Bandar Sri Sendayan Menjadi Pilihan

 Salam 1 Malaysia!!
Sejak akhir-akhir ni, banyak pula iklan tentang Bandar Sri Sendayan ni. Maklum la, sudah banyak fasa dan jenis rumah yang terjual di Bandar Sri Sendayan. Nama rumah-rumah disana pun unik juga seperti Velonix, Velonia, Tritonix, Helonia, Britonix dan macam-macam lagi.

Akhirnya, rumah Velonix telah menjadi pilihan. Kalau diikutkan, banyak lagi rumah pilihan di Bandar Seri Sendayan tu. Bila dilihat pada "budget", cukuplah sekadar yang termampu. Tambahan pula, sekarang ini banyak lagi projek perumahan di Bandar Seri Sendayan. Harganya pun berlipat kali ganda. Apa kata kita melawat Sendayan Galeria dan "Show Village" Bandar Sri Sendayan.

 Sendayan Galeria menempatkan peta perancangan Bandar Sri Sendayan
TUDM City juga bakal dibina di Bandar Sri Sendayan
 Taman Nusari Aman 2 yang strategik!!
 Velonix hanya berkeluasan 20' x 70'
 Rumah contoh Velonix Bandar Sri Sendayan
 Pandangan bahagian hadapan Velonix
 Ruang tamu & ruang makan
 Terdapat "dry kitchen" dan "wet kitchen"
 Tangga menuju ke tingkat atas
 Balkoni di sebelah rumah sangat dekat
 Untung sesiapa dapat memiliki corner lot
 Pondok Rukun Tetangga Bandar Sri Sendayan
 Taman Nusari Aman 2!! Rumah dikawasan ini sudah siap
 Bila hendak menjejak kaki di sini agaknya?
Masih dalam pembinaan!! Rumah sudah dimiliki, di mana surinya?

40 comment on Bandar Sri Sendayan Menjadi Pilihan :

iN said... on 14 February, 2013

gue baru nk tnye soalan yg last sekali tuh..
tp pakcik dh tnye diri sendiri plak..
ha..sile..sile jawap..
haahahaha

ArELeEz said... on 14 February, 2013

humangaih..! canteknye..! tp, harga dia pun cantek gak kot.. hu3..

pipoq said... on 14 February, 2013

alhamdulillah..pelaburan masa depan ni..tahniah bro..

tunggu siap rumah tu dulu baru 'suri'nya hadir kot..hehehe

mie said... on 14 February, 2013

ubie!!
gue tanya mana bleh jawab sendiri...
sila sediakan set sofa hadiah untuk gue,...
eheheheheh

mie said... on 14 February, 2013

areleez!!
itu la..
harga cantik kena berjimat lepas ni..
ehehehehe

mie said... on 14 February, 2013

pipoq!!
insyallah...
harap begitulah..
ehehehee

sharafie said... on 14 February, 2013

wah..lawa jugak rumah kt sini..untung bro dapat memiliki 1 rumah kt sini..tahniah..

Myra Jay said... on 14 February, 2013

Rumah cantik.. harga pun mesti la cantik kan..

Appaun tahniah sebab dah beli rumah.. Pelaburan bijak ;D

mie said... on 14 February, 2013

sharafie!!
itu la, memang tertarik..
rezeki kat sini..
ehehehe

mie said... on 14 February, 2013

myra!!
harga cantik bersesuaian dengan rumah...
sama2 kita melabur..
eheheee

nUR_rOsALiNdA said... on 14 February, 2013

Cantik² nya rumah kat sana..Tp sayangnya jauh dari KL... :'(

mie said... on 14 February, 2013

err,
jauh dari kl ye....
hihihi

Hazmin Hamudin said... on 14 February, 2013

Berapa harga rumah tu? Pelaburan yang memang takkan rugi.

