:: if i were a millionaire ::


wahh!!! bagus juga ada contest ni.... ada idea juga nak update blog.... contest ni, aku ushar kat blog aduka!!! jangan salah sangka, setiap kali nama aduka.... mengapa mesti nama aduka teruna dipersoalkan.... contest ini cuma mahu tahu angan-angan ataupun impian jika kita seorang jutawan..... untuk pengetahuan lanjut, klik pada banner atas ni.... ok la, jika aku seorang jutawan.....


semestinya mahu menunaikan haji dan umrah bersama keluarga!!!! kadang-kadang, kita lupa tanggungjawab kita sebagai seorang mislimin dan muslimat..... jika dah berkemampuan, apa salahnya menunaikan haji.... sedangkan ini bukan bekalan untuk dunia, malah diterima di akhirat kelak....

 
  so, duit yang banyak bukan untuk dihabiskan dengan begitu sahaja.... untuk mengikut nafsu atau bersikap materialistik..... tetapi perlu juga di fikir untuk masa hadapan..... samada membuat simpanan mahupun melabur kearah yang betul..... disamping itu, boleh juga mengamalkan amal jariah sabagai tanda kesyukuran.....

ini lah cita-cita aku yang sebenarnya...... ingin membeli sebuah pulau lalu membangunkan sebagai sebuah tempat rekreasi...... bukan lah dijadikan sebagai "private island" tetapi bertujuan mengembang industri pelancongan..... malah dapat juga meningkat pendapatan dan kekal sebagai jutawan..... ok la, semuanya angan-angan saja.... harap terima contest aku ni.... adios!!!

2 comment on :: if i were a millionaire :: :

aduka said... on 03 March, 2010

ok mie..
diterima..
nanti aku review ok..
=)

mie said... on 03 March, 2010

ok!!
no problem....

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new