:: seri anggun (chapter 7) ::

salam....
akhirnya sampai juga dipenghujung cerita "seri anggun" ni..... bagi sesiapa yang tak paham apa-apa, sila ikuti setiap chapter!!!ok!!tanggal 21/12/2009 tamatlah service aku diatas kapal Seri Anggun.... hari-hari terpancar senyuman bila captain beritahu aku akan balik dekat jepun.... so, segala persiapan telah dilakukan..... maklum la, sudah lama tidak bercuti panjang.....
(hari-hari terakhir di Seri Anggun)
hati ini berdebar-debar bila kapal nak masuk port.... dan ini merupakan port terakhir aku dengan kapal Seri Anggun!!!sepanjang perjalanan ke port Ohgishima, kita boleh nampak gunung fuji yang diseliputi salji.... tambahan pula, port ini terletak ditengah-tengah lautan.... apabila proses handover telah siap!!! tiba-tiba menjadi rajin pula.... kadang-kadang pergi menolong chief cook!!! (dapat pula chicken chop special).... pastu tolong ganti duty engineer.... bila nak balik ni, rajin pula aku ni!!!hahahaaaa
(@ hard rock cafe Narita)
so, pada keesokkan harinya..... aku & my junior telah dibawa oleh agent terus ke Narita..... alahai!!!niat hati nak stay dekat yokohama je.... tapi xkisah la, janji dapat berjalan-jalan dulu.... sempat juga la aku berjalan-jalan di sekitar Narita ni.... boleh pula terjumpa dengan "hard rock cafe Narita" shopping sakan la!!!hahahaha... hard rock ini baru dibuka disini....
(sayonara Japan, welcome Malaysia)
kalau berdekatan Narita View Hotel, cuma ada sebuah shopping mall.... disitu la tempat aku beronda-ronda dari petang sampai malam.... yang balik cuma 2orang saja... so, xde la meriah sangat gambar yang ditangkap..... lagipun perjalanan dari Ohgishima ke Narita memamng meletihkan.... keesokkan harinya, bersedia lah untuk pulang Malaysia.... dengan perjalanan lebih kurang 7jam..... aku menghabiskan masa dengan melayan movie manakala my junior lena sungguh tidur nya.... sekarang aku mahu cuti puas-puas!!!cuti aku selama 3 bulan lebih... SELAMAT BERCUTI!!!!

28 comment on :: seri anggun (chapter 7) :: :

hidayah said... on 20 January, 2010

3 bulan cuti ?
sempat kawen x ?

mie said... on 20 January, 2010

xsempat la....
kawen kan 4bulan!!!!
hahhaaaaaa

hidayah said... on 20 January, 2010

ceh
kerek lak dia
wahahaha

mie said... on 20 January, 2010

isk isk...
mn de kerek!!!!
tgh merancang masa depan ni....
hahahaaa

yayahidayah said... on 20 January, 2010

gayanya kena lanjutkan cuti ah ni
4 bulan ni mie cuti
haha !!

mie said... on 21 January, 2010

nmpak gaya mcm tu la...
tapi kita tunggu dan lihat je la..
hahahaaa

hidayah said... on 21 January, 2010

ohaa
nek sama2 la ek
hahahaa

mie said... on 21 January, 2010

naik apa???
lama dah xdaki gunung ni..
hahhaaaaa

Faarihin said... on 21 January, 2010

wah.. best nya jalan2 kat jepun tu.. cam best je keje ngan naik kapal kan.. huhuhu.. pasni pi mana plak?

mie said... on 21 January, 2010

itu pun nasib baik dapat balik kat sana...
smpat juga la jalan-jalan...
itu yg best keje kapal ni..
dapat travel free..
hhahaahhaa

Lala said... on 21 January, 2010

gile byk lala tertinggal psl update blog mie ni...

hurm..laptop rosak ah...

hidayah said... on 21 January, 2010

naik pelamin la

mie said... on 21 January, 2010

lala--->
ye ke!!!
pesal plak laptop bleh rosak time genting camni..
kesian!!!!

mie said... on 21 January, 2010

yaya--->
ooo....
ingatkan nk srh naik apa la td....
xbleh sama2...
kita bukan kembar...
hhahahaaa

Dak Wan said... on 22 January, 2010

Apa requirement erk nak jadi sailor nie?

mie said... on 22 January, 2010

alamak!!!!
zaman study gue dh lama tamat....
tp kebanyakkan sailor ni..
graduate from akademi laut malaysia (ALAM)..
requirement tu, xsure la skrg...

pak long said... on 22 January, 2010

salam...
jauh berjalan luas pengalaman...
nak jugak kongsi pendlaman...
appy selalu

mie said... on 22 January, 2010

itu la....
pedalaman lagi best sebenarnya...
hehehehe

hidayah said... on 22 January, 2010

ishk
sapa nak nek gan mie
nek gan partner msg2x ah

mksd ya sama2x tu pd tahun yg sama
eh ya x explain begitu kah ?
haha !

naiemz said... on 22 January, 2010

how beautiful your life bro...banyak melancong...i wish i 'll be like you.

mie said... on 22 January, 2010

yaya--->
begitu rupanya!!!xpe la, bg peluang yg tua la naik dulu..
hahhahaha

mie said... on 22 January, 2010

naiem--->
beautiful???
biasa je....
kebetulan je dpt melancong tu...
hahhahaa

zamdotcom said... on 22 January, 2010

wah..cuti sakan bro ^^ best la..nnti boleh la belanja aku makan bro..haha

p/s: apa ole2 ko beli utk aku?

mie said... on 22 January, 2010

aahhh!!
bercuti je?....
ole2??dah hbs kot..
hhahhaa

Edriena Hazelina said... on 23 January, 2010

kalau saye kate saye nie orang jepun percaye x? hehe.. sebab mostly name tempat kat sane ade name saye kan?

mie said... on 23 January, 2010

iye ke!!!
pesal gue xtau....
gue pun org jepun gak....
heheheeee

E.d.Y said... on 26 January, 2010

best giler nek kapal besar

mie said... on 26 January, 2010

best???
xde la best sangat...
kalo dh lama, naik jemu juga..
hahahaaaa

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new