suri said... on 14 February, 2013

suri dlm hti msh belum bertamu lgi hee...hrp2 jodoh akan dtg cpt

mie said... on 14 February, 2013

hazmin!!
harga rumah bergantung pada jenisnya...
pelaburan rumah memang menguntungkan..
eehheheee

mie said... on 14 February, 2013

suri!!
itu la...
siapakah akan bertamu...
ahahahahhaa

Denaihati said... on 14 February, 2013

tahniah bro, memang cantik rumah gaya moden ni

tehr said... on 14 February, 2013

beli rumah + cari tangga
= rumah tangga

molek sangat dah tu, bro

mie said... on 14 February, 2013

denaihati!!
terima kasih...
memang dah lama berhajat..
ehehehee

mie said... on 14 February, 2013

tehr!!
harap ada tangga yang kukuh dan sesuai..
moga dipermudahkan..
eehehhee

Dulu Lain Sekarang Lain said... on 15 February, 2013

20 x 70 link house? Hmm.. not bad gak size tu. Satu org tak sesuai. Kurang2 pun mahu 3 - 4 org baru ideal. Mmg wajar di cari suri dan plus 2 lagi.. :D
Berapa harganya? Kalau kat KK di prime area, rasanya lebih 200k kalau size begini. Cuma jarang dah org buat link hse kat sini. Kebanyakkan developer prefer teres dan apartment jer..

mie said... on 15 February, 2013

dulu lain!!
apa beza link house dengan rumah teres lak ni...
lebih kurang je ahrga tu...
hehehehe

Nana Liena said... on 15 February, 2013

punya la terfikir2 bandar seri sendayan tu kat mana..kat seremban rupanya..huhu. kalau dpt corner lot mmg untung lebih..hehe..cepat2 la cari suri supaya rumah nnt berseri.. :p

Cik Nurul Siezuka said... on 15 February, 2013

design rumah ni cantik..

the malay male said... on 15 February, 2013

fuhhh...bajet kena besar ni

mie said... on 16 February, 2013

nana!!
bandar sri sendayan sedang dibangunkan lagi...
dekat seremban juga la tu...
harap surinya akan kunjung tiba..
ehehehee

mie said... on 16 February, 2013

siezuka!!
banyak lagi design cantik kat sana..
eheehhehe

mie said... on 16 February, 2013

the malay!!
ini satu2 harta sendiri..
ehehehehee

Dulu Lain Sekarang Lain said... on 17 February, 2013

Link house tak banyak developer3 buat sebab rugi dari segi batu-bata kot :D Rupanya mcm teres tapi wall dia tak bersambung. Dia sambung pada bumbung, so pemilik tak share dinding mcm rumah teres.
Kalau boleh dapat around 200k dua tingkat pada saiz 1,400 sqf kira ok lah di zaman yang serba mahal ni :D

mie said... on 18 February, 2013

ok!!
thankz for the info..
baru tau walaupun rumah dah beli..
eheheheeh

Anonymous said... on 24 April, 2013

berminat gak nk jd warga sendayan.
sekarang ada alwinix plak.

mie said... on 28 June, 2013

macam2 dah ada area sendayan tu..
harap projek tu maju kehadapan..
ehehehee

Anonymous said... on 01 August, 2013

banyak info pasal sendayan kat 2 blog ni... tinggirendah.blogspot.com dan blog-mydreamhome.blogspot.com cer tengok.... peace~

noor adawiyah said... on 02 August, 2013

Alhamdulillah..urusan pembelian rumah teres dua tingkat dh nak setle..
Myb hujung taun ni bolh ambil kunci....

mie said... on 03 September, 2013

Anony!!
thankz for sharing..
ehehehhee

mie said... on 03 September, 2013

noor adawiyah!!
hujung tahun?
adakah rumah kita type yang sama..
eheehhhee

Afiq said... on 04 November, 2013

macam mane pulak dengan castora 1 / 2 ? lawa kan?

mie said... on 04 November, 2013

castora tu yang terbaru kan...
xsempat nak terjah lagi..
hehehehee

Anonymous said... on 04 April, 2014

sy pun beli velonix..

Anonymous said... on 20 July, 2014

saya pon beli..rumah no 1453.. td baru de cina offer nk beli rumah saya..die offer 520k..

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new