Tanah Lot Bali Tumpuan Pelancong Luar

Salam 1 Malaysia!!
Hari kedua pula hanya masa untuk bersantai dan membeli belah. Sebenarnya banyak "tour" terpaksa di cancel. Malas nak masuk tempat-tempat ala-ala temple ni. Jadi, supir mencadangkan ke Tanah Lot. Ada tempat untuk mencari cenderahati.

Disamping itu, boleh juga lihat keindahan di laut Bali. Memang tidak dinafikan, ombak laut di Bali memang kuat. Sesuai untuk "surfer" yang ingin meluncur. Bayaran juga dikenakan untuk masuk ke Tanah Lot. Sebanyak 30 000 rupiah seorang. Tempat ini juga menjadi tumpuan yang ingin melihat matahari terbenam.

 T-shirt paling banyak dijual disini
 Opss!! Cenderahati bentuk ini memang popular.
 Terdapat juga Taman Ular di sini
 Pelancong luar semakin ramai memenuhi Tanah Lot
Batu perasmian oleh Megawati Soekarnoputri!!
 
 Itulah jurukamera segera! Siap gambar dicetak
 Banyak sang PURA!!
 Terdapat temple di atas sana!!
 Awas!! Tebing berbahaya
 Tak paham apa-apa tentang PURA!
 Tebing itu sangat menarik
Ombak rindu menghentam tebing!!
Angin sepoi-sepoi bahasa kala ada di hujung tebing
 Ada juga yang ambil gambar perkahwinan di Tanah Lot

12 comment on Tanah Lot Bali Tumpuan Pelancong Luar :

teh ramuan said... on 02 November, 2013

banyak betul benda2 menarik kat bali ni
tak tau bila la aku dapat jalan2 ke bali

mie said... on 02 November, 2013

insyaallah..
kalau ada kesempatan boleh sampai..
ehehehehe

Hazmin Hamudin said... on 02 November, 2013

Memang cantik tengok pemandangan pantai dekat situ ye.

mie said... on 02 November, 2013

itu la,
pemandangan memang cantik...
itulah kuasa ciptaan Allah..
ehehehe

encikarman.com said... on 02 November, 2013

menarik menarik, kalau dapat duit terpijak, cepat skit aku pegi sini ni

CPTatie said... on 02 November, 2013

best.. kita pun suka jalan-jalan.. sudi sudi singgah blog kita =)

mie said... on 02 November, 2013

encikarman!!
kalau ada duit terpijak tu..
share2 la skali..
ehehehee

mie said... on 02 November, 2013

cptatie!!
ye ke,
nanti saling singgah menyinggah..
eheehhee

penaberkala said... on 03 November, 2013

seronok je tengok bro bercuti ke Bali
kalau lah dapat peluang ke Bali mesti syok...
mudah-mudahan ada rezeki untuk ke sana

mie said... on 03 November, 2013

mudah-mudahan..
dimana2 saja seronok bercuti..
ehehehee

Ismail N said... on 04 November, 2013

Banyak tempat menarik di Bali. Sesuai utk destinasi percutian keluarga.

mie said... on 04 November, 2013

memang banyak..
kalau nak berhibur bersama keluarga..
kena ke kawasan pantai la..
ehehhehee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new