempedak di luar pagar..
tolong la ajar...

mie said... on 02 January, 2011

ayoyo!!!
bab ngajor ni gue xpandai..
maklum la, xlayak nak mengajar..
heheee

brat2104 said... on 02 January, 2011

huhu.. xleh nk buat tag la gitu (aku majuk. pujuk cepat. wakakak!!)

mie said... on 03 January, 2011

xpayah la..
susah aja..
hahaaa

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new