:: fifa world cup 2010 ::

 FIFA world cup 2010 akan diadakan di South Africa pada tahun ini. sebanyak 32 negara yang terpilih menyertai world cup 2010 ini. ia berlangsung selama sebulan dari 11 June hingga 11 July. setiap negara dibahagikan kepada 8 kumpulan. Antara negara-negara yang terlibat world cup 2010 ini adalah England, Itali, Spain, Portugal, France, dan banyak lagi. 

jom kita saksikan antara group yang telah di undi serta jadual perlawanan world cup 2010. setiap kali world cup berlangsung pasti ada maskotnya. kali ini menampilkan ZAKUMI, iaitu "anthropomorphised leopard" yang berambut hijau.
antara negara-negara terlibat
 group A, B and C matches
 group D, E and F matches
 group G and H matches
zakumi mascot world cup 2010

26 comment on :: fifa world cup 2010 :: :

maisyara Pot! Pot! said... on 03 May, 2010

agak2 abg jongang ronaldinho tu main tak? ^^

Syafiq Kadiran said... on 03 May, 2010

go german, go sepanyol!!!

miss lolly a.k.a luvfareda said... on 03 May, 2010

mascooooooooot c0meinya :-)

mie said... on 03 May, 2010

maisyara!!!
mesti la dia main..
demi mai yang dia sayangi..
hahhaaaa

mie said... on 03 May, 2010

syafiq!!!!
go spain go spain...
hahhahaa

mie said... on 03 May, 2010

miss lolly!!!
tiba2 terbayang lolly jadi mascot pula...
heheheheee

kaylism said... on 03 May, 2010

Org Kedah. Cantek la kaki bola gak.

mie said... on 03 May, 2010

yup!!!
xde la kaki sangat...
tapi ikuti juga la..
hehehee

tujuhhariseminggu said... on 03 May, 2010

x sabo nak lepak2 kat mamak tgk bola... :) mesti meriah....

meo188 said... on 04 May, 2010

warna warni montaj world cup eh.

mie said... on 04 May, 2010

tujuh!!!
bertambah laku dan meriah la kedai2 mamak nanti..
heheheee

mie said... on 04 May, 2010

meo188!!!
biasa la....
nama pun afrika...
hehehhee

Skype Crew said... on 04 May, 2010

world cup klu xde jersey xsahkan...so Skype ada jual jersey, blh pg kt butik Skype utk tgk & beli jersey2 yg ada..jom singgah sat...

http://butikskype.blogspot.com

old_trafford said... on 04 May, 2010

apasal ip adress kena bamd kt shoutmix-

Your IP address 118..48.21 has been banned from this shoutbox.

Please try again later.

mie said... on 04 May, 2010

skype crew!!!
betul tu...
siap promote lagi...
hehehee

mie said... on 04 May, 2010

old trafford!!!
iye ke?? slalu gak jadi bende camni...
xpaham la dgn shoutmix ni..
hohohoho

E.d.Y said... on 04 May, 2010

go italy go...sepanyol pun not bad...hahaha

acap said... on 04 May, 2010

time2 world cup la nk exam pun. cit.haha

mie said... on 04 May, 2010

edy!!!
semua no bad...
kita tggu siapa juaranya..
hehehee

mie said... on 04 May, 2010

acap!!!
sambil study...
sambil tgk bola...
hehehe..

Miz Kadiah said... on 05 May, 2010

aku nak german @ Englang @ Italy yang menang.. huhuhu

mie said... on 05 May, 2010

kalau camtu..
bagi england saja lah yang menang..
hehehheee

nazreenhashim said... on 05 May, 2010

bukan la...
spain yang menang!!
barisan playar2 yang MANTOP!!!

mie said... on 05 May, 2010

nazreen!!!
itu gue sokong 100%..
saja nak sedapkan hati miz kadiah..
heheheheh

rossoneri said... on 06 May, 2010

forza Azzuri!!hehe

mie said... on 06 May, 2010

forza??
hohohoooo

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new