:: facebook fan club ::

salam!!! isu kali ini mungkin agak janggal sikit dari biasa. tengah aku "fbwalking", terjumpa pula dengan satu group yang agak pelik namanya. tertanya-tanya juga, kenapa perlu ada group yang sebegini. tidak hairan la jika ini merupakan maklum balas untuk group yang bertentangan. bukan setakat artis ataupun wartawan yang dibenci. malah negara turut dibenci!!! tapi... 

inilah akibat nya, kalau pemikiran yang lahir dari jiwa yang tak sempurna. semuanya berfikiran sempit. padahal, setiap benda mesti ada baik dan buruk nya. lagipun, ianya hanya laman sosial. bukan nya membawa apa-apa faedah. tapi ingat!!! ketenteraman dan kedamaian memerlukan peranan kedua-dua pihak.

ada yang menyokong!! pasti juga ada yang menentang!!! maka terbitlah, "curahan untuk Indonesia Malaysia". walaupun nampak tidak menarik. tapi sikap begini la yang perlu ada untuk menjamin ketenteraman sesebuah negara. bukan nya hanya menyalahkan satu pihak. mahupun saling membalas kebencian.

kalau lihat di facebook, banyak fan club "membenci", "menyokong" atau sebagainya. tapi apa tujuan semua ini?? untuk glamour?? menjatuhkan maruah?? atau menunjukkan kuasa?? mungkin lain orang lain tujuan. so, aku tiada hak untuk menentukannya. lagipun tujuan aku menggunakan facebook hanya untuk mencari kenalan lama & main game saja. so, kalau ada jemputan group yang sebegini. automatik, button ignore akan beroperasi. hehehhee!!!

p/s: untuk terus ke laman sosial tersebut, sila click pada photo..

11 comment on :: facebook fan club :: :

Mr PenyuBiru said... on 26 March, 2010

inilah yg dikatakan penyalahgunaan fb.huhu..

mie said... on 26 March, 2010

itu la!!
mcm2 ragam skrg ni....

Aini said... on 26 March, 2010

tak suke tengok fb macam tu.. sakit hati baca komen2 kat situ t =(

mie said... on 26 March, 2010

itu la....
apa la motif sebenarnya ..
isk isk.isk..

billy said... on 26 March, 2010

apa yang bang mie, after abang tengok group tu?

mie said... on 26 March, 2010

ntah la....
malas nak campur hal2 mcm ni..
lagipun perlu diabaikan..
bukan bawa keuntungan pun...

Anonymous said... on 26 March, 2010

Cool..

Try this link:

www.fdausamad.blogspot.com

Read few entries and you'll find it very funny and interesting.

Seriously!

mie said... on 26 March, 2010

thankz..
nice blog too

brat2104 said... on 26 March, 2010

huhu.. dorang mmg dah lama benci kita. tanpa alasan yg aku sendiri paham.

dan kita la yang selalu hulur tgn utk berjabat. aku masih x paham..

sama seperti kita masih nak sangat dengar lagu dari seberang walaupun kat sana x terima artis kita

bukan nak prejudis. kita mmg 1 rumpun. even famili aku pon ada susur galur org sana.. tapi.. fed up la.

mie said... on 26 March, 2010

x semua....
yg terlibat kebanyakan golongan cetek pemikiran....
memang x paham..

miss zahidah said... on 01 May, 2010

tak suka kalau di"invite" untuk group yang pelik2 =(

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